Pikavisiitillä Torontossa

Kävimme tällä "Toronton"-visiitillämme oikeasti itse Torontossa vain kaksi kertaa. Syy miksi puhun kuitenkin yleisesti Torontosta on se, että veljeni asuu Toronton lähettyvillä, mutta harvalle varmaan kertoo sen kylän nimi mitään, joten helpompi vain puhua yleisesti "Torontosta".
Ensimmäinen visiittimme Torontoon tapahtui yksi sunnuntai-ilta kun pinkaistiin junalla suoraan päärautatieaseman vieressä olevalle Air Canada Centre -areenalle katsomaan NHL-kauden pre-seasonin Toronto Maple Leafsin peliä. Oli aika jees! Meidän eka NHL-peli, koska yleensä kausi ei ole käynnissä kun vieraillaan Jenkeissä, joten nyt oli jo aikakin päästä katsomaan livenä peliä, vaikkakin kyseessä oli vielä kauden ennakkopelit.
Toisen kerran lähdettiin oikeen asiaksemme kaupunkiin. Toronton keskusta on periaatteessa aika pieni ja mahdollista koluta läpi kyllä päivän aikana, mutta toisaalta siellä voi hyvin viettää vaikka viikonkin. Kaupungin selkeä maamerkki on rautatieaseman vieressä seisova CN Tower, joka vilkkuu useasta eri kulmasta eri puolilta kaupunkia. Ei itse menty tällä kertaa torniin ylös, mutta veljeni vei isäni ylös korkeuksiin kun me travellerit sniiduiltiin kaupungilla. Tästä viime vuoden postauksesta näkee enemmän meidän aikaisemmasta vierailusta CN-toweriin.Keskusta on hyvin helppokulkuinen ja itse pääkatu Yonge on se jossa tapahtuu eniten. Yonge Street alkaa rautatieasemalta ja jatkuu 56 kilometrin matkan, ja on joskus ainakin ollut joidenkin mittareiden mukaan pisin katu maailmassa(?). Eaton Centren kohdalla on aikalailla Toronton keskusta ja heidän oma "Times Square". Läheltä löytyy myös suomalaisen arkkitehdin suunnittelema kaupungintalo.Torontosta löytyy yhtä lailla muiden suurkaupunkien tavoin Chinatown, Little Italy, Old Town ja niin edelleen. Drinksumestat löytyvät Queen Street Westin alueelta.
Toronto on oikein mukiin menevä kaupunki. Pilvenpiirtäjiä, samat kaupat kuin nyt vaikkapa New Yorkissa, mutta jokin eurooppalaisempi ote erottaa tämän kaupungin Amerikasta. Kesäisin kannattaa käyttää päivä ja siirtyä veneellä kaupungin edustalla oleville saarille, josta löytyy isoja puistoja ja beachejä.
Torontoon palaan vielä monesti uudestaan, siksi en niin huolissani ollut vaikkei kaupungissa tällä visiitillämme niin tiiviisti oltukaan. Mitä mieltä te olette Torontosta?


Eng // Day visit in Toronto, Canada

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!