Minkälainen on Waikiki Beach, Havaijilla?

Kun makustelee suussa sanaa Havaiji, se tuo mieleeni palmut ja upeat paratiisirannat. Mutta mikä onkaan Havaiji? Havaijin osavaltion saariin tyynellämerellä lukeutuu useita eri saaria. Tunnetuimpana varmasti Oahun saari, jossa Honolulu ja Pearl Harbor sijaitsee. Honolulu on myös Havaijin taloudellinen keskus ja osavaltion pääkaupunki. Ja eittämättä sitä kautta myös kaikkein turistivetoisin saari. 

Muita Havaijin pääsaaria ovat Havaiji (Big Island), Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Kauai ja Niihau. Olisin itse halunnut käymään myös Mauin saarella, mutta ennen Havaijille menoa tuntui jotenkin vaikealta ajatella saarihyppelyjä, koska kaikille saarille joutuu lentämään. Haluttiin mieluummin olla vain yhdellä saarella ja lomailla. Ottaa lomaa lomasta. Ja sehän onnistui meille hyvin täällä Oahun saarellakin ja Waikikin rannalla, vaikka alkushokikseni Amerikkaan paluusta menin pohtimaan ääneen, että onko tämä nyt sittenkään minun makuuni. Mutta onneksi tulin nopeasti järkiini ja Waikiki Beachin nähtyäni olin jo ihan aloha-moodissa!Toisille osittain ruuhkainen Waikiki Beach toisi hengenahdistuksia, mutta jotenkin asia ei minua niin häirinnyt. Olen turisti muiden joukossa. Sitä paitsi mereen mahtui hyvin uimaan, suppaamaan ja surffaamaan ja se on minulle tärkeintä. Aallot Waikiki Beachillä ovat kyllä täydelliset surffiharrastuksen aloittamiseen. Olin asiasta etukäteen jo kuullutkin, mutta nyt sen pystyn itse toteamaan myös. Tästä syystä tiedän jo, että tänne on palattava takaisin. Missään muualla en ole törmännyt näin miellyttävään ja helppoon paikkaan mitä tulee aloittelevalle surffarille. No okei, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa oli vastaavanlaiset aallot, mutta merivesi ei niissä yltänyt paratiisin tasolle.Kaikkein kiireisin ja tukkoisin kohta lienet Waikiki Beachillä oli Sheraton Waikiki-hotellin edustalla. Kyllähän se vähän hymyilytti, että miten ihmeessä näin paljon ihmisiä voi edes mahtua samalle rannalle, mutta toisaalta, hyvin sinne sekaan mahtui, eikä tehnyt edes tiukkaa. Toki, ollaan iloisia että otettiin yhden paikallisen kaverin vinkit vastaan ja lähdettiin niiden pohjalta kiertämään yhdeksi päiväksi koko Oahun saari. Silloin todella näimme saaren oikean kauneuden ja rauhalliset rannat ja sen oikean Oahun, kuten paikalliset tuppaavat sanomaan, että Waikiki Beach ei ole oikea Oahu tai oikea Havaiji. Se on totta. On ymmärrettävä että Waikiki Beach on muodostunut aikojen saatossa turistirannaksi ja eikä ihan ilman syytäkään. Onhan se yksi maailman kuuluisimmista ja legendaarisimmista rannoista ja surffauksen syntysijoista.Havaiji ja Waikiki voisi yhtä hyvin tarkoittaa sanana myös surffausta, siis ainakin minulle. Niin läsnä tämä laji kaikkialla saarella on. Ei ole lainkaan outo näky nähdä suojatiellä surffilautoja surffareiden kainaloissa ylittämässä katua. Lautoja roikkuu pyörien selässä, autojen katoilla, ikkunoista, takakonteista ja onpa niille rannoilla useita omia lautaparkkejakin, joista käyttäjän on helppo napata oma lauta kainaloonsa. Kaikki surffaavat Havaijilla, uskallan yleistää!

1960 alun matkailubuumin yleistyessä Havaijille rakennettiin lukuisia hotelleja Waikiki Beachin rannalle. Myös uudistuotantoa on paljon ja koko ajan rakennetaan lisää. Aurinko hellii kuitenkin rantakansaa koko päivän Waikiki Beachillä, eikä rakennetut hotellit ole esteenä auringon paisteelle. Toisin kuin esimerkiksi Australian Surfers Paradisessa, jossa korkeat tornit blokkaavat auringon puolilta päivin. Waikiki Beach rannan päättää horisontissa näkyvä Diamond Headin kraateri, jonka päälle on muuten myös mahdollista haikata. Me pyöräiltiin useana päivänä Diamond Headin ohitse kauppareissulle Whole Foodsiin, mutta ei koskaan menty kraaterin päälle. Siksi olikin aivan törkeän siistiä nähdä kraaterin ylle lentokoneestä käsin, kun lensimme Honolulusta Los Angelesiin. Muutenkin saari rantoineen näytti aivan törkeän upealta yläilmoista.
Auringon laskettua Waikikin rantahotellit ja kadut täyttyvät illallisvieraista. Tykkäsin tosi paljon kaupungin tunnelmasta, mikä Waikikissa myös iltaisin oli. Tunnelmaa toivat lisää roihuavat soihdut, joita oli kymmenittäin pitkin katuja palmupuiden lomassa. Hotellien ja ravintoloiden täyttämä kaupungin keskusta on käveltävissä helposti, joten autoa et Waikikilla tarvitse. Myös paikallisbussi toimii hyvin. 

