Pää pinnan alla Phi Phillä ja reissusuunnitelmien hiomista

Morotukset kaikille täältä Thaimaasta! Kerrankin aika realiaikaista reissupostausta luvassa! Nimittäin nämä kuvat on otettu ihan muutama päivä sitten Phi Phin saarelta. Näistä kuvista ja siitä että pääsin viimeinkin (tulehtuneen silmäni takia) pinnan alle ja että saatiin kaverit Phi Phille, tulee vaan niin hyvä fiilis, että pakko päästä hehkuttamaan!

Phi Phi on aivan ihana saari! Kolmas käyntikerta saarella sen jo kertoo. Saari on tunnettu nuorison bilesaarena, mutta se kätkee palmujen taaksensa myös upean ja rauhallisen Long Beachin. Se on se meidän paikka. Long Beachin upeisiin puoliin kuuluu muun muassa se, että rannasta pääsee helposti snorklaamaan ja kalojen määrä on uskomaton jo aivan rannassa. Kävin innoissani parina päivänä snorklaamassa ja tietysti leikkimässä tämän GoPro-kameran kanssa, muutahan toimivaa kameraa minulla ei nyt olekaan, iPhonen lisäksi. Vitsi miten siistiä! Oonko muuten sanonut, että oon varmaan ollut jonkin sortin fisu entisessä elämässä kun voisin vaan olla ja uida ja lillua vedessä. Vesi on myös elementtini, sen sanoi jo aikoinaan jokin tähtikartoista elämääni lukenut nainen. Veden täytyy olla lähelläni. Siitä syystä varmaan hieman karsastan kaupunkikohteita jotka sijaitsevat sisämaassa. En keksi ehkä muutakaan selitystä miksi esimerkiksi Pariisi ei ole minulle juurikaan kolahtanut... Pariisista joka tapauksesta takaisin pinnan alle. Tai no pitäisikö sanoa, että suoraan pohjamutiin. Yksi syy myös miksi ihailen näitä kuvia jo kaihosti, on se, että vietimme tuossa juuri näiden kuvanottohetkien jälkeen pari päivää sängynpohjalla kumpainenkin kärsien jostain ihme vatsapöpöstä, joka tyhjensi aika lailla perusteellisesti meidät molemmat, aika lailla perusteellisesti joka rööristä. Voi ziisus sentään, että olihan juhlaa, noot! Niin paljon mielummin leijuisin tuossa turvallisessa pinnan tuntumassa snorklaten kuin pohjalla... No sieltä pohjalta on nyt kuitenkin jo noustu. Energiaa saatiin sen verran, että jätettiin kaiholla unelmien Phi Phi taaksemme ja suuntasimme tänne Koh Jum:n "naapurisaarelle", joka on täydellinen vastakohta Phi Phin menolle.
Koh Jumin saaren rauhallisuus ja tekemättömyys aktivoi minut kuitenkin tänään tarttumaan tarkemmin jälleen reissukarttaamme ja aloinkin into pinkeänä tsekkailemaan lentojen hintoja Australiaan. Ensiksi ajattelimme suunnata Melbourneen, josta itse asiassa Uuteen Seelantiin Christchurchiin. Kolmisen viikkoa ajattelimme ajella tätä, kuvien ja odotusten perusteella, upeaa maata ympäriinsä, päätyen Aucklandiin. Sieltä palaamme takaisin Ausseihin, ilmeisesti Sydneyn ja siitä pohjoiseen päin Gold Coastille. Mutta herranen aika miten kaukana Great Barrier Reef onkaan, kääk! On se hyvä, että tuli tässä vaiheessa viimeistään tsekattua nyt sitten tämäkin asia, ha! Onkos muuten ideoita tuolle suunnalle? Miten ja millä sinne kannattaa mennä? Ilmeisesti kuitenkin kannattaa vai? Hurjaa on myös se, että jotkin tutkijat ovat huonoimmillaan ennustaneet että pian puolet koko Valliriutasta on vain muisto. Vaakakupissa painaa, että onko itse juuri osa sitä massaa joka sitä mahdollisesti tuhoaa, mutta suurempi ongelma tässä asiassa taitaa olla ympäristö- ja maatalousjätteet. On kuitenkin itsekästä, miten minäkin olen piiiitkän jo ajatellut että siellä olisi varmaan niin siistiä snorkala tai jopa sukeltaa.

