Esittelyssä Phu Quocin beachit

Aikaisemmassa Phu Quocin postauksessa lupailinkin seuraavaksi rantakuvia ja tässähän niitä nyt sitten tulee, yay. Eli listailin näkemiämme Phu Quocin rantoja ja rankkailin niitä vähän parhausjärjestykseen. Toivottavasti niistä on vaikka apuja sinne seuraavaksi suuntaaville.


Long Beach (Long Beachin pohjoispuoli)

Duon Dongin kylän keskustan tuntumasta alkava Long Beach on suurin hotellikeskittymä Phu Quocin saarella. Meidän hotellimme sijaitsi tällä kohtaa, tosin ei aivan rannalla vaan "pääkadun" toisella puolella. Jännä juttu oli se, että aivan minkä tahansa resortin läpi rannalle ei ollut pääsyä, vaan meidän piti hieman kiertää yhden resortin ravintolan kautta, jotta päästiin rannalle. 
Tällä kohtaa rannat olivat kyllä hyvin täysiä ja hotelleja aivan vieri vieressä. Tämä osuus rannasta ei edustanut minulle mitään kamalan spesiaalia. Yöpyisin ehkäpä toisaalla seuraavalla kerralla. 
Long Beach (Rory´s Beach Bar)
Nostan tämän Rory´s rantabaarin, joka sijaitsee aika lailla puolessa välin Long Beachiä, yhdeksi Long Beachin mukavimmista alueista. Ensinnäkin ravintolasta sai maukasta ruokaa ja ihania smoothieta, henkilökunta oli loistavaa ja asiakkaana sait löhöillä heidän rantatuoleillaan. Tänne voisin mennä monesti vielä uudestaan! Kiitos tästä ravintolavinkistä kuuluu eräälle lukijalleni!


Long Beach (Long Beachin eteläpuoli
Long Beachin parhautta edusti mielestäni tämän niminen hotelli kuin Famiana Resort&Spa. Monestihan rannat kulkevat hotellien mukaan ja taksitkin kulkevat vain hotellien nimellä eikä osoitteilla. Tänne yritettiinkin ystävien vinkkien perusteella ensiksi majoittua, mutta koska olimme matti myöhäisinä liikenteessä, oli paikka tietenkin jo täynnä. Käytiin kuitenkin yksi iltapäivä katsastamassa paikka, smoothiet ja auringonlasku ja se todella teki vaikutuksen! Koko miljöö rantatuoleineen ja ihanan rauhallisen oloisine rantoineen oli kyllä tosi jees. Tänne!Sao Beach
Tänne valkoisen hiekan rannalle haluttiin, kun olimme nähneet sitä mainostettavan kaikilla retkikojuilla. Jotain spessuahan siinä siis oli oltava. Toisena skootterinvuokraus päivänä tutustuttiinkin saaren eteläosiin, ja samalla kun käytiin War Monumentilla ja Coconut Prisonilla, ajettiin katsomaan etelän kaupunki An Thoi sekä hieman Kaakossa oleva Sao beach.
Rannan resortiin joutuu ajamaan parisen kilometriä hyvin monttuista hiekkatietä, mutta on se sen väärti. Toki aluksi joutuu selviytymään rantaresortin ravintolan miljoonasta Aasialaisesta bussituristista, jotka ovat parhaillaan lounastauolla, mutta sen jälkeen koittaa valkoinen rantahietikko. En osaa sanoa, onko Phu Quocin saaren koko itäpuoli tälläistä unelmaa täynnä, mutta käsittääkseni rantaviiva on vielä hyvin asuttamatonta tai ainakin vain paikallisten kotina. Sao Beach oli todella kaunis ranta muutamalla hotellilla ja ravintolalla höystettynä. Huonoksi sen teki bussilasteittain tunnin välein ramppaavat turistiryhmät, jotka lappasivat paikalle isoissa ryhmissä. Itse viihtyisin täällä päivän pari, mutta hotellimajoitusta en täältä ottaisi, koska rannan lähettyvillä ei juurikaan ollut mitään muuta. Päiväreissuna skootterin kanssa toimii mielestäni loistavasti! 

