Kauniin turkoosilla Bračin saarella

Tälle turkoosille Bračin saarelle halusin oikeastaan vain yhdestä syystä - nimittäin Kroatiaa tutkiessa olin kaikkialla nähnyt kuvan aivan upeasta niemekkeestä, jota ympäröi lähes valkoinen hiekka ja turkoosin eri sävyissä kylpevä meri. Kyseessä on Bolin tunnetuin maamerkki, kaunis Kultainen niemeke, Zlatni rat -ranta. Paikan näkemiseen tarjoutui oiva mahdollisuus meidän Hvarin saarelta, josta meni suora laivayhteys päivittäin Bracin saarelle, Bolin kaupunkiin. Laivamatka kesti noin kaksi tuntia ja perillä odotti, mikäs muukaan kuin taas turkoosin kaunis merenrantakaupunki. Annetaan oikeastaan kuvien puhua puolestaan, koska no...




Jälleen kerran Bol:lla ollessa täytyi vain todeta, kuinka uskomattoman kaunis maa Kroatia kokonaisuudessa onkaan. Meidän rento päivä Bolilla meni sitä kauneutta ihmetellessä oikeastaan rantatuolista käsin. Oltiin ihan innoissamme beachipäivästä ja vuokrattiinkin löhötuolit ja vaan chillailtiin. No kävin tottakai monesti pulahtamassa turkoosiin mereen sekä lisäksi oli aivan pakko päästä suppailemaan, kun katselin muiden menoa aikaisemmin päivällä (teenkin suppailusta ihan oman postauksen).
Tuon niemekkeen luona oli muuten todella tuulista, ja paikka onkin suosittu purjelautailupaikka. No, kylläpä sinne yksi suppailijakin mahtui lautoineen, mutta täytyy todeta että olipahan tiukat aallot.











Kroatian rannat ovat muuten todella kivisiä. Siksi kaikkialla myydään noita neopreenitossuja, joiden avulla uimaan meno on huomattavasti helpompaa kuin paljain jaloin. Omat tossuni olen ostanut suomesta aikaisemmin ja hyvä että otin ne mukaani. Tulihan niille käyttöä.

ps. Niemekkeen toisella puolella on muuten nudisti-ranta, joka ilmeni minulle ihan yllättäen kun kuvailin rantaviivaa innokkaana, kunnes tajusin että ympärilläni olevilla ihmisillä ei ole rihman kiertämää... Tietysti heti nolona lopetin kuvaamisen ja pakitin paikalta. Haha...

Mitä te muuten tykkäätte Kroatiasta? Minkälaisia kokemuksia teillä on maasta?

2 kommenttia

  1. Heh, noita nudisteja tuntuu Kroatiassa piisaavan :D Me oltiin Dugi Otokin saarella päiväreissulla Zadarista käsin ja mielestämme löysimme kivan rannan jonne pysähtyä huilaamaan. Vasta kun oltiin levitetty itsemme rannalle niin huomattiin pariskunta rannan toisella puolella ilman rihman kiertämää. Kroatia on kyllä kaunis. Kapet kujat pikkuisissa kaupungeissa saa mun sydämen pomppaamaan joka kerta <3 Ihanan kuuloinen on ollut teidän reissu. Toivottavasti päästään täällä suomessakin vielä suppailemaan. Ei ole juuri kelit vielä hellineet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis, ja jihuu! Näyttää nyt suppikelit muuten alkaneen. Jeee! Mutta Kroatiasta, niin olen täysin samaa mieltä. Kapeat kujat ja upeat rannat, aijai! Zadarissa tai siellä pohjoisemmassa ei käytykään, mutta täytyy laittaa korvan taakse. Koska olen aika vakuuttunut että palaan maahan uudestaan :) Aurinko ja ihanaa kesää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!