Viikko Vancouverissa ja sen fiilikset

Vancouver oli tämän syksyn osalta reissumme ainoa uusi kohde, paikka, jossa emme ole aikaisemmin olleet. Odotukset olivat korkealla ja oli tosi siistiä päästä tutustumaan kokonaan uuteen kaupunkiin. Kun sunnuntaina saavuttiin iltapäivästä perille ja käveltiin metropysäkiltä kohti keskustan hotellia, ajattelin että tämähän on paras viikonpäivä saapua uuteen kaupunkiin. Nimittäin ajankohta paljasti sopivasti kaikki parhaimmat brunssikahvilat ja kaupungin jonotetuimmat ravintolat. Hipsterit olivat liikkeellä ja jonottivat viettämään sunnuntai iltapäiväänsä eri paikkoihin. 
Löysimme Ramada hotellimme helposti kartalta, sillä itse downtown on aika pieni. Sellainen helposti käveltävissä oleva, mutta kuitenkin tarpeeksi suuri kaikkine pilvenpiirtäjineen.
Kuitenkin vasta toisena päivänä todella innostuin kaupungista, kun saavuimme Davie Streetin päähän, josta alkoi Beach Avenue (huutomerkki tähän!) ja siellä meitä odotti rantaboulevard palmujen ympäröimänä. Palmuja, Vancouverissa! Kaupungissa, jossa on talvi ja lunta. Miks ihmeessä Suomessa ei ole palmuja...?

Tämä English Bay Beach (First Beach) vetäisi kyllä melkein jalat alta! En ollut osannut odottaa lainkaan tälläistä talviolympialaiskaupungilta! Nuo isot tukit rantatuoleina olivat kyllä mielestäni loistava keksintö! Niillä istuessa oli horisontissa kulkevia rahtilaivoja kiva seurailla ja voin vain kuvitella miten magee tämä ranta on kesäkautena. No magee!

Ensimmäisenä päivänä, eli sunnuntaina näkemämme Vancouver vaikutti hieman nuhruiselta ja krapulaiselta. Ihmiset myös. Oikeesti. Olin hipsteri-brunssi-kokemuksesta huolimatta pääkadulla kävellessä vähän ihmeissäni, että onko kaupunki todella niin punkrock kuin sieltä tulevat bänditkin ja 24/7 darroissaan... Siltä se vaikutti silloin... Onneksi kuitenkin a) vaihdettiin alkuperäisen hotellimme sijaintia viime hetkellä ja b) nähtiin viikossa niin paljon kaupunkia, että sain heittää nuo ensimmäisten tuntien tuomat näkemykset romukoppaan. 
Kaupunki oli lähes kaikkialta oikein puhdas, siisti ja rauhallinen. Vaan, ei olisi ollut sitä jos olisimme tosiaan menneet alkuperäisesti varattuun hotelliin, joka sijaitsi East Hastings Streetillä. Oli suorastaan meidän onni, että veljeni luona tuli vuorokautta ennen puhetta hotellistamme ja sen sijainnista. Nimittäin hän oli vaimonsa kanssa käynyt Vancouverissa jokin aika sitten ja tykännyt kovastikin kaupungista, paitsi sen yhdestä hyvin oudosta kaupungisosasta joka sijaitsee idässä. No tietystikin meidän varaamamme hotelli, edullinen kun oli, sijaitsi siellä! Veljeni vaimo suorastaa rukoili että emme menisi sinne hotelliin. Hän soitti jopa entiselle kolleegalleen vakuuttaakseen meidät, joka asui tätä nykyä kaupungissa, että onko turvallista majoittua tuon kadun hotellissa. Ei, kuului suora vastaus puhelimesta. Kyse ei siis ollut mistään muutamasta puliukosta kadulla-alueesta (niitähän nyt näkee Suomessakin joka paikassa), vaan East Hastings on todella kuvottava, narkkareita ja raajattomia ihmispolosia täynnä oleva todella kurja ja surullinen kadunpätkä. Tälläistä ei saisi olla missään, ja viimeiseksi haluat viettää lomasi siellä. Onneksi, siis onneksi vaihdoimme hotellia viime hetkellä!
Emme kyllä edelleenkään uskoneet, että paikka voisi olla niin kurja, ennen kuin todella näimme sen. Googlen kuvahaku paikasta ei valehdellut siis yhtään. Uskallettiin yhtenä päivänä nimitäin käydä vähän kurkkaamassa kadun alkua, ja voi kurjuus... se oli kaikki totta. Tämän jälkeen laitoin viestin veljeni vaimolle, että kiitos. 
Toki maksoimme kalliimman hinnan majoituksesta toisaalla, mutta se oli kaikki sen arvoista. En pystyisi varmastikaan hehkuttamaan tätä kaupunkia niin kuin seuraavassa teen, jos olisin joutunut majoittautumaan tuossa alkuperäisesti varatussa hotellissa.