Me esimerkiksi käytimme sitä kun matkasimme Pearl Harboriin tai lentokentälle. Lentokentälle mentäessä tai sieltä tultaessa, sellainen vinkki bussimatkustajille, että periaatteessa sinulla ei saa olla isoja matkatavaroita, muita kuin reppu tai sen kokoinen laukku joka mahtuu helposti penkin alle. Kyseessä on paikallisbussi, jota paikalliset paljon käyttävät, joten kapasiteetti halutaan ottaa täyteen käyttöön ihmisillä, eikä laukuilla. Meidän reput eivät ainakaan olleet ongelma bussiin pääsyyn ja näin siellä kyllä yhden perästävedettävän laukunkin.Olimme varanneet aluksi hotellin Waikikista vain neljäksi ensimmäiseksi yöksi, koska ajattelimme että siirrymme saaren muihin kaupunkeihin. Kirpaisevien hotellihintojen takia ja vaivan säästämiseksi päädyimme lopulta jatkamaan varausta samassa hotellissa kerta toisen perään koko Havaijilla olon ajaksi. Että selvästi jotain paljon hyvää Waikikilla oli meille tarjota! Oletko sinä käynyt Havaijilla tai haaveilet sinne menosta?


Eng // Aloha from Waikiki Beach Hawaii. Waikiki Beach is all about surfing and beach life. But I highly recommend to rent a car even for a day and drive the island around to see the "real Hawaii".

----------
Majoitus: Ambassador Hotel Waikiki, 12 yötä, 1.190 eur  
(Havaijilla hotelleihin tulee yleensä ylimääräinen resort fee maksu, joka pyörii noin 15-25 usd välillä per yö).

18 kommenttia

 1. Haaveilen todellakin! Jotenkin täältä kotisohvalta on vaikea päättää, tykkäisinkö paikasta vai en. Haluan nähdä sen. On vaan aika suolaisia yöpymishinnat tuolla, mitä nyt kerran hetken niitä googlettelin... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havaijilta löytyy tosiaan muitankin saaria, joissa on varmasti vähemmän turisteja :) Mutta minäkin halusin itse kokea Waikikin ja kyllä me viihdyttiin. Toki asiaa auttoi että viihdytään vedessä niin hyvin. Mulla tulee pian pari muuta postausta lisää Oahun saarelta, joten voit vielä miettiä niiden pohjalta toimisiko se sinulla lomakohteena.
   Ja noi hotellien hinnat on kyllä valitettavan suolaiset :/

   Poista
 2. Huhhuh miten paljon jengiä! Mun mielestä joulukuun alussa ei ollut ihan tuollaisia ihmismääriä, vaikka säät olivat hyviä ja aurinkoa riitti. Me kyllä tykättiin ja varmasti lähdetään jossain vaiheessa uudestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh... jotenkin tuo kuva on kyllä ihan kaaosmainen, kun miten se ei omaan silmään ihan noin pahalta livenä näyttänyt ;)))
   Me tykättiin tosiaan kanssa ja takaisin on päästävä. Miten muuten joulukuussa säät suosi? kun kysyttiin paikallisilta niistä, juuri silmällä pitäen joululomia, niin sanoivat että yleensä satelee ja ei ole mitenkään lämmintä. Että keväästä eteenpäin vasta "kannattaa" tulla. Olin vähän hämmentynyt. Olisi kiva kuulla siellä käyneeltä vielä oma kokemus? :)

   Poista
 3. AAAAHHHH! Nuo maisemat <3 Ja niin hyvin kuvailit sitä tunnelmaa, mikä siellä on iltaisin. Muistan sen todella hyvin. Milloinhan pääsee tuonne uudelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano - milloinhan pääsis uudestaan! ;DDD Musta tuli kyllä oikein Havaiji-fani! <3

   Poista
 4. Mehän mentiin Mauilla naimisiin, ja parin viikon hengailun jälkeen siellä Waikiki ja sen ihmismäärät verrattuna lähes privaatiin omaan biitsiin Mauilla olivat hirveä shokki. Lisäksi Honolulu tuntui todella likaiselta. Toki kaikki palvelut on lähellä ja paikka on sillä tavalla helppo, mutta olen kýselijöille sanonut että ellei ole tarve saada joltain listalta tätä ruksittua pois, parempiakin rantakohteita löytyy helpommalla vaivalla.

