Reissukosmetiikkaa x2 - Mitä kulkee meikkilaukussani matkoilla?

Olen saanut tämän blogeissa kiertäneen haasteen jo hyvän aikaa sitten, Tuntematon turisti -blogin Sannalta. Alunperin haasteen pisti alulle Tämä matka -blogin Anna. Ja nyt viimeinkin saan tämän julkaistua. Siis todellakin viimeinkin. En tiedä miten tätä nyt tulikin rakennettua kuin Iisakinkirkkoa konsanaan, sillä osan näistä kuvista olen ottanut jo loppuvuodesta. Ja osan puolestaan muistan ottaneeni esimerkiksi Uudessa-Seelannissa helmikuussa. Ihan käsittämätöntä.
Osittain tämän julkaisua esteli myös se, että olen tällä meneillään olevalla maailmanympärireissulla liikenteessä ns. kahden eri laukun taktiikalla. Syksyllä reissattiin isommin, eli isommilla matkatavaroilla ja ruumaan meneviä laukkuja pakatessa voi aina pakata vähän höllemmin. Sen sijaan viimeiset puolivuotta ollaan reppureissattu pelkillä käsimatkatavaroilla, jolloin on todella pitänyt valita mukaansa vain ne kaikkein parhaimmat luottotuotteet. Jouduinkin jakamaan meikkilaukkuni sisällön kahteen eri osaan reissullani, joten ovat tässäkin jaoteltuina kahteen osaan, ruumaan menevillä matkatavaroilla ja pelkillä käsimatkatavaroilla reissatessa.

Omasta ihotyypistäni aluksi vielä sen verran, että se on aika maltillinen sekaiho, joka on pienesti pintakuiva ja toisiaan T-alueelta rasvoittuva. Riippuen myös kohdemaasta missä vietän aikaa, esimerkiksi Aasian kosteanlämpöisessä ilmastossa ihoni on parhaimmillaan ja silloin juuri kosmetiikkaa ei tarvitse lainkaan. Ainoastaan kookosrasvaa.
Rehellisyyden nimissä, en ole kuluneen puolen vuoden aikana meikannut juuri lainkaan, muutamaa tapausta lukuunottamatta. Hieman ehostaudun toki aamuisin ja pesen kasvot iltaisin, mutta isot aurinkolasit ovat toimineet parhaana ehostuksena tällä reissulla.


Matkatavaroilla reissatessa:

Olen siirtynyt jo muutama vuosi sitten lähes täysin käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa.  Yksi suosikkemerkeistäni on Lavera, jonka päivä- ja yövoiteet ovat aivan ihania ja täyteläisiä. Myös heidän silmänympärysvoide on miellyttävä. Näitä käytän aamuin illoin.
Meikatessa käytän pohjalla vain kosteusvoidetta, jonka päälle levitän tuolla isolla kabuki-siveltimellä Flown mineraalipuuteria. Toisinaan, jos kaipaan enemmän peittoa, laitan pohjalle ensiksi Laveran BB-voidetta. Varjostukset ja korostukset teen Laveran matta aurinkopuuterilla sekä helmiäisluomivärillä. En tiedä mitä teen kun tuo tuote loppuu, sen valmistus on nimittäin muistaakseni lopetettu. Jos joskus innostun poskipunaa laittamaan, on testissä ollut kuvassa näkyvä nveyn poskipuna.
Meikkipohjan jälkeen muotoilen kulmat ja meikkaan ne siveltimellä ja ruskealla Make Up For Everin luomivärillä. Tämän tuotteen käytön osalta joudunkin sitten siirtymään luonnonkosmetiikan ulkopuolelle. Kulmien jälkeen lisään usein vain Couleur Caramel ripsivärin. Rajauksia tai luomiväriä en ole käyttänyt juuri lainkaan reissumme aikana.
 