Ong Lang Beach 
Ensimmäisenä skootterin vuokrauspäivänä meillä oli tarkoitus ajella saaren luoteisosassa sijaitsevalle Bai Dai Beachille, jonka pitäisi olla todella upea. Kartattomana ja hieman fiilispohjalta ajeltaessa eksyttiin vallan saaren toiselle puolelle ja tästä syystä missattiin pari tuntia päivästä. Lähdettiin kuitenkin ajelemaan uusin ohjein Bai Daita kohden, mutta tien ollessa todella heikkokuntoinen monttuinen hiekkatie, ei päästy Vung Báu Beachiä lähemmäksi, kun todettiin kellon olevan jo sen verran että on parempi kääntyä jo takaisin päin. Vung Báu Beachillä on muuten yksi resortti ja käytiin tarkistamassa sekin. Se oli ihan ookoo, mutta todella todella kaukana kaikesta, joten miettisin tämänkin hotellin valintaa pari kertaa. Hiekkatie on todella vaikea kulkuinen, jos sitä pitäisi useamman kerran viikossa taittaa. Matkalla pysähdyttiin viettämään vielä kuitenkin rantaelämää ja lounaalle Ong Lang Beachillä olevaan Eco Beach Resorttiin, joka taas vakuutti kovasti.


Tässä esimerkki hyväkuntoisesta tiestä. Niistä monttuisista hiekkateistä kuvia ei olekaan kun keskityin vain pysymään penkissä kiinni...


Minnekö siis menisin ensikerralla Phu Quocilla? Haluaisin majoittua etelä Long Beachille Famiana Resort&Span lähettyville ja tehdä sieltä käsin päiväretkiä eri rannoille. Tästä kohtaa saarta on vain parin minuutin skootterimatka Duong Dongin kylään ja hyviin ravintoloihin, joihin voisi iltaisin ajaa syömään. Paljon muuten tännekin saarelle rakennettiin uusia resortteja, että varmasti tulevien vuosien aikana paikka tulleen muuttumaan entisestään.

Oletko sinä käynyt Phu Quocilla tai herättävätkö nämä kuvat fiiliksen päästä Vietnamiin?


Eng // We browsed by scooter Phu Quoc beaches and we thought that the winner was South Long Beach area and Sao Beach.

8 kommenttia

 1. Nam mitä ihania rantakuvia, ja mikä ihana rantabeibe siellä vilahti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranta- ja palmukuvat toimii aina, eiks vaan ;) Tänään taas tajusin, miten onnekas saan olla että mun varpaita ei palele lainkaan "tänä talvena" kun saan vaan lillua täällä lämpimässä auringon alla *onnekas* Ja hih, rantabeibe kiittää <3

   Poista
 2. Terveiset täältä Phu Quocilta! KIva oli lukea sinun kokemuksiasi. Ollaan toista päivää täällä ja tutustuttu vasta Duong Dongin kaupunkiin ja markkinoille. Huomenna olisi tarkoitus ottaa skootteri ja mennä ainakin Sao Beachille. Tänään loikoilua omalla villalla. Hyvää joulua sinulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Kiitos kovasti terveisistä! :) Nauttikaa kovasti siellä auringosta ja ihanista tuoreista smoothieista :)

   Poista
 3. Terveiset täältä Phu Quocilta! KIva oli lukea sinun kokemuksiasi. Ollaan toista päivää täällä ja tutustuttu vasta Duong Dongin kaupunkiin ja markkinoille. Huomenna olisi tarkoitus ottaa skootteri ja mennä ainakin Sao Beachille. Tänään loikoilua omalla villalla. Hyvää joulua sinulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihmeessä mä huomaan tämän kommentin vasta nyt! Mutta siis kiitos siitä näin jälkijunassa <3 <3 <3

   Poista
 4. Anonyymi1/03/2018

  Oltais itekkin kaverin kanssa menossa phu quoc saarelle mutta päädyttii että yövyttäis long beachilla siks koska meillä ei oo ajokortteja ja koska sielä ois kaikki lähellä. Mietittiin vaan jos long beach on joku 20km pitkä, niin mistä tietää että missä päässä sitä saarta on se rafla ja hotellikeskittymä? Vai onko niitä ihan joka paikassa long beachilla? Koska haluttas hotelli jostain missä on kaikki mahd lähellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ei Long Beach niin pitkä ollut tai siis ainakaan se hotellien tähdittämä alue. Mekin käveltiin silloiselta hotellilta helposti esim tuonne puolessa välin olevaan Rory´s Beach Bariin (loistavia smoothieita!). Muistaakseni siellä kulki myös mopo-takseja, joten kyllä siellä liikkumaan pääsee :)
   Me majoituttiin halvassa hotellissa, jonka kohdilta oikeastaan alkoi noi ravintolat (Bien Xanh Hotel, 7 yötä 330 eur), mutta tästä on tosiaan jo useampi vuosi, enkä uskalla enää sanoa hotellin tasosta. Lähinnä vinkkasin sen vain, että saat kartasta haettua sen ja sitä kautta tuntumaa sijaintiin.

   Löydät muuten kaikki postaukseni tuolta tämän linkin takaa: https://siveltimella.blogspot.fi/search/label/Phu%20Quoc

   Poista

Kiitos kommentistasi!