Ikävä Fidziä #IG Travel Thursday

Mulle on iskenyt viime aikoina aivan hirmunen ikävä takaisin Fidzille. Eikä vähiten sen vuoksi, että voidaan kaikki livenä seurata miten Matkakuumetta -blogin Gia ja Miika viihtyvät lapsensa kanssa siellä parhaillaan. Kannattaa siis nyt viimeistään virittäytyä mukaan heidän maailmanympärimatkalleen. Olen myös tajunnut että monta kiehtovaa tarinaa on vielä blogissakin kertomatta tuosta maagisen kauniista maasta.

Tajusin oikeastaan vasta näin jälkikäteen, että miten erikoisessa maassa sitä onkaan päässyt käymään. Koko polynesialainen kulttuuri oli todella kiehtovaa. Siellä ollessamme väitän toki, että elimme hetkessä, mutta toki kun reissua oli takana jo niin monta kuukautta ja matkan loppusuora häämötti edessä, niin sitä varmaan vaan matkasi ja kokemukset tulivat vain kaupanpäällisinä. Väittäisin että erilaisen ajan ja matkan teon kanssa, olisimme kokeneet kokemamme asiat vielä erilailla. Mene ja tiedä. Silti paikka vakuutti meidät.

Jos minut tai joku teistä nyt tältä istumalta laitettaisiin istumaan fidziläiseen illallispöytään, jota säestää kyläläisten tervetulolaulut ja tanssiesitykset, niin kuka tahansa varmasti vaikuttuisi ja olisi ihmeissään. Tai jos pääsisit ottamaan kyläläisten kanssa osaa kava-seremoniaan. Ihmeellistä ja uutta sekin. Sellaista siellä Fidzillä kuitenkin on. Taianomaista.

 
Ja näitä palmuja, niitä siellä riittää. Lisäksi Fidzillä on hienoja rantoja, turkoosit ja kirkkaat vedet. Surffimestoja löytyy myös, mutta meille ne olivat logistisesti liian kaukana. Fidzillä saat varmasti nauttia upeista auringonlaskuista ja ystävällisistä ihmisistä.






Aamupalapöydässä on aina kauden tuoreimmat hedelmät ja iloinen hymy vastassa 'bula-tervehdyksien' kera. Kaikki on värikästä Fidzillä. Olikohan siellä edes synkkiä väriä olemassa...? Meidän siellä ollessamme (huhtikuussa) satoi tosin useampana päivänä. Silloin taivas ja meri vetytyi kylläkin tummaksi. Turkoosin sävyt katosivat. Se tuntui hieman oudolle, mutta toi realistista otetta ainaiseen paratiisiin.




Fidzistä sanotaan myös että siellä on yhdet parhaista sukellusvesistä. No, tästä varmaan voidaan olla montaa mieltä. En ole itse kaikkia maailman meriä kolunnut, mutta ei nämä kyllä huonoksi jääneet. Olihan saldona myös neljä nähtyä haita. Kuulemma niitä oli oikeasti viisi, mutta en nähty yhtä, kun se kuulemma uiskenteli selkäni takaa. (siis whaaaat?).




Sitten on vielä tämä 'Fiji-time' -käsite. Täällä jos missä osataan ottaa rennosti, mutta asiat tulee kuitenkin hoidettua ilman turhaa stressaamista. Välistä tuntui että aika on pysähtynyt täällä.

Kaukana Tyynellämerellä oleva kaunis saari on toki kaukana kaukana Suomesta. Enimmäkseen saarella vierailee turisteja Uudesta-Seelannista ja Australiasta. Mutta meidän aikanamme hotellilla oli vieraita myös ainakin Saksasta, Venäjältä ja Englannista.
Suorin tapa lentää Fidzille on suora lento Helsingistä Hong Kongiin, josta toinen suora lento Fidzille, Nadiin. En uskalla edes arvioida kuinka monta tuntia tuollainen lento veisi. Mutta sen uskallan taata, että perillä odottaa tälläinen, paratiisi.


