6 kuukautta jo maailmanympärimatkalla

Meidän reissun "6 months travel-anniversary" oli tällä viikolla. Miten aika voikaan mennä niin nopeasti? Mutta lohdutuksena itselleni täytyy kyllä todeta, että onneksi se ei ole tuntunut siltä. Suomen talvi on tosin tuntunut kestävän pienen ikuisuuden, kun katselen sitä IG-feedistä tai perheen viesteistä. Miten siellä jaksellaan?
Välillä sitä vaan tosiaan havahtuu, että voiko syyskuusta ja reissun alusta olla jo niin kauan? Mikä maa - mikä valuutta, on välillä mikä päivä - mikä kuukausi? Olemme pian olleet Thaimaassa jo kuukauden. Ensi viikolla meidän 30 päivän viisumi umpeutuu, jolloin lähdemme jatkamaan matkaa. Niinkuin vapautemme suo, reissukarttamme muuttui sen verran, että menemme tosiaan täältä Koh Lipeltä ensiksi Langkawille, josta jatkamme suoraan Penangin-saarelle. Sieltä lautta-maateitse Kuala Lumpuriin, jossa ollaan pari päivää. Ja josta ei lennetäkään suoraan Ausseihin, koska ei saatu mitään järkevän hintaisia lentoja sieltä ja sori nyt vaan, AirAsialla en halunnut uskaltanut lentää. Joten napataan edullinen bussi alle ja körötellään sillä Singaporeen. Sen jälkeen onkin pakko nousta koneeseen, koska mantere loppuu, hah. Ja sieltä me sitten lennämme Melbourneen. Viimeinkin, pääsen Australiaan, wohoo!Täällä Etelä-Thaimaan Koh Lipen saarella kyllä viihtyisi niin paljon pidempäänkin. Mulla on jo nyt haikea mieli, kun täältä parin päivän päästä joutuu lähtemään taas pois. Mieleen kiirii ajatus, että koskahan tänne pääsee takaisin?
Sitten taas, edessä on jälleen uusia paikkoja, kokonainen uusi manner ja kirsikkana kaiken päällä Havaiji, joten olen odottanut ikuisuuden. Ja tietysti toinen "kotini", LA, odottaa... Mutta kun olen niin pirun huono luopumaan mistään. Nyt ollaan ja nautitaan siis Lipestä. Ehkäpä siis osaan elää hetkessä. Josta tulikin mieleen, että lähden heti vikkelään nauttimaan tuosta turkoosista unelmasta ja pulahdan hetkeksi sinne viilentymään. Täällä etelässä on muuten huomattavasti kuumempi kuin esimerkiksi Koh Lantalla, josta tulimme. Ja jossa parina iltana, mulla oli jopa viileää siellä(!). Tiedän, ei ehkä ihan reilua sanoa niin teille, jotka siellä Suomessa nyt yritätte kaikenmaailman lumimyrskyistä selvitä. Mutta pienen maistiaisen kylmyydestä tosiaan Lantalla sain, ja voinpa vaan sanoa, että en tykännyt...hrrr! Täällä Lipellä on hyvä olla ja varpit pysyy lämpiminä. Toivottavasti siellä kaikki hyvin. Ciao!
Eng // It´s our trip 6 months anniversary. Gosh, time flies.

14 kommenttia

 1. Kiva on lukea näitä postauksia! Näyttää siltä, että nautitte joka hetkestä! Hyvää reissun jatkoa ja terveisiä täältä talvisesta Suomesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mervi :) Kiitos, kyllä täällä nautitaan reissusta ja hyvä jos se välittyy sinne myös ;) Kävin juuri katsomassa sun Thaimaa kuvia blogistasi, ja voi että! Thaimaata parhaimmillaan; luontoa ja upeita rantoja ja se kaikki pinnan alainen elämä. Wau! Kiitos talviterkuista! Täältä aurinkoterkkuja takaisin :)

   Poista
 2. Malesia, voi ihanaa! Nyt alkaa taas teidän matkassa osuus, kun itken täällä ikävää sinne päin maailmaa. Toivottavasti nautitte Langkawista ja Penangista. Reissattiin aikoinaan Langkawilta Penangille, sieltä yöbussilla (saarelta pääsee siis siltaa pitkin mantereelle) Singaporeen, josta lennettiin Ausseihin elämämme ensimmäistä kertaa. Malesialaiset bussit on muuten ihan mahtavia, joten niissä meni yökin leppoisasti ja rahaa säästyi samalla yhden hotelliyön verran :) Ihanaa, että nautit vielä ihan täysillä. Itselleni tuli jo puolen vuoden kohdalla fiilis, että oli kiva palata kotiin. Arki ja rutiinit jo houkuttivat. Nyt tietysti olisin jo taas valmis pidempään seikkailuun! Turvallista ja nautinnollista reissun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla, iiiiiiks! Mää niin voin kuvitella tuon tunteen! :) Mää vilkuttelen sulle Penangilta (Langkawille ei jäädäkään tällä kertaa). Luin juuri uudestaan teidän blogista kaikista Penangin herkuista. Voihan nams, mitenhän meidän käy :)
   Hyvä tietää että bussit ovat kelpoja. Voisikin miettiä tuota yösiirtymistä ja säästää pari penniä, kun Ausseissa niitä kaikkia tarvitaan.
   Mä luulen, että se viikon stoppi Suomessa joulukuussa oli niin nappi veto kuin vaan olla ja voi. Ja varmaan siitäkin syystä myös reissu sen kun vaan maistuu ;D Toivottavasti reissua teilläkin pian siis edessä ;) Ja kiitos toivotuksista <3

