Ympäri ämpäri Kanadan eteläistä Ontariota

Kanada on 10 provinssin ja kolmen territorion liittovaltio. Eli esimerkiksi Torontolainen saattaa sanoa tai lisätä asuvansa Ontariossa, Kanadassa. Ontario on suurin provinssi, kaikkiaan yli 12 miljoonalla asukkaallaan ja sen provinssin pääkaupunki on Toronto.
Kanadan muodollinen hallitsija on Hänen majesteettinsa kuningatar Elisabet II, Kanadan kuningatar. Ja tästä Britannian hallinnosta on viitteitä kaikkialta Kanadassa esimerkiksi paikkojen ja teiden nimissä.
Meidän 1,5 viikkoinen kului siis Ontariossa ja sen eri kaupungeissa. Vaikka itselleni se Toronto on se ykkönen, niin kuitenkin harvempi paikallinen haluaa asua siellä. He käyvät töissä siellä pilvenpiirtäjissä, mutta asuuvat mieluummin omakotitaloissaan tunnin ajo- tai junamatkan päässä keskustasta. Joillain businessmiehillä/naisilla saattaa olla kaupunkiyksiö, jossa viettävät viikot, mutta kyllä oma piha ja oma talo taitaa olla se Kanadalainen unelma. Kävimmekin nyt oikein ajan kanssa useammassa eri paikassa ja koska kuvia tuli räpsittyä sielläkin, niin miksi en jakaisi normaalia arkea myös täällä.

Burlington II Burlingtonissa oli tosi voimakas taide ja käsityöläismeininki. Ihania pieniä sisustusputiikkeja ja kukkakauppoja. Ostin täältä myös aivan ihanan vegaani cupcakesin, joka oli aivan överi hyvää!Milton II Kaikkia näitä kaupunkeja ympäröi samanlainen pikkukylämäinen fiilis, vaikka asukkaita saattaa monessakin paikassa olla 100 000:sta aina melkein miljoonaan asukkaaseen. Ostokset tehdään isoista marketeista ja pieni keskusta on kaiketi vain jäänne vanhalta ajalta. Useat näistä rakennuksista olivat jopa 1800-luvulta. Upeita!Hamilton II Hamiltonissa kävimme tutustumassa 1830 -luvulla rakennettuun Dundurn Castleen, joka sijaitsee Burlington Heightsilla. Itse Cornwallin herttuatar Camilla suojelee tätä kohdetta ja onkin sen alkuperäisen rakennuttajan, Sir Allan MacNabin, tyttären tyttären tyttären tytär (jos nyt tavattiin tämä oikein). Kierros oli kaikkiaan ihan mielenkiintoinen, sillä linna oli pidetty hyvin alkuperäisessä kuosissa ja pienet historian oppitunnit eivät ole koskaan pahasta. Kiva palauttaa mieliin miten ennen on eletty.Ps. Meillä on kyllä käynyt aikamoinen munkki säiden suhteen. New Yorkissa hellettä piisasi, kuten olen varmaan hehkuttanut useampaan otteeseen ja kun siirryimme Toronton alueelle toimme kuulemma kesän takaisin. Siellä oli ollut pidempään jo koleaa kunnes reilun viikon ajan siellä paistoi jälleen aurinko. Ihan viime päivinä Torontossa kylmät syksytuulet alkoi iskeä päälle, kunnes siirryimmekin sopivasti länsirannikolle Vancouveriin. Täällä meillä on ollut kaikista uhkakuvista huolimatta läpökäs kelit. Ei hellettä, muttei järin kylmääkään. Tänään piti sataa ja ukkostaa, joten vaihdon läpsyt lenkkareihin, mutta taivas olikin lähes koko päivän sininen ja päädyttiinkin pyörälenkille Stanley Parkiin. Ja huomenna, huomenna kutsuu Ca-li-for-ni-a! Mun unelmien kaupunki, Los Angeles. Aurinko, palmut ja beachit. huhheijaa sentään! Sanomattakin lienet selvää, että läpsykelit jatkuu...


Eng // We travelled around South-Ontario, Canada.

2 kommenttia

  1. Ah, miten ihanalta Kanadassa voikaan näyttää! Ja nää sun postaukset on niin kivoja, en oo oikeestaan pitäny Kanadaa mitenkään mielenkiintoisena matkakohteena, mutta pikkuhiljaa alkaa reissujalka vipattaa myös sinne Amerikan pohjoiselle puolelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inka, kiitos. Nimittäin ihan samat fiilikset on mulla ollut aikoinaan... Kanada on kuitenkin vakuuttanut mut täysin ja odotapa kun kerron lisää Vancouverista! Tosi kiva kaupunki! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!