Eng //  Part of the Instagram Travel Thursday -campaign, here´s some of my best pictures from Fiji, based on my Instagram pictures. 


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday kamppista. Suomessa Intagram Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä. 

18 kommenttia

  1. Vaikuttaa kyllä kuvien perusteella todelliselta paratiisisaarelta! Kyllä noissa vesissä voisi kuvitella pulikoivansa ;)
    Tapahtuiko teidän maailmanympärireissulla mitään negatiivisia juttuja? Voisin kuvitella, että noin pitkän reissun aikana väistämättä tulee eteen hetkiä, jolloin pinna on tiukalla tai matkaväsymys iskee, saatikka jos kohdalle sattuu jotain ulkopuolisista tekijöistä johtuvia ikäviä juttuja. Olisi mielenkiintoista lukea niistäkin kokemuksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Marianne! Kyllä joo, Fidzin maisemissa kelpaa kyllä :)
      Kyllähän sinne reissulle muutama negatiivinenkin asia mahtui ja hammasta kiristi parikin kertaa. Kärsin mm. kuukausia silmätulehduksesta. Mutta näistä toisenlaisista fiiliksistä voisinkin tehdä kokonaan oman postauksen lähiaikoina. Kiitos siis ideasta!

      Poista
  2. Mulle nämä paratiisisaaripaikat ovat jotenkin niiiiin eksoottisia ja kaukaisia, ajatuksen tasollakin. Vaikka lämpimään tekisi mieli, silti löydän aina itseni jostain pohjoisista nurkista ;) Ystävänikin totesi juuri että eikö me voitaisi mennä vaikka Malesiaan joogaamaan ensi vuonna, minä kun jo mietin seuraavaa arktista kohdetta. Mutta näitä kuvia katsoessa ei voi muuta kuin todeta että hienohan tuolla olisi käydä... Ja Gian ja kumppaneiden postauksia lukiessa saa kyllä hyviä vinkkejä perheen kanssa sinne matkustamisesta myös. Saas nähdä kutsuuko Pohjois-Norja (tai Islanti tai Grönlanti) vai Fidzi! Sukeltamaan minua ei ainakaan saisi tuon hairaportin pohjalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, ihanaa kuitenkin että olet löytänyt itsellesi rakkaat reissukohteet. Sehän se onkin just parasta! Ei kaikkien tarvitse tykätä palmujen alla löhöilystä ;) Ja juu, toi sukellus + hait ei munkaan mielestä ollut nyt ihan houkuttelin kombo!

      Poista
  3. Todellakin paratiisisaari! Lievää matkakuumetta herättäviä kuvia nämä ;)

    VastaaPoista
  4. En ole vielä sisäistänyt ajatusta, että puolen vuoden päästä pääsen itsekin ihastelemaan näitä maisemia, aika huikeeta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaaaah, no vähänkö ihanaa!!! Nauti fiilistelyistä :)

      Poista
  5. Terveisiä paratiisista ja kiitos kaunis linkkauksesta! ♥

    Vaikka paratiisirantoja löytyy lähempääkin, Fiji tuntuu paremmalta vaihtoehdolta kuin niin moni muu paikka. Syytän siitä ihmisiä, jotka onnistuvat luomaan niin ihanan tunnelman kaikkialle. Vaikka meno on todella rentoa ja ystävällistä, se ei ole yhtään samanlaista kun Aasiassa monasti näkee - rento siellä on yhtä kuin hälläväliä. Ei, ei täällä. Jos joku asia ei ole kunnossa, se korjataan välittömästi, mutta hymyssä suin.

    Jotenkin mekin ollaan tykästytty tähän maahan täydellisesti, vaikka ensi alkuun oltiin todella skeptisiä. Riippuu varmasti paljon siitä mitä tekee ja missä on myös.

