Moonlight Cinema ja Oscareiden odotusta

Vuoden odotetuin palkintogaala on jälleen käsillä. The Oscarit. Voin niin taas sieluni silmin nähdä sen reporttereiden valmistelujen kuhinan punaiseksi matoksi muuttuneella Hollywood Boulevardilla, joka suljetaan laajalta alueelta aina Oscar juhlia varten. Varmaankin juuri parhaillaan meikkisiveltimet heiluvat alan ammattilaisilla ja pian starat pukeutuvat stylistien valitsemiin luomuksiin. Tähtipölyn voi niin tuntea tänne Melbourneen saakka!
Joka vuotiseen traditioon kuuluva Oscar-gaala ei katso aikaa eikä paikkaa meillä maailmanmatkaajilla, vaan vastaanottimen ääreen on virittäydyttävä olipa aikaero mikä tahansa. Normaalistihan gaala nähdään suomessa maanantai aamuyöstä, jolloin olen Hollywoodin Dolby Theatren viimeisen parhaan palkinnon elokuvan Oscarin jaon jälkeen siirtynyt suoraan päiväksi töihin. Kerrassaan tehokasta! Tänä vuonna tuo sama kaava ei toteudu oikeastaan lainkaan, vaan palkinnot jaetaan Australian aikaan maanantaina lounasaikaan. Hassua! Ja toisaalta aika miellyttävä aika katsella juhlallisuuksia. Niin, eikä töihinkään ole enää kiirettä.

Kävimme katsomassa tänään vielä yhden Oscareissa ehdolla olevan elokuvan täällä Melbournessa, Birdman:in. Puitteet elokuvalle olivat aika huikeat! Kaupungin Royal Botanic Garden puistossa näytetään useana iltana viikossa auringon laskettua elokuvia taivas alla. Mukaan saa ottaa omia eväitä, viiniä, picnic viltin, peittoja, tyynyjä, säkkituoleja. Kaikkia näitä nähtiin. Mutta meidän varustus oli hyvin vaatimaton näihin nähden. Olimme varautuneet istumaan pelkällä nurmikolla, mutta saavuttuamme paikalle, oli kuin meitä varten jätetty tyhjä puistonpenkki ison puun katveeseen. Nappasimme sen itsellemme ja ihailimme pian tummuvaa taivasta, puiston puiden latvoja ja kaupungista kantautuvia pilvenpiirtäjien valoja ennen elokuvan alkua.
Leffaliput tapahtumaan maksoivat 19 AUD per nassu ja paikan päältä sai ostettua vielä parista eri foodtruckista evästä ja juomia. Tosin aika kalliiseen hintaan. Leffa oli ihan huikea kokemus kaiken kaikkiaan ja on jatkumoa meidän toissa kesän Drive-in elokuva kokemukselle Los Angelesissa. Niin ja ei voi kyllä muuta kuin todeta näin kolmen päivän Melbourne kokemuksella, että nämä ihmiset todella osaavat nauttia elämästä ja kaupunki antaa sille vielä aivan loistavat puitteet!





Mitä elokuvaan tulee, niin sehän oli loistava! Päähenkilöä esittänyt Michael Keaton veti hyvän roolin ja onkin ehdolla parhaasta miespääosasta. Tosin alkuvuoden muissa palkintogaaloissa tämän pystin on vienyt Eddie Redmayne, elokuvasta The Theory of Everything, jota en ole muuten vielä nähnyt. Oletteko te? Oma tämän hetken elokuva suosikkini on kyllä Boyhood. Tätä elokuvaa kuvattiin 12 vuoden ajan ja kertoo kauniisti elämästä. Tästä soisin kyllä Patricia Arquettelle sivuosa Oscarin mieluusti. Arvaatteko muuten missä näin elokuvan? Lentokoneessa matkalla Singaporesta Australiaan. Emirates oli lentoyhtiönä huikea kokemus ja voisinkin siitä tehdä ihan oman postauksen, niin erilainen ja positiivinen kokemus se oli. Isoine screeneineen ja ensi-ilta leffoineen. Peukutan!
Parhaan elokuvan oscarista on kyllä tänä vuonna vaikea lähteä veikkaamaan, kun olen kahdeksasta ehdolla olevasta nähnyt vain muutaman. (Häpeällinen suoritus, mutta menkööt maailmanympärimatkan piikkiin!). Boyhoodia melkein toivoisin voittajaksi, mutta The Grand Budapest Hotel, Selma ja Eastwoodin American Sniper ovat kaiketi myös mukana kärkikastissa. Nähtäväksi jää, ja pianhan se selviää.

Nyt siis takaisin Hollywoodiin! Täällä ollaan melkein valmiita jo Oscar veikkauksien kera (voit muuten ladata omasi täältä). Ensiksi nukun hyvät unet alle ja sitten töllön ääreen. Kuka muu aikoo valvoa ja seurata vuoden odotetuimman gaalan?


Eng // I'm waiting The Oscars and we went to Moonlight Cinema here in Melbourne. It was fun!

4 kommenttia

  1. Kiva postaus jälleen! Minäkin jännitin Oscar gaalaa! Tosin en jaksanut koko yötä valvoa. Heräsin aamusta vähän aikaisemmin, niin ehdin vielä ennen töihin lähtöä vähän katsoa. Kaiken teoria oli minun suosikkini! Elokuva on todella koskettava ja katsomisen arvioinen. Minua puhuttelee paljon tällaiset elämänmakuiset leffat! Boyhoodia en ole nähnyt, mutta sen aion hankkia jostain kyllä käsiini! Terveisiä sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että oli muitakin Oscar-valvojaisissa :) vaikka minulla ne olikin tänä vuonna päivällä Australian ajassa kun elelin. Pää- ja sivuosa oscarit meni mielestäni oikeutetusti oikeille tyypeille vaikken olekaan nähnyt vielä kaikkia noita leffoja! Theory of Everything on ehdottomasti listalla! Boyhoodia suosittelen :)

      Poista
  2. Voiiiii mikä ulkoilmaleffateatteri ja mitkä maisemat!!! Määki haluan tuonne kattelemaan leffoja =) Muuten alko vähän hihityttää kun mietin, että pahus kun on ollut niin kiire että oon ehtinyt kattoa ennätys vähä mitään leffoja. Yleensä käydään nimittäin aika paljon leffassa. Sit sää kirjoitit että sääki oot ehtiny kattoa leffoja aivan liian vähän koska ootte maailmanympärimatkalla xD Milloinhan ihmiset ehtii käydä leffassa xD

    Ja joooo mää oon aina halunnut lentää Emiratesilla, joten tee postaus siitä! Kiinnostaa kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhihih...no sanopas muuta! Milloin sitä ennättäis?! ;DDD
      Tämä ulkoilmaleffateatteri oli kyllä ihana kokemus, ja just sellainen mitä mää tykkään tehdä. Varsinkin kun rakastan elokuvia. Kiva kuulla että Emirates lentokokemus kiinnostaa! Laitetaanpa työnalle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!