Mutta jos unohdetaan tuo paha alue (ja se tosiasia että hötsä haisi lähes kaikkialla kaupungissa), niin Vancouver oli todella upea kaupunki. Sen huikean suuri Stanley Park -puisto kätkee lähes sademetsämäisen alueen ympärilleen ja satama-alue kaikkine veneineen on aivan upea. Meri ei kuulemma jäädy täällä, eli purjehtia voi ympäri vuoden. Tiedusteltiin tätä asiaa eräältä iäkkäämmältä mieheltä satamassa. 
Aivan keskustan vieressä satamassa on myös Flat Plane Terminal, eli lentokenttä pienlentokoneille. Taustalla ympäröivät vuoren huiput ja ainakin näin lokakuussa hyvin alhaalla roikkuvat pilvet. Kaunista.


Vancouverissa on toimiva bussi- ja metrojärjestelmä. Metrolla pääsee kätevästi puolessa tunnissa lentokentälle. Sillä voi myös liikkua keskustan alueella, mutta me kävelimme kaikkialle ja se on ihan mahdollista olematta mitenkään hullu tai tyhmä. Kaupungin pääkadut Granville (jossa hotellimme lopulta oli), Seymour ja Robson Streetin poikkikatu ovat täynnä kauppoja ja ravintoloita. Davie Street on koko West Endin puolelta sateenkaarikansan aluetta - siellä oli jopa jalkakäytävät maalattu sateenkaaren väreiksi, ja sieltä löytyikin tosi hyviä ravintoloita ja hyvää menoa. Idästä rannan tuntumasta löytyy sekä NHL-arena että MLS-stadion. Ihan huikeeta että kummatkin ovat ihan kaupungissa. Cambie Street -sillan toisella puolella sijaitsee Olympic Village, josta on kuulemma muodostumassa uusi trendi-alue.
Teen erillisen postauksen vielä pienestä söpöstä, melkein omasta Granvillen -saaresta sekä tietenkin huikeasta Stanley parkista jota pyöräilimme ympäriinsä, sekä tietysti päivän reissustamme Whistleriin.
Vancouver oli kaupunki, jonne toivotaan palaavamme joskus uudestaan, sillä monta asiaa jäi vielä tekemättä ja kokematta, kuten nyt esimerkiksi valaiden bongailu ja lähistön vesiputoukset.Vancouver näytti hienolta myös auringonlaskun aikaan. Vaikka harvemmin olimmekaan sitä todistamassa, sillä päivän kävelyt ja koleat illat verottivat sen verran, että seitsemän pintaan istuin jo tyytyväisenä hotellilla äidin kutomat villasukat jalassa juoden Tim Hortonin kuumaa teetä.
Mitä fiiliksiä Vancouver teissä herättää ja/tai onko teillä omakohtaisia kokemuksia kaupungista? Olisi kiva kuulla.


Eng // We really enjoyed our time in Vancouver. Definitely a place to visit again!


12 kommenttia

 1. Voihan Vancouver! Näyttää jotenkin mukavan kotoisalta, vaikka onkin kyseessä kuitenkin suurkaupunki. Uskon että viihtyisin tuolla superhyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, sopivan mukiin menevän kokoinen suurkaupunki ;D Paljon jäi vielä tekemättä tuolla, joten varmasti palataan takaisin joko kevät tai kesäaikaan. Uskon myös että viihtyisit tuolla! Ja Whistlerissä!

   Poista
 2. Miten voikaan olla ruska niin kaunista ihan joka puolella maailmaa. Pienveneiden satamakuvat lämmittää mieltä, meillä on Akureyrissakin sellainen! Vancouver on yks niitä paikkoja joissa on pakko käydä. Arktinen kaupunki ja tuota en tiennyt että vielä palmuilla höystettynä!
  Kuulostaa uskomattomalta tuo teidän hotellikeissi. Onneksi kävitte tsekkaamassa paikan vielä jälkikäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, no nyt on kyllä ollut kaiketi Suomessakin ja kaikkialla muuallakin upea ruska. Kanadassa se pääsi kyllä niin oikeuksiinsa kun aurinko paistoi ja säät oli kuitenkin lämpimät. Pienvenesatamat on söpöjä!
   Joo, jos joskus päätät matkustaa Vancouveriin, niin älä majoitu East Hastings -kadulla. hui!

   Poista
 3. Mä muistan myös hämmentyneeni niistä palmuista Vancouverin keskustan tuntumassa :D Muuten Vancouver ei oikein ole kohdellut mua hyvin. Kaksi kertaa siellä on tullut käytyä. Jotenkin vähän petyin kaupunkiin, koska mulla oli todella suuret ennakko-odotukset sen suhteen. Viime kerralla tuli sitten vettä taivaalta aivan hillittömästi ja aloitimme Alaskan risteilyn synkän sään vallitessa. Stanley Park näytti laivan kannelta hienolta. Harmittaa, ettei käyty siellä ollenkaan. Nuo tukit rannalla on ihanat!

