Oodi Suomen kesälle #IG Travel Thursday

Kulunut kesä oli huikea! Ja Suomi ei todellakaan ollut yhtään pöllömpi paikka viettää kesää. Nyt varsinkin kun tiesin, että lähdemme pidemmälle reissulle, yritin ottaa kaiken irti tästä rakkaasta kotimaasta! Tämä on oodi Suomen kesän monimuotoisuudelle ja sen kauneudelle!

Helsingin edustalla parasta on meri. Kesällä voit vaikkapa työpäivän päätteeksi lähteä veneajelulle... Saaristot kaupungin edustalla ovat upeita ja on jännää veneillä isojen Karibian risteilyaluksien lipuessa ohitse horisonttiin. Kimalteleva merenpinta ja lukuisat purjeveet täyttävät kanvaasin. Kyllä merillä on ihanaa! 
Kesäisin rannoista ja laitureista tulee toinen olohuone kaupunkilaisille. Nappaa lähiravintolasta take away ja ihaile auringonlaskua laiturin nokassa kaveriporukalla. Kippistä kesälle ja nauti! Sillä voiko mikään olla parempaa kuin ajaton lämmin kesäilta...?Seikkaile urbaaneissa kahviloissa, notku riippumatoissa, käy Lintsillä maailmanpyörän korkeuksissa ihailemassa kaunista Helsinkiä. Tai lähde kauemmaksi festivaaleille. Suomen kesä on täynnä erilaisia kyläjuhlia ja isoja festivaaleja. Ruisrock yksi parhaimmista, Helsingin Flowta unohtamatta! Pyöräile töihin, kavereille, toiseen kaupunkiin tai Tervasaareen auringon ottoon ja vuokraa sup-lauta ja suppaa sillä auringonlaskuun kaupungin edustalla. 


Keski-Suomessa ja Savon seudulla kesäyötkin ovat muuten paljon valoisempia kuin ihan täällä etelässä Helsingissä. Lapin taikaa en ole koskaan kesäaikana kokenut, mutta se mahtaa olla huikeaa, kun jo Savon kohdilla kello menee sekaisin valon määrästä. Silloin ei  ole oikeastaan väliä loimutatko lohta päivällä vai myöhään illalla. On joka tapauksessa yhtä valoisaa. Kärpäsiä ja pörriäisiä surraa ympärillä, ja vaikka ne hieman kesällä ärsyttävätkin niin tulee se aika syksyllä, kun niitä oikeastaan alkaa jo kaipaamaan.
 
Suomen kesän sinivalkoista taivasta ei voita kyllä sitten mikään! Kiitos kesä kaksituhattaneljätoista. Olit mieletön!
Eng // This is a love letter to summer time in Finland.

 

********************************* Instagram Travel Thursday *********************************

"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."
Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert
Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä.

8 kommenttia

 1. Todentotta oodi Suomen kesälle! Ihania kuvia, ihana fiilis. Oli kyllä niin huikea kesä! Teillä se jatkuu =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä oli kyllä todella huikea, niin samaa mieltä! Kiitos Ulla, ja myös sinä osaltasi toit sen fiiliksen tähän kesään. Kiitos <3

   Poista
 2. Satu VW / Destination Unknown8/28/2014

  Kesäpostaukset Suomesta saavat aina ihan pikkiriikkisen kaipaamaan takaisin Suomeen, vaikka ei Norjan kesässäkään ole mitään moittimista. Mutta juuri nyt, kun istun koneella täällä Irlannissa pienimuotoisen myrskyn myllätessä tuolla ulkona, nämä aurinkoiset maisemat tuntuvat NIIN kaukaisilta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, jotain spesiaalia siinä Suomen kesässä kuitenkin aina on! ;) Kulunut oli varsinkin niin huikea ja helteinen! Syksy tekee täälläkin jo tuloaan... mutta talvi jää minulta nyt välistä ja palaankin takaisin sitten uuteen kesään Suomessa, ihanaa! :) Terkkuja sinne Irlantiin!

   Poista
 3. Aivan ihania valokuvia! Etenkin tuo nuotio ja suppailu, voi juku. Mä en varmaan ikinä kyllästyisi lukemaan kotimaan juttuja, niistä tulee aina niin hyvälle tuulelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella! Nuotiokuvat on tietty Suonenjoelta ;) Kyllä täällä kotimaassa on niin paljon nähtävää ja upeita paikkoja, että jos meillä olisi pidempi kesä niin eihän sitä malttaisi lähteä koskaan minnekään reissuun...ehkä ;)

   Poista
 4. Mahtavia kuvia! Näistä tulee kyllä hyvä fiilis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! Suomen kesä on kyllä niin huippu <3 Sitä seuraavaa taas odotellessa... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!