Tapasta, ystäviä ja säväyttävin auringonlasku Filippiineillä

Niinhän siinä sitten kävi, että edellisen kajakkipostauksen ja päivän jälkeen makasin monta päivää flunssassa hotellilla, muiden tehden huikeita veneretkiä ympäri kaunista El Nidoa. Joten olin enemmän kuin innoissani tästä läheisestä tapas-baarista, jonne keksittiin lähteä katsomaan auringonlaskua. Olimme aikaisemmin huomanneet jo baarin, mutta se oli aivan täynnä silloin viiden aikoihin, joten nyt vahingosta viisastuneena marssittiin niin sanotusti parhaille paikoille jo hyvissä ajoin. Ja mikäs siinä oli näissä maisemissa mango smoothieta (joka on muuten ihan yliveto parasta filppareillta) juoden, tai vaikkapa bissee niinkuin muut ja erilaisia tapaksia tilaten. Maisema oli aivan silkkiä... ja oikeastaan tästä hetkestä ei puuttunut mitään. Yhdellä sanalla, onnellinen.

Tätä auringonlaskunäytelmää oli niin huikeaa seurata baarinjakkaralta, että oli vaikea pitää sormet erossa kamerastaan, mutta sitten taas samalla halusi ikuistaa tämän hetken vain ihan puhtaasti katselemalla. Onneksi tätä kauneutta jatkui reilun tunnin verran ja koettiinkin aikamoinen värishow iltaa kohden. Miten luonnon ihmeet voi ollakaan näin kauniita?


Baarin nimi, jossa oltiin on siis Bar Republica ja sen omistaa espanjalainen kundi. Juteltiinkin hänen kanssaan, kun kilpaa kehuttiin paikkaa, lokaatiota ja ennenkaikkea tapaksia. Ne oli hyviä! Ravintola oli ollut auki vasta vähän aikaa ja omistaja oli mielissään meidän kehuista, mutta ihan syystä. Jos siis ikinä tiesi vie Palawanin saaren El Nidoon, niin katsasta tämä paikka, joka sijaitsee hieman ennen Las Cabanas beachiä. Voin vannoa, että et tule katumaan.

Muita hyviä ruokapaikkoja El Nidossa mielestämme olivat:
Art Cafe, Little Italy, El Nido Pizza (oikeesti törky hyviä pizzoja, kiviuunissa paistettuna) ja paikallinen pancit bihon herkku, jota sai lähes kaikkialta.Tässä vielä iphonella kuvaamani videonpätkä auringonlaskusta. Espanjalaispoika vaihtoi ambient musan tähän italialaiseen Con te Partiro -sävelmään ja täytyy nyt kaikesta korniudestaan huolimatta tunnustaa, että tämä oli se hetki illasta kun saatoin pyyhkäistä silmäkulmaani...


Missä sinä olet nähnyt kaikkein säväyttävimmän auringonlaskun?


Eng // Friends, drinks and tapas plus the most beautiful sunset ever. El Nido Bar Republica, Palawan.

--------
Majoitus:
Doublegem Beach Resort, 7 yötä 330 eur

2 kommenttia

  1. Aika lähellä El Nidoa :) Siinä Palawanin keskimailla on Port Barton, ja sen edustalla on sellainen paikka kuin Secret Paradise Resort. Meidän hääpäivän iltana koko taivas oli ihan tulessa, punaista, sinistä, lilaa, keltaista, oranssia... Se ei taida unohtua koskaan. El Nidokin on aika <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Kylmät väreet oikein tulee kun ajattelinkin miten upea ilta se on teille ollut, wau! Oltiin Port Bartonissa, vähänkö mahtavaa että ootte menneet naimisiin siellä <3 <3 <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!