  Makuja on moneksi, ja kaikki riippuu tietysti aina mihin vertaa! Olen myös todennut että kun on käynyt kaikki rantaennätykset kauneudessa tekevillä Malediiveilla, mikään ranta ei koskaan oikein yllä siihen. Kamalaa miten matkailu voi pilata muuten hyvätkin kohteet. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauilla naimisiin kuulostaa niin huikeelta! Wau! :) Voin kuvitella että Mauin priva biitsien jälkeen Waikikin hulina on ollut liikaa. Itse haluaisin käydä myös Mauilla ja muillakin saarilla, jotta näkisi sen eron. Tykästyin kovasti kyllä itse, turisteista huolimatta, Waikiki Beachin aaltoihin, jotka palveli mua surffikäytössä täydellisesti! Haaveilen uudelleen pääsystä ehdottomasti!
   Mutta kuten sanoit, makuja on moneksi ja varmasti moni ranta kalpenee Malediivien tai vaikkapa Filppareitten tai ihan Thaimaankin rannoille. Same same but different ;)

   Poista
 5. Oih, Havaiji! Me oltiin juurikin Waikikilla pari vuotta sitten joulukuussa (jolloin ei muuten ollut läheskään noin paljon jengiä, mutta hyvät ilmat kuitenkin, vaikka välillä sateli pieniä kuuroja) ja takaisin on pakko päästä! Seuraavalla reissulla ohjelmassa on ehdottomasti saarihyppelyä, surffausta, tulivuoriretkiä ja rantaelämää tietty myös. Meidät Havaiji yllätti silloin pari vuotta sitten todella positiivisesti, kuten täältä meidän blogista voi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että te myös viihdyitte Waikikilla :) Kävin lukaisemassa tuon teidän postauksen ja tosiaan himpun verran väljempää on ollut tuolloin joulukuussa. Itseäni kovasti kiinnostaa joulukuun sää (josko sinne joskus lähtisi joululomien aikaan), ja olet siis sitä mieltä että siellä ihan tarkenee ja saa rusketusrajojakin? :)
   Aika samalle muuten kuulostaa meidänkin toiveet Havaijin seuraavalle reissulle ;)

   Poista
 6. Oi, miten ihania kuvia! Kuulostaa kyllä koko reissu rentouttavalta ja sopivasti boheemilta. Havaiji houkuttelee kyllä, vaikka jenkkilä sinänsä ei oo mulle mikään intohimon kohde, pikemminkin päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havaiji oli sopiva sekoitus kaikkia Tyynenmeren saaria ja kulttuureja amerikkalaisittain. Varmasti vielä muut saaret kuin Oahu, ovat autenttisimpia. Kiitos kommentistasi Venla :)

   Poista
 7. Näyttää niiin ihanalta, oon myyty ainakin kuvien perusteella! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh... ihanaa kuulla! :) Aloha vaan mieliin ja Havaijin reissua suunnittelemaan ;)

   Poista
 8. Taisin jo mainitakin, että Hawaii on ToTravel -listallani, mutta ei ihan sen kärjessä. Mutta näitä juttuja lukiessa tulee kyllä kiusaus nostaa sitä lähemmäs kärkeä. Ensi talveen ei enää onnistu, mutta jos alkaisin suunnittelemaan talveen 2016-17 ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Päräytän eetteriin pian lisää juttuja Havaijista, jotka toivottavasti houkuttelee vielä enemmän reissun suunnitteluun tuonne :) Tunnustan itsekin huokailleeni jo kaipuusta takaisin tuonne. Jotenkin se vaan toimi!

   Poista
 9. Markus5/13/2015

  Oahu/Waikiki on oikea turistirysä. Harva suomalainen tajuaa turistirysän kokoa. Honolulun lentokenttää käyttää n. 20 miljoonaa matkustajaa, portteja on n. 80. Helsingissä portteja 27 (11-38). Oahulla kannattaa lähteä pois Waikikilta.
  Muilla saarilla riittää myös nähtävää, esimerkiksi Kauain Waimean kanjoni, joka vetää vertoja Grand Canyon.
  Mauilla on hieno mutta mutkainen tie Hanaan, reilu 600 kurvia ja yli 50 siltaa, joista osa vain yksikaistaisia. Matkalla voi pysähtyä ihailemaan tai uimaan vesiputouksille. Mauilla on myös Haleakalan luonnonpuisto entisene tulivuorineen.
  Big Island on kokemus tulivuoren vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Markus! Waikiki on turistirysä, ei epäilystäkään :) Mutta onneksi mekin kierrettiin Oahun saari ympäri, jotta nähtiin muutakin. Kaunis saari, mutta haluaisin ehdottomasti seuraavalla kerralla käydä muillakin saarilla. Kitos noista kohdevinkeistä, kuulostaa oikein toimivilta! Milloinhan pääsis takaisin Havaijille? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!