   Poista
 3. Ihana postaus <3 Muistan et mulla oli tuon 6kk:n kohdalla ekaa kertaa reissussa koti-ikävä, mut eipä se kauaa kestänyt :D Voi että, teillä on niin paljon kaikkea upeaa vielä edessä! Onneks te ootte sellasia tyyppejä, et osaatte nauttia siitä. Ja muistaa arvostaa sitä miten huikee tilaisuus tuo on kun voi lähtee tyyliin vuodeks pois <3

  Turvallisia jatkomatkoja! Mäkin muistan et Malesiassa oli hyvät bussit, oon matkannu bussilla kans aikoinaan Thaimaan Hat Yaista Kuala Lumpuriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura <3 Onneks sun koti-ikävä meni nopeesti sitten ohi, niinhän ne usein menee :) Juuri Millalle tuossa kerroinkin, että varmaan se joulukuinen nopea Suomen visiitti auttoi mua mahdolliseen koti-ikävään... Onhan se hurjaa ajatella miten se arki vaan rullaa siellä eteenpäin ja me vaan dippaillaan varpaanpäitä täällä rantahietikolla...noh, kerrankos näinkin ja siitä on otetettava kaikki riemu irti! :)
   Jee, hyvä että noi bussit on jees! Ja aikas pitkän matkan sääkin olet niillä kulkenut. Kivaa että välistä pääsee maa- ja meriteitse eteenpäin, eikä aina vaan tarte lentää.
   Kiitos Laura kommentista <3

   Poista
 4. Voi Sanna! <3 Ihanaa! So happy for you. Tämän blogin lukeminen ei tosin tee hyvää mun talvi-angstille ja kaukokaipuulle. I know, ollaan oltu vasta kolme viikkoa Suomessa, mutta ei kyllä uskois - tuntuu että reissusta on ikuisuus. Tuo tuntu niin osuvalta kuvaukselta mitä Milla käytti: "kun itken täällä ikävää sinne päin maailmaa" vaikken konkreettisesti just sinne Aasiaan ehkä mutta lämpimään! (Siis vosin kyllä tältä istumalta lähteä sinne Aasiaan, mutta meinaan ettei oo kokemusta noista piakoista) U understand :) Nauti siis meidän kaikkien täällä kärvistelijöiden puolesta ja niinhän sää nautitki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla <3 Mää niin understand :) Ja onko siitä vasta kolme viikkoa teidänkin loman lopusta... Herttinen sentään! Äkkiä se arki sitten nielaisee mukaansa. Laitathan vielä paljon kuvia blogiin ja kaikkialle, niin päästään hyvään lomafiilikseen sitäkin kautta. Mää lähetän sulle nyt kasakaupalla aurinkoa ja energiaa talvi-angstin kukistamiseksi. Kohta on onneksi jo kevät ja sitten me jo kesällä nähdäänkin, jee! :)

   Poista
 5. Ihan älytöntä ajatella että ootte ollu jo noin kauan pois! Vastahan me vietettiin teidän läksäreitä Konttiaukiolla... nauttikaa nauttikaa joka hetkestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kea, no äläpä muuta sano :) Tää on kyllä niin kivvaa, etät toivottavasti ei ihan pian lopu ;DDD ..ja eikä aikaakaan, kun me vietetään jo kotiintulojuhlia Konttiaukiolla ;)

   Poista
 6. Ihan huikeeta, että saa viettää tuollaisia anniversaryitä. :) Ja tunnistan tuon luopumisen vaikeuden. Jotenkin tuntuu että viikonloput loppuu jatkuvasti kesken, kun kaikkialle pitäisi päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni niin totta tuo... Viikonloput on aina aivan liian lyhyitä :/ Ollaan kyllä onnekkaassa asemassa nyt kun saadaan vaan olla ja mennä. Toivoisin melkein kaikille tälläistä samaa mahdollisuutta ja aikaa. Kiitos Jenni! :)

   Poista
 7. Ihanaa, kuusi kuukautta reissussa kuulostaa niin hyvältä! Nauttikaa joka hetkestä, niin ihanaa että teillä on vielä vaikka mitä edessä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka <3 Nautitaan nautitaan :) Ja tosiaan, meillä on vaikka mitä vielä edessä, jaiks! ;)))

   Poista

Kiitos kommentistasi!