Deep Blue Sea. Sukellusretkellä Kroatiassa

Menneellä Kroatian lomallamme juuri sukeltamaan pääsy oli yksi ehdottomista toivemissioistamme. Olimme luottavaisesti pakanneet reissullemme mukaan -kuten aina- maskin ja snorkkelit, sekä sukellustietokoneet, mutta emme räpylöitä tällä kertaa. Syystä että, meillä on ollut uskomattoman monta vastoinkäymistä päästä sukelluksille ympäri maailman, että ajateltiin että ei me nyt kuitenkaan tälläkään kertaa päästäisi tai ennätettäisi…Se on usein myös yksi syy, koska niin monesti rannalla löhöily on vienyt voiton, ja sit paitsi snorklaamaan voi mennä joka päivä melkeinpä mistä vain. 
Tosissaan ette voi uskoa miten monessa maassa tai paikassa Aasiaa ja Karibiaa myöten (x2) minunkin sukellustietokone on kulkenut mukana, pääsemättä koskaan dippaamaan veteen sukelluksen merkeissä. Monessa! Aina esteeksemme on tullut joko myrsky, vatsatauti, ylibookkaus, saamattomuus, laiskuus, pelkuruus ja mitä näitä kaikkia nyt on! Sukellusretket kun tuppaavat viemään melkein koko päivän ja sen jälkeen ainakin me ollaan tosi poikki (ja nälkäisiä), kaikkensa antaneena, niin se on samoin tein rasti ruutuun sille päivälle.

Mutta nyt oikeesti haluttiin niin kovasti nyt päästä sukeltamaan ja saada taas se tuntuma vedenalaiseen elämään, jotta tulevalla maailmanympärimatkallamme voisimme hieman tottuneemmin sukellella eri paikoissa (jotka todennäköisesti tulevat olemaan aivan överi upeita paikkoja!), että ilmeisesti nyt sen tuli tapahtua. Ja onneksi näin.
Koska ollaan aika pitkälle fiilistelijöitä, niin emme nytkään varanneet kuin vasta paikan päällä päivää ennen sukellusretken. Tämä onnistui hyvin siitä syystä että korkein turistisesonki ei ollut vielä Hvarin saarella kesäkuussa alkanut. Lisäksi päivää ennen varaamalla ei tarvitse jännittää kuin päivä… Nimittäin tässä on laji jota kyllä tuppaan jänskäämään. Eka dyykki on aina yhtä räpiköintiä ja tokalla dyykillä alkaa taas muistamaan että mikä tässä olikaan juju. Ja se jujuhan on se mieletön fiilis ja siitä nauttiminen rauhassa siellä pinnan alla!
Kroatian vesistöissä ei ole niin kirjavaa kalakantaa mitä esimerkiksi Karibialla (tiedän sen snorklausten perusteella), mutta kirkkautta riittää hyvin 10-20 metriin, ja sehän on kaikille jotka on joskus Suomessa sukeltanut niin pelkkää plussaa. Suomessa sukellettaessa se on melkeinpä yhtä yösukellusta kellon ajasta riippumatta.
 
Deep Blue Sea. Mutta ilman haita. Ja ei me kauhean syvällä edes käyty, noin 15 metrissä. Joka sopi meille oikein hyvin. Tää oli huippu päivä! Vaikka mun lainaräpylät puristi mun nilkkaan todella pahan näköisen "verisuonipallukan". Mutta saatiin se fiilis mitä lähettiin hakemaan, ja se varmuus että tätä tullaan tekemään tulevalla reissullamme mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi testattiin ensimmäistä kertaa uutta GoPro-kameraamme pinnan alla, ja kaikki postauksen kuvat onkin otettu GoProlla.
Nyt tiedän, että omat räpsyt olis mahduttuva mukaan reissulle, niille nimittäin toivottavasti tulee käyttöä! Ja ne on ihan parhaat! Ja sitten pitäis vielä selvitellä ne huippu suklauskohteet maailmalla, kokemuksia?


Eng // Yay, we went to scuba diving in Hvar-island, Croatia.
 

10 kommenttia

 1. GOPro on ihan huikea vehje, mun on pakko hankkia moinen! :) Ihania sukelluskuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yllätyin kuvanlaatuun ja tykästyin itsekin ihan hurjasti siihen! :) GoProlla kuvattaessa säilyy se ihana jännitys kun aikanaan filmille kuvattaessa - valmiin kuvaan näkee vasta koneelta.

   Poista
 2. Mun ensimmäinen kysymys olikin mikä kamera teillä oli veden alla mukana! Miehelläni on GoPro-myös, taidan napata sen mukaan Irlannin reissulle vaikka siellä ei sukellella. Upeita kuvia, mutta en tiedä olisiko minusta sukeltajaksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh... jep, mukana menossa oli tosiaan GoPro Hero3 Silver edition -kamera ja vitsi että sillä oli hassua ottaa kuvia. Siinä pitää arpoa horisontti ja skaalaus ihan vaan hatusta! Ja ehkäpä siksi se onkin niin hauska. Ottaisin mukaan ehdottomasti, koska sillä voi huoletta ottaa sääolosuhteista riippumatta kuvia ja videoo myös. Toki ihan sen varaan en rakkaita muistojani tallentaisi :)
   ps. Miinuspuolena ainakin tuossa meidän mallissa akku kesti harmillisen vähän aikaa. Täytyy selvitellä mitä sille olis tehtävissä.
   Kiitos kommentista ja hurjasti tsemppiä Irlannin reissulle! :D

   Poista
 3. Waude minkä väristä vettä! Musta ei kyllä olis sukeltajaks... ehkä snorklaamaan joo! PS. tuli muuten tosta otsikosta ihan tutut sanat mieleen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatian meri oli kyllä uskomattoman turkoosia...Tykkäsin nii-in paljon! Hei snorklaus on yhtä kivaa, vähemmän vaan varusteita ja voi tehdä melkein missä vaan :)
   Sää tulit mun mieleen myös tuosta otsikosta heti Hra Harlinin jälkeen...(hahaha) ja nyt tuut kyllä ensimmäisenä ja ainoana mieleen <3

   Poista
 4. Oli varmasti upea kokemus! Ja tuo vesi on niin huikean väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli huikeeta ja upea kokemus, pitkästä aikaa - varsinkin se pelon voittaminen on luksus tunne :)
   GoPro tallensi kyllä mageesti tuon veden värin, ihastuin kameraan ikihyviksi! :D Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 5. Tuo vesi ja nuo kuvat, ai että!!! Määki haluan! Kyllä sukellus tuollasissa olosuhteissa sai ihan eri merkityksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuh, yritän tässä teitää houkutella sukellusharrastuksen pariin, kun muistan että kävitte sen intron jokin aika sitten :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!