    Ja muuten sukeltamisesta - Miika on kolunnut maailman parhaita sukelluspaikkoja reilu 20-vuotisella sukellusurallaan. Eilen kun mies kotiutui Rainbow Reefiltä sukelluskeikalta, oli kamerassa sellaisia kuvia ja miehellä tarinoita että vähän tällaista kuivan maan kalaa harmittaa ettei snorklauskelit ole olleet kohdillaan. Eli tässäkin on varmaan paljon riippuvaista siitä minne sukellukselle pääsee. Rainbow Reef rankataan maailman huippukohteeksi, enkä ihmettele. Tästäkin kohteesta lie tulee mieheltä tarinaa jossain välissä blogiin.

    Täältä on niin paljon kerrottavaa, etten tiedä millä aikataululla sitäkin saa suollettua ulos blogiin, vanhojen roikkuvien lisäksi! Taitaa vaan olla niin että näitä juttuja kirjoitetaan vielä pitkälti senkin jälkeen blogiin kun kone on laskeutunut hevalle ja pää painuu iltaisin oman sängyn tyynyyn.

    Ihania kotihetkiä sinne teille! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fidzi terkuista <3 Oi että ihanaa että te viihdytte siellä ja tosiaan, miksipäs ette viihtyisi ;)
      Innolla odotan lisää postauksianne, mutta tosiaan, ennättäähän niitä sitten myöhemminkin julkaista. Toimiivat nimittäin aika ihanasti tähän kaukokaipuuseen näin kotisohvaltakin kirjoitellessa.

      Sukelluspostausta toki riemulla myös odottaen! Itse sukelsin siis Coral Reefillä, mutta tuo Rainbow Reef on kaiketi se paikka Fidzillä! Wau wau ja wau! Onnenpekat te siellä ;)

      Poista
  6. Tuli pala kurkkuun näitä kuvia katellessa - ihan uskomattoman upeita palmuja!!! Tuonne kun pääsis vielä tässä elämässä. Ihana fiilis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palmut <3 Ja toivon kaikille Fidziä kerran ainakin tässä elämässä <3

      Poista
  7. Anonyymi8/11/2015

    Vajaa 2 kuukautta lähtöön! Ensin tosin on koettava Uusi-Seelanti, mutta sitten alkaa kauan odotettu saarihyppely Fidzillä :) Oletko tehnyt jossakin vaiheessa postauksen matkakosmetiikasta? Näin siitä vihjeen, mutta en löytänyt tekstiä. ISO KIITOS mahtavasta blogistasi! <3 Tästä on ollut mielettömästi apua, kun suunnittelemme omaa 4 kk reissuamme.
    Siru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Siru! Kiitos ihanasta kommentistasi ja huippua kuulla että blogistani on ollut apuja! :)
      Hyvin muistettu, tein postauksen matkakosmetiikasta ja löytyy täältä: http://siveltimella.blogspot.fi/2015/05/reissukosmetiikkaa-x2-mita-kulkee.html
      Ehkäpä tärkeimpänä vinkkinä, niin Lushin palashampoo on aivan loistava (riittoisin taitaa olla juuri tuo punainen malli. Kokeiltiin valkoista myös kerran, mutta ei riittänyt yhtään niin moneen pesuun kuin tuo punainen, joka on vähän kanelin/joulun tuoksuinen). Muutenkin, yllättävän vähän reissussa tuli käytettyä meikkejä, eli yritä karsia jos mahdollista :) Lähes kaikkea voi kuitenkin ostaa tien päältä. Minun ei tarvinnut ostaa kuin body lotionia ja aurinkorasvaa ja dödö kerran ja tosiaan aika ajoin hiusnaamioita.
      Ihanaa reissun odotusta! Iiiiks, mahtavaa! :)

      Poista
  8. Uih, mää tarttisin just tällaista palmuterapiaa (ja ehkä vähän turkoosia meriterapiaa) just nyt, kun kesä oli mitä oli. Tuonne pitää vielä joskus päästä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palmu- ja turkoosinmeren terapia toimisi kyllä täälläkin, vaikka nythän tää kesä vasta alkaa näyttää kesälle ;) Terkkuja!

      Poista
  9. No huh miten mahtavan näköistä. Noi palmut on <3. Fidzi siis bucketlistille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!