Ja sitten, voihan vitsi! Siis Fidzi! Sinne tahtoo, mutta kovissa luokissa on lentojen hinnat paratiisiin ja/tai oikeastaan sieltä eteenpäin Havaijille. Olihan asia jollain tasolla toki tiedossa ja toisaalta, en millään malttais jättää saarta välistäkään, kun se kerta tuossa "matkan varrella" on, vaikka toinen osapuoli tuossa sellaista puoli leikillään jo ehdottelikin. Mutta sai kyllä aika nopeasti tiukan ja kysyvän katseen takaisin.
Vinkit Havaijista ovat muuten jo tässä vaiheessa myös tervetulleita! Honoluluun ilmeisesti lennetään ja siitä olis tarkoitus päästä surffiaalloille, helpoille sellaisille. Mullahan on vielä surffaukset ihan kokonaan tekemättä. Hyvä asia on se, että liikutaan koko ajan oikeille aalloille päin.Että tälläisiä sukelluksia ja pohdintoja täällä tällä erää. Katsotaan miten luottokortti (joka ei ole muuten toiminut -kiitos OP:n- ihan hetkeen) alkaa lähipäivinä vinkumaan. On muuten veikeää, miten AirAsian ja Malaysia Airlinesin lennot ovat nyt aina ne edukkaimmat, kun hakukoneista katsoo. Mutta mene ja tiedä, voi olla että joudun silti vinguttamaan omaa korttia nyt toiselle lentoyhtiölle, vaikkakin sillä korkeammalla hinnalla... Mitä ajatuksia teillä asia herättää, lentäisittekö ja millä perustein valitsette aina lennot? Ja tosiaan, kaikki kohde- ja blogivinkit ja -linkit ovat nyt tervetulleita! Lueskelen niitä enemmän kuin mieluusti! Cheers täältä, nyt jo pinnan päältä. Life is good.


Eng // Snorkeling in Phi Phi island with my friends was so much fun. Phi Phi is an excellent place for snorkeling and having fun of course.


4 kommenttia

 1. Ui vitsi miten hyviä kuvia! Pitää harkita jos jossain vaiheessa ostaisi itse GoPron, kun hieman harmitti Havaijilla, ettei ollut kunnollista vedenalaista kameraa käytössä. Big Islandilla siistein kokemus oli uimareissu paholaisrauskujen kanssa, mutta en usko, että kertakäyttöfilmikamera sai siinä hämärässä hyviä kuvia aikaiseksi - kuvathan ovat toki vielä kehittämättä...

  Oahulla parasta oli musta liemikilpikonnat (http://globecalledhome.fi/2014/12/liemikilpikonnia-havaijilla/), mutta oli siellä paljon muutakin siistiä. Mun blogista löytyy jonkin verran Havaiji-postauksia: http://globecalledhome.fi/category/usa/havaiji/ Ja saarten väliseen liikkumiseen, jos sellainen kiinnostaa, suosittelen erittäin lämpimästi Mokulele Airlinesin pikkulentskareita! Ne lentävät sen verran matalalla, että voi nähdä valaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiitos Jenni Havaiji-vinkeistä! Muistankin niitä silloin jo lukeneeni, mutta täytyypä palata ehdottomasti uudestaan! Vitsi että Havaijilla voi nähdä kaikkee! Kilppareita, valaita, rauskuja, huh huh...!
   GoPro on kyllä osoittautunut tosi toimivaksi kameraksi ja sillä on hauska kuvailla sekä videoida. Yllättävän hyvä laatuista matskua tulee. Meillä on Hero3+.

   Poista
 2. Havaijilla riippuu varmaan todella paljon siitä mille saarista menee, mitä siellä tekee ja luonnollisesti, omista mieltymysistä. Me oltiin Mauilla ja Honolulussa 2009 kun mentiin naimisiin ensin mainitulla. Havaijilta on turha odottaa mitään suuria koskemattomia paratiisirantoja, sillä se on jenkkien teneriffa, etenkin Honolulu. Mauilta löytyy hiljaisempia paikkoja ja kaikenlaisia mukavia juttuja mitä tehdä (Haleakalan tulivuori, Road to Hana, surffibiititsit, Lahainan kaupunki, ja erilaisia biitsejä), mutta sielläkin jenkit jyllää. Ainiin, siellä on myös uskomattoman hieno Molokini crater, minne pääsee sukeltamaan/snorklaamaan päiväksi. Autoa saarella tarvitaan siellä pakostakin.

  Kauaista on kuultu paljon hyvää, ja sinne olisi kiva mennä tekemään aktiiviloma. Honolulu ja Waikiki ei sykähdyttänyt lainkaan, vaikka se ehkä on sellainen ruksi boksiin, käyty on -tyylinen paikka. Älkää kuitenkaan varatko sinne paljoa aikaa.

  Jään innolla kuulemaan Fidzin juttuja sillä meillä on mietinnässä josko se olis Fidzi, Samoa vai Tonga minne päädyttäisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos Havaiji vinkeistä! Oon muuten kans kuullut paljon Tensku vertauksia Honolulusta. Pakkohan se on käydä itse tarkistamassa, koska ihan ekana se ei kuitenkaan Havaijista tule itselle mieleen :)
   Panostetaan varmaan tuonne Mauille enempi ja listalla olisi ainakin päästä kokeilemaan surffausta *sormet ristiin* ;)
   Ja mitä Fidziin tulee, niin en uskalla edes vielä kuvitellakaan miten kaunista siellä voikaan olla. Innolla odotan itsekin sitä ja postausta on toki tulossa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!