Mua kutsuu Köpis

Kööpenhamina, tuo merenneito patsaan kuuluisa koti. Sinne tieni vie ensi viikonloppuna muutaman ystävän kera. Vuosia olen toivonut pääseväni Köpikseen, ja en oikein edes ymmärrä miksi en ole sinne aikaisemmin päätynyt. Liian lähellä(?) Mene ja tiedä, mutta nyt jippijaehjeee, sinne pääsen viimeinkin.
Synttärisunnuntai tulee siis vietettyä kyseisessä kaupungissa, ehkäpä Tivolin tunnelmallisissa valoissa, vai mitä suosittelisit nähtäväksi kaupungissa? Kaikki vinkit otetaan lämmöllä vastaan. Etenkin hyvät ruoka- ja brunssipaikat ja kahvilat. Ja sanokaa, ettei Köpiksessä voi shoppailla, mitään. Valehdelkaa vaikka. Olen nyt nimittäin shoppailulakossa - koska en oikeasti tarvitse mitään, ja vaatekaappiini ei yksinkertaisesti mahdukaan enää mitään. Lisäksi otan osaa Docventuresin Lihaton lokakuu -tapahtumaan, joten jos tiedätte hyviä nepalilaisia tai intialaisia ravintoloita Köpiksestä, niin antaa kuulua! Oih, tulikin ihan nälkä. Odotan Köpistä! :)





8 kommenttia

  1. Anonyymi10/07/2013

    Köpis on ihana! Kaikki on "ihanan" kallista ja ruoka hyvää. Ehkä nuo korkeammat hinnat helpottaa shoppailulakkoasi :) Tietyt vaatteet/laukut, joita olin Suomessa katsellut, maksoivat siellä noin 10% enemmän, kalliimmassa tuotteessa eron jo huomasi.

    Ravintolat valitsimme vähän umpimähkään tripadvisorin avulla, kaikki olivat oikein onnistuneita.
    Harmi kun en muista nimiä.
    Joe & The Juice mehubaarien mehut+kahvit kannattaa testata. Oluen ystävä en ole, mutta Carlsbergin Master Brew olutta suosittelen maistamaan, vahvaa ja makeahkoa, tykkäsin.

    Nähtävyyksistä...Rundetårniin kipuavat kaikki turistit, hienot näkymät! Carlsbergin museossa ei ehkä kannata lähteä erikseen käymään, jos ei satu oluen historia kiinnostamaan.

    Oikein hauskaa reissua ja mukavaa synttärisunnuntaita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -ihanaa! kommentteja on aina yhtä ihanaa saada! :) Joe & the Juice kuulostaa just mulle, kiitos siis vinkistä :) En ole muuten oluen ystävä minäkään, mutta ehkäpä matkaseuralaiset innostuu :) Tuntuu hurjalle sanoa, mutta onneksi Köpis on "ihanan" kallis, niin jää ostokset kauppaan, hihhh ;D Nyt odotankin ihan innolla jo että pääsen sinne värikkäiden talojen pariin nauttimaan syksystä.
      Niin, ja kiitos toivotuksista! <3

      Poista
  2. Juu ei siellä mitään kauppoja ole. Ei etenkään Sephoraa. No eipä!

    Köpis on ihana. Mä silloin vuosi sitten meidän reissusta kirjoittelinkin, tekstit löytyy Kööpenhamina-tunnisteen alta. Mut oot kyllä varmaan ne jo lukaissut :)

    Kasviruokapaikoista ei ikävä kyllä ole mitään käryä, mutta ajanvietteeksi suosittelen ihan vain kävelemään ympäriinsä, tai vaihtoehtoisesti vuokraamaan polkupyörät, jos sellainen kiinnostaa. Kööpenhaminassa KAIKKI pyöräilee ja siellä näytti olevan liikennekin aika helppo, ts. liikennesääntöjä noudatetaan hyvin, pyörille on omat kaistat jne.

    Meidän porukasta puolet kävi Carlsbergilla ja ne kyllä tykkäsivät. Mä en oikein välitä oluesta niin en lähteny sinne :P Ja oi onnellinen, pääsette sinne Tivolin Halloweeniin! Mä oon vieläkin vähän suruissani kun meidän reissun aikana Tivoli oli kiinni. Otat monta kuvaa sitten tänne blogiin, je.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Moikka Nina, muistan kyllä sinun paljastaneen jo silloin vuosi sitten että siellähän on se Sephora! ;) Kääk! Nooh, ehkä voin käydä siellä vähän ihastelemassa asioita... :D
      Käyn vielä kurkkaamassa blogistasi fiilikset, kun nimenomaan fiilis taitaa olla se juttu siellä Köpiksessä. Ja oih, pyöräily olis niin hauskaa! Voiskohan sinne Christianiin pyöräillä? -ko pakkohan sielläkin on käydä. Ja Tivolista lupaan ottaa kuvia :)

      Poista
    2. Joo se Sephora ei sit oo siinä Illum-tavaratalon alakerrassa. :P

      Ilman muuta kannattaa käydä siellä Christianiassa, sinne voi hyvinkin pyöräillä eikä ole edes pitkä matka, alle kilometri keskustasta. Eihän siellä toki juuri muuta ole kuin rähjäisiä taloja ja pilvenpolttelijoita mutta on se kai kuitenkin sellainen must see -juttu. :) Kunhan pidätte kamerat piilossa :P

      Poista
    3. Love it! :DDD Pieni pyöräilyretki voisi olla paikallaan (toivottavasti matkakumppanit innostuu myös)...ja ai niin, kuvia ei siis saanut ottaa siellä, ookke! :)

      Poista
    4. Juu ei saa kuvata siellä sisällä mutta siinä portilla, kadulta sisään päin kyllä varmaan saa. Ainakin kaikki kuvas, minäkin :D Ne myyntikojut ja muu "näkyvä" toiminta on siellä peremmällä, ja siinä matkalla on sitten kylttikin joka kieltää kuvaamisen. Niin ja kuvaamisen lisäksi kiellettyä on kovat huumeet ja juokseminen. Että chillisti meette sitten siellä :D

      Poista
    5. Hahaha :D hirveesti kaikkii sääntöjä ;D Juokseminen tulee tekemään tiukkaa ;) Eiku chillisti ollaan tietty!

      Poista

Kiitos kommentistasi!