Lomakaipuuta x100 #IG Travel Thursday

Aamuni alkoi tänään ananas-banaani smoothiella. Ja en voinut samalla olla tuijottamatta tätä jo vuoden alussa ilmestynyttä Mondo-lehteä, kun sen kansi on vaan niin herkullinen. Lehti on lojunut koko talven pimeyden olkkarin pöydällä - ikäänkuin piristeenä ja muistutuksena turkoosista kauneudesta. Lehdessä esitellyt kaikki kohteet kävis, sopis, lähtisin heti. Ja en voi uskoa, että en ole esimerkiksi vieläkään käynyt Kreikassa! Miehen kanssa kyllä ollaan suunniteltu jo vuosia Kreikan saarihyppelyä, ja jotenkin mulla on aika hyvä tuntuma, että sellainenkin tullaan toteuttamaan vielä joskus... Mutta tällä hetkellä täytyy vielä odottaa reilu kuukausi, ja sitten vasta tärppää kohdallani. Nimittäin Kroatia (ja sen naapurimaat) kutsuu! Sanoisin tähän, että johan on aikakin! Mun passi ei ole hetkeen ollut näin paitsiossa, kun tänä keväänä on ollut. Mutta asioilla on usein syynsä - ja tapansa järjestyä, niinkuin sanotaan.Olen lukenut useamman kerran tuon alla olevassa kuvassa olevan Mondon, jossa on juttua Kroatiasta ja siellä liikkumisesta. Mutta mieluiten tietysti kuulisin teiltä vinkkejä Kroatiasta?
Meidän matkakumppanit, jenkkipariskunta LA:sta on onneksemme suunnitellut ja varannut jo lähes kaiken, josta olen ollut niin ikionnellinen, koska tänä keväänä mulla ei yksinkertaisesti ole riittänyt aika kaikkeen. Ja mikä oudointa, siis reissusuunnitteluun. Buhuu! Tähän asiaan on tultava muutos. Piste.
Sen me tiedämme, että lentomme on Dubrovnikiin ja paluu tapahtuu Splitistä. Matkalla on tarkoitus käydä Bosnia ja Hertsegovinassa, Mostarissa. Olisiko autonvuokraus se paras tapa kokea tämä naapurimaa? Sitä ollaan mietitty.
Mutta arvatkaas mitä odotan eniten (no tietty LA-kamujen tapaamista), mutta Hvarin saarta... Iiik! Tehkääpäs vaikka googlen kuvahaku tuolla taikasanalla, ja *naps* heti on huolet veks. 
Auringonoton lisäksi, aion tietysti pulikoida kuin pikkulapsi turkoosissa meressä (just saman värisessä kuin tuossa Mondon kannessa), mutta yritetään päästä myös sukeltamaan siellä. Jos sukellus ei onnistu, niin mennään ainakin snorklaamaan. Eli mukaan lähtee maski ja räpsyt - rantalomalaisen tärkeät matkakumppanit. Ja olen lukenut, että rannat on aika kivisiä Kroatiassa, mutta eipä hätää. En turhaan talvella ostanut sellaisia neopreenikenkiä - tiesin, että tulevilla seikkailuilla niille tulisi tarvetta.
Oijoi, tiedättekö, aivan hirveä matkakuume sen kuin kasvaa tälläisistä puheista...

Kuka tunnistaa muuten mistä tämä viimeinen kuva on otettu? 
No tietenkin tammikuisilta Matka2014-messuilta ja Rantapallon-osastolta, jossa sai kuvauttaa itsensä näinkin mahtavan kyltin kera. 

PS. Kuvanottohetkellä olen juuri tullut vajaan kuukauden reissulta Thaimaasta, mutta ei kait sitä luonteelleen mitään mahda - toi oli mun kyltti. Oon seikkailija! - niinkuin matkablogaaja kamuset alkuviikosta totesi, että seikkailu odottaa! 
Kaikille seikkailijoille loistavia tulevia seikkailuita! Lomalomalomalomaaaa.....
********************************* Instagram Travel Thursday *********************************

"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses
Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

7 kommenttia

 1. Mulla on blogissa joitain Kroatia-vinkkejä, esim. http://hugepassiontolife.blogspot.fi/2013/11/instagram-travel-thursday-plitvice-lakes.html ja http://hugepassiontolife.blogspot.fi/2014/03/instagram-travel-thursday-kuuma_6.html ja sitten vielä huonompi kokemus Splitistä: http://hugepassiontolife.blogspot.fi/2014/03/kun-joku-paikka-jattaa-pahan-maun.html

  Kroatia on ihana! Ihana, että pääset reissuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Jenna! Kävin lukemassa kaikki nuo postaukset! Hvarin saarta odotan isosti! Meillä pitäisi olla siellä oma talo - en ehkä usko! ;D Tuota Plitvice Lakes -kansallispuistoa täytyy vakavasti harkita jos se mahtuisi suunnitelmiin. Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Reissusuunnitelmasi kuulostavat ihanilta, itse olen vain ajanut pikaisesti Kroatian läpi matkalla Montenegrosta takaisin Sloveniaan, eli vinkit ovat vähän vähissä. Odottelen innolla niitä sinun vinkkejäsi sen sijaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu, eilinen matkablogaajien miitti Rantsussa ei kyllä auttanut tähän matkakuumeeseen yhtään, hihhh... Mutta sain kivasti vinkkejä Kroatiasta! Kyllä nyt voisi jo lomakampaa alkaa tekemään - tätä odotetaan! Kiitos kommentistasi.

   Poista
 3. Mua nyt vähän harmittaa kun en Filippiineillä ollessa raaskinut ostaa noita neopreenitossuja kun "olivat liian kalliit" ja sitten Thaimaassa ei taas oikein törmännyt moisiin, tai jos törmäsi, niin ne olivat "vielä kalliimmat" tai sitten omaa kokoa ei ollut näkyvissä. Ne on niin kätevät kivikkoisessa vedessä!

  Mukavaa tulevaa matkaa! Kuukausi on niin lyhyt aika loppujen lopuksi, että tehän olette jo melkein siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kat! No ihan totta, kuukausi on ihan hujaus vaan ja kohta pulikoidaan jo turkoosissa meressä ;) Kiitos tsempeistä! Ne neopreenitossut menee onneksi tosi pieneen tilaankin, joten uskon että ne on ihan hyvä pakata muillekin rantalomille mukaan. Lomalomalomaaa :)

   Poista
 4. Mä olin Dubrovnikissa viikon matkalla vuonna 2008 ja kovasti Kroatiaan ihastuin <3 Paljon olisi maassa hienoa nähtävää ja joskus on kyllä pakko kierrellä maata laajemminkin! Matkakertomukseni Dubrovnikin reissulta vinkkeineen löydät blogista osoitteesta http://pieniapolkujamaailmalle.blogspot.fi/2012/08/kroatia-dubrovnik-heinakuu-2008.html.

  Ihanalta kuulostaa nuo teidän suunnitelmat... Mukavaa tulevaa matkaa munkin puolesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!