Suppailua Bolin aalloilla

Edellisessä postauksessani kerroin meidän päiväretkestä Bračin saarelle. Rantapäivääni siellä kuului myös tunnin verran suppailua, koska en millään voinut päästää tätä mahdollisuutta käsistäni. Kokeilin suppailua (Stand Up Paddle) ensimmäisen kerran vasta kesän alussa Töölönlahdella, ja olin aivan myytynä lajiin ja tiesin että tästä tulee uusi harrastukseni. Onhan vesi elementtinä minulle kaikista mieluisin ja kun se turkoosin kimaltavana kutsui minua laudan päälle, niin tottakai minä menin. 
Menin, vaikka niemekkeellä tuuli itseasiassa todella kovasti. Hetken aikaa aloin jo epäillä että näinköhän tästä tulisi mitään, koska en ole mikään kovin pro lajissa, kokeiltuani sitä vasta kerran. Ja silloin Töölönlahdella ei juurikaan tuullut. Kuvista ei välttämättä näe voimasta tuulta, mutta merenkäyntiä oli ja taustalla voitte kuvista muuten seurata myös erään wind surf-laudan vuokranneen harjoituksia. Tuulista oli ja laudalle oli vaikea päästä. Itse aloitin sup-laudalle menon suomessa opitun mukaisesti ensiksi polviltani ja siitä lähdin rauhassa nousemaan pystyyn. Ja olin muuten aivan varma että kellahdan (kaadun ja lyön pääni pahasti kiviin ja maailmanympärysmatka jää tekemättä). Mutta kappasta vaan, en kaatunut kertaakaan. Jeee, hyvä minä hihhh... 


Ps. Suomessa kurssilla opin myös sen, minkä pituinen oikean sup-melan kuulisi olla. Ei tämän pituinen kuin minulla nyt oli, mutta vaihtoehtoja oli vain tämä ja sillä oli pärjättävä. Ja lautakin oli paljon kehnomman oloinen kuin se, millä suomessa pääsin lajia kokeilemaan. Joten onneksi sain aloittaa parhailla välineillä, eikä tämä ollut ensimmäinen suppi kokeiluni. Nimittäin vaikka maisemat olivat upeat ja sää aivan mieletön, ei varusteet olleet kyllä suomi-tasoa. Eli ehkä pienenä muistutuksena vain, jos lomakohteissa vuokraa laudan ja se ei tunnu ihan omalle lajille, niin syy voi olla myös välineissä. Ei kai nyt kukaan voi muuten olla tykkäämättä tästä lajista...? 
Nyt Helsingissä ajattelin mennä kokeilemaan jälleen suppailua tällä viikolla, kun säätkin nyt suosii taas. Ehkäpä jo huomenna! Joten Töölönlahti, here I come!
Onko lukijoiden joukossa muita innokkaita suppaajia tai suppaajien alkuja?
4 kommenttia

 1. En ole vielä kokeillut, mutta monta kertaa olen katsellut muita suppailijoita ja miettinyt, että tuota on vielä päästävä kokeilemaan. Näyttää kyllä hauskalta! Varsinkin noissa maisemissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elina! Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan. Meillä oli ihana suppivetäjä ekalla kurssilla ja nyt jatkossa voidaan vuokrata vain lauta ja mennä omin päin... huomenna! jee :)

   Poista
 2. Tuo olisi itselle ehkä vähän liian extreme-laji kun pitäisi _seistä_ laudalla, huhu, pelkkä ajatus saa polvet heikoksi x) Istumalla voisi vielä uskaltaakin painella eteenpäin kun ei ole niin suuri pudotusmatka veteen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kat, itseasiassa lauta on yllättävän vakaa. Oikeesti. Vähän kuin laiturilla seisoisi :) nooh, okei, kyllä se laituri vähän alla heiluu hihhh...mutta suppailu treenaa hyvin myös tasapainoa, joten kiva laji kaikin puolin. Ja hei, polvilleen voi hyvin aloittaa kokeilun. Nousee sitten siitä sitä mukaa kun tuntee olonsa mieluisaksi. Kokeile ihmeessä joskus jos mahdollista ja jos välineet on hyvät :) Kivaa kesää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!