Meikinpoisto tapahtuu maailman kätevimmällä tavalla, Flown meikinpoistosaippualla. (kuva vaaleanpunaisesta palasaippuasta alempana). Tykkään että meikinpoiston yhteydessä saan vaahdottaa kasvoja kunnolla ja huuhdella ne vedellä. Sen jälkeen, jos olen oikein ahkera, käytän Dr. Hauschkan kasvovettä, joka on loisto tuote, mutta hirmusen hintainen. Olen yleensäkin hirveän laiska käyttämään kasvovesiä. Illaksi laitan yleensä vielä Sukin kasvoöljyä, joka jättää pehmeän ja kiiltävän pinnan kasvoille. Tai varmaankin pitäisi sanoa, että käytin. Tuote loppui talvella ja en ole sitä nyt tarvinnutkaan, mutta Suomen talven paukkupakkasien aikaan se on oikein loistava tuote.

Lähes kaikki kosmetiikka ja tarvitsemani meikit kulkevat kätevästi tässä Tiia Vanhatapion suunnittelemassa lukijalahjalaukussa. Kuvassa näkyy myös yksi luottotuotteistani, Tangle Teezer. Eipä ole tuon harjan hankinnan jälkeen ollut tarvetta palata käyttämään mitään muuta harjaa. Omani on vielä matkamalli, eli siinä on pohjalla kotelo, jolloin harjan piikit eivät vahingoitu. Pilkottaapa mustasta sivellinpussistani myös Laveran peitepuikko sekä nestemäisessä, että "kakku"muodossa (huulipuna tuubissa). Joskus niillekin on tullut käyttöä.

 
Tästä setistä puuttuu vielä vartalovoide ja deodorantti, joista suosin aina kun mahdollista Laveran Coconut Dream Body Lotionia sekä Madaran yrtti-deodoranttia. Meinasi tulla nyt keväällä itku kun näitä merkkejä ei saanut mistään Australia/Uusi-Seelanti -akselilta ja jouduin tyytymään korvaaviin tuotteisiin. Onneksi lähes kaikkialta löytää kuitenkin hyvää kookosrasvaa, mutta dödö olikin hienoinen pettymys, mutta sillä mennään nyt vielä tämä loppusuora. Helsingissä painelenkin sitten heti Ekoloon ja Madaran luottodödö lähtee sieltä messiin. Ostin tosin syksyllä sellaisen Crystalin deodoranttikiven jo ja sitä ajattelin testata kesällä myös. Onkohan kenelläkään siitä kokemusta?
Ja ai niin, Bepanthen-salvaa ilman en lähde minnekään. Käytän sitä aamuin illoin huulirasvana ja se toimii loistavasti auringonpolttamiin ja pieniin naarmuihin. Levitän sitä myös hyttysenpuremiin ja lähes kaikkeen.
Lempparituoksu kulkee myös kätevästi mukana. Pienikokoinen putkilo on Acorellen luonnonkosmetiikkaa ja on mielestäni oikein riittoisa. Tosin tunnustan, että en edes käytä tuoksuja päivittäin.


Käsimatkatavaroilla reissatessa:
 
Käsimatkatavaroilla reissatessa ahtaan kaiken tarvittavan läpinäkyvään meikkipussiin, joka on abouttia rallaa juuri sen litran kokoinen. Sen verran pussukkaan on tullut ahdettua tavaraa, että se jo ennätti revetäkin hieman saumoistaan, mutta sain sen kätevästi teipillä takaisin kuosiin. Omalta osaltani tilannetta helpotti se, että kannoin mukanani myös toista litran vetoista pussukkaa, ikäänkuin mieheni puolesta ja sain ujutettua sinne muutamia voidepurkkejani. Täyty kyllä sanoa, että minkään muun maan lentoasemalla ei olla oltu niin tarkkoja kuin Helsinki-Vantaan kentällä näiden minun pussukoideni kanssa. Muualla se ei ole ollut niin justiinsa. Aasiassa saatiin esimerkiksi iso aurinkorasvapurkkikin huoletta vietyä käsimatkatavaroissa. Lähtökohtaisesti kuitenkin olen aina joutunut nyt tien päällä ollessa säätämään ja ostamaan tuotteita niin, että ovat sen sallitun 100 ml rajoissa.