  Mahtavaa reissun jatkoa :) Olen lueskellut juttujasi, vaikken olekaan montaa kertaa kommentoinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elina, ihanaa kun kommentoit! Kiitos :)
   Harmi kuulla että se wow-efekti jäi sinulta puuttumaan tämän kaupungin osalta. Sää vaikuttaa siihen kyllä myös tosi paljon. Ja suuret ennakko-odotukset myös. Mulla on tuosta esimerkkinä Bali; suuret odotukset ja viikon verran satoi...petyin ja fiilis oli että ei välttämättä tarvitsisi mennä uudestaan... mutta ehkä annan kuitenkin joskus Balillekin vielä mahdollisuuden. Ja ehkäpä myös Vancouver ja Stanley Park odottaa sinua joskus... Nuo tukit rannalla olivat tosiaan ihania!

   Poista
 4. Näyttääpä kyllä kivalta, ja tuo eka kuva on niii-iiiin ihana! Vaikka sun kasvoja ei näykään, voin niin kuvitella millaisella ilmeellä istut siinä tukilla ja katselet rantamaisemaa.. :) Ja tuo tukit on kyllä loistava idea! Enkä voi myöskään olla ihmettelemättä palmuja, miten niitä voi olla Vancouverissa? Kyllä Helsingissäki vois mun puolesta olla pari.

  Ja ei vitsi miten mahtava munkki teillä kävikään tuon hotellin suhteen, onneksi on paikallistuntemusta ja satuitte puhumaan siitä, olishan se varmasti vaikuttanut lomafiilikseen aika lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli olis kyllä niin vaikuttanut (mun ainakin) lomafiilikseen, että voihan olla että olisin aikaistanut Losin lentoja ja jäänyt koko upea kaupunki näkemättä. Hui jui!
   Kannatetaan Helsinkiin kans palmuja! Olin kyllä täysin ihmeissäni kun niitä alkoi auringonpaisteen lomasta vilkkua rannalla... Iso peukku niistä! Kiitos Inka kuvakommentista...kieltämättä kuvassa on sitä oikeaa fiilistä, jota tuo maisema ja koko reissun combo tuo mukanaan ;)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Moikka, onneks tosiaan että ei yövytty siellä East Hastingsilla. Halusin tästä itse mainita ja samalla vienosti varoittaa muitakin... En tiennytkään tuota tarinaa taustalla. Mutta sehän selittää paljon. Voi kamala mikä virhearviointi kaupungilta. Kamalaa! Mutta tosiaan jos tämän sivuuttaa, niin yhdyn ylistyssanoihisi. Vancouver on todella upea kaupunki! Mieluusti menen sinne uudestaan :)

  VastaaPoista
 7. Vancouver <3 kaksi kertaa siellä käynyt ja molemmat työkeikkoja, mutta aikaa jäi silti ihastella kaupunkia ja etenkin sen ympäristöä. Valloittavinta kaupungissa on se, että sieltä pääsee 10 minuutissa keskelle ei mitään... Mt. Grouse oli ihana paikka niin talvella kuin kesälläkin, samoin Capilano Suspension Bridge oli upea paikka! Stanley Park oli kerrassaan upea, mutta todella iso ja eihän siitä ehtinnyt nähdä paljoa, vaikka ns. kaikki turrepaikat tuli enempi vähempi käytyä. Tykkäsin myös tuosta tiedemuseosta näin nörttinä :D - todellinen ulkoilmaihmisen unelma on tuo Vancouver, mulla tuota kokemusta sävyttää toki myös ihanat ystävät ja illanistujaiset, retket yms. heidän kanssaan - kyllä, pala sydäntä jäi Vancouveriin!
  ps. työpaikalle ajaessani ajoin tuon East Hastingsin läpi - enpä ihmettele yhtään Da Vinci's Inquest-sarjaa, joka on tuolta filmattu (on myös tuosta Krissen ja Mikaelin valoittamasta asiasta siinä paljon asiaa), muutenkin tuolla filmataan paljon ja mm. Stargate on tuolla filmattu (työkaverini sattui olemaan sarjan fani..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey, olipas hassua palata tähän postaukseen kommenttisi saattelemana reilun puolen vuoden jälkeen Vancouverissa olleena. Reissusi sinne kuulostavat mahtavilta ja paljon olet ennättänyt työkeikkojen lomassa. Mulle tuli nyt kyllä ihan ikävä Stanley parkia ja muutenkin raikasta ilmaa tuolla. Vancouver on paikka, jonne ehdottomasti haluan palata joku päivä.
   En tiennytkään että East Hastingsillä on kuvattu useaa eri sarjaa. Hirveää sanoa, mutta lavasteita kurjuudesta ei ole liiemmin tarvittu. Muutenkin tosi kurja juttu kaupungilta lakkauttaa paikka ja jättää potilaat oman onnensa nojaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!