Vancouverin huikea Stanley Park

Vancouverin donwtownin luoteispuolella sijaitseva huikean iso keskuspuisto, Stanley Park, on itseasiassa New Yorkin Central Parkia kuulemma jopa 10 prosentia suurempi. Ja siltä se tuntuikin. Nimittäin pyörähdettiin tässä huikean isossa Stanley Parkissa viikon aikana kaksikin kertaa, koska ensimmäisellä kerralla emme jalkaisin nähneet puistosta kuin vain murto-osan.Kun kuulin, että Stanley Parkissa on useita alkuperäisasukkaiden tekemiä toteemipaaluja, (pikku Hiawatha minussa) halusi ehdottomasti että pääsemme nekin vielä näkemään, jolloin viimeisenä päivänä vuokrasimme polkupyörät pariksi tunniksi ja lähdimme kiertämään puistoa uudestaan. 
Pyöräily on itseasiassa tosi helppoa ja mieluisaa puistossa, sillä pyörätie kulkee puistonreunaa aivan merenrannassa ja tie on yksisuuntainen. Joten vastaantulevia ei tarvitse pyöräillessä pelätä. Puiston ympäri on hyvinkin nopea ajaa ja palauttaa pyörät läheiseen vuokraamoon alle tunnissakin, mutta jos yhtään aikoo pysähdellä kuvanottoon (niin kuin me) ja muuten vaan jäädä penkeille ihastelemaan maisemia, niin hyvin silloin saa 1,5-2 tuntia menemään. Kävellen sen sijaan voi metsäpoluilla haikata huoletta vaikka koko päivän. Puistossa on tosi hyvin järjestetty wc-tilat ja olipa siellä yksi ravintolakin rannan tuntumassa.Ensimmäisellä vierailullamme Stanley Parkissa käveltyämme noin kolmasosaan puistosta, päätimme poiketa rantatieltä ja oikaista takaisin kaupunkiin puiston halki. Matkaa olisi nimittäin ollut vielä jokin kuusi kilometriä edessä, niin ajateltiin jo silloin, että senhän voisi taittaa kätevämmin pyörällä.
Puiston halki kulkee lukuisia kävelypolkuja ja metsäteitä joita koristaa nämä satavuotiaat puuvanhukset, joista osa kipuaa yli 70 metriin. Täytyy sanoa että välillä jopa jännitti näiden jättiläisten vierellä, kun metsässä ei välistä näkynyt muita kuin me ja sitten tietysti ne sata vaanivaa karhua ja peikkoa, joita ajattelin siellä olevan.

 


Puistosta löytyy paljon penkkejä, picnic-pöytiä, tuoleja, lasten leikkipaikkoja, keinuja (joissa mekin käytiin leikkimässä), upeita maisemia merelle, toteemipaaluja ja ennen kaikkea todella raikasta ilmaa ja kauniit näkymät itse kaupungille. Stanley Parkista käsin sain aivan uuden kuvan koko kaupungista. Kannatti käydä siis, ja kahdesti!
 
Huikea paikka! Onko joku muu käynyt tai innostui jopa nyt käymään?


Eng // Stanley Park is one of the must-see things in Vancouver. We liked it very much.

2 kommenttia

  1. Told you so, että kannatti käydä ;) Aivan ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannatti, kiitos vinkistä Kea! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!