Tähän läpinäkyvään pussukkaan mahtui aikalailla kaikki aikaisemmin mainitsemani tuotteet. Suurin osahan ei ole nestemäisessä muodossa edes.

Alla olevassa kuvassa aikaisemmin mainitsemani Flown savi- ja yrittikasvosaippua, joka on erittäin riittoinen eikä tosiaan varasta nesteistä yhtään tilaa. Lisäksi toinen tällä reissulla korvaamattomaksi noussut tuote on Lushin palashampoo (punainen saippua kuvassa). Sen sijaan samasta paikasta ostettu hoitoaine ei ollut oikein mistään kotoisin. Olen sen kuitenkin käyttänyt nyt, mutta ostin matkan aikana toisinaan aina yksittäisiä hoitoaine-tehonaamioita ja nyt viimeinkin täältä Jenkeistä, sitten kunnon oikean nestemäisen hoitoaineen.
 



Ja sitten vielä, mukana on myös kulkenut kulmien ja ripsien kestoväri. Värjään kulmat yleensä noin kuukauden välein. Vähän miten aina muistan. Ripsiä olenkin nyt värjännyt harvakseltaan, sillä minua vaivasi kuukausia ihmeelinen silmätulehdus ja en halunnut ottaa mitään riskiä tai ärsyttää silmiä. Siitä johtuu myös tämä pitkä kausi meikittömänä, josta on tullut oikeastaan niin luonnollista jo minulle, että saapi nähdä milloin oikein palaankaan rantalookistani enää takaisin ns. normaaliin "kaupunkilookiin".
 

Nostaisin vielä aivan loistotuotteeksi, Sephoran yksittäin pakatut kynsilakan poistolaput. Yhdessä pakkauksessa on kymmenen lappua ja jouduin nyt hetki sitten ostamaan uuden pakkauksen, kun pääsin jälleen takaisin maahan, josta Sephora löytyy. Nuo kynsilakanpoistolaput ovat osoittautuneet todella loistaviksi ja helppokäyttöisiksi. Olen tehnyt itselleni 2-3 viikon välein aina mani- ja pedikyyrejä, jotta pysyy jonkinlainen roti yllä, hahaha.

Tälläinen yhteenveto minun reissukosmetiikastani. Katsotaanko vain, niin kuitenkin olen unohtanut tästä jotain oleellista...?

Tämä haaste on kiertänyt varmaan jo todella monella, niin en taida haastaa enää ketään mukaan. Mutta mikäli koet, että haluat ottaa tämän haasteen vastaan, niin ilman muuta! Olisi mukavaa kuulla myös teidän reissukosmetiikasta. Reissaatteko täydellä vai karsitulla setillä?


Ps. Tein myös aikoinaan postauksen päivän kosmetiikka annoksesta. Voit lukea sen täältä.


Eng // Makeup products that travels with me.


10 kommenttia

  1. Hei, millä merkillä värjäät kulmakarvasi? tai mikä on sinusta paras. Itse olen kokeillut monia merkkejä, ja oikein mikään ei pysy.

    Kiva lukea näitä meikkipostauksia : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anna, käytän kulmissa Make Up For Everin luomivärinappia, jonka numeroa/nimeä en valitettavasti tähän hätään muista, kun tieto on jo haalistunut tuosta kotelosta. Mutta olen aivan varma että heidän myyntipisteissään meikkarit tietävät mikä on se oikea ruskean/harmaansävyinen luomiväri joka sopii kulmien meikkaamiseen (niitä on siis vain yksi). Siveltimenä aivan ehdoton on mielestäni Duroyn vino kulmakarvasivellin. Lisäksi pehmennän jälkeä vielä kierreharja siveltimellä. Kulmien kestävyyteen auttaa myös hyvä pohjameikki tai puuterointi, sekä lopuksi kulmat voi harjata vielä kulmakarvageelillä.

      Poista
  2. Tosi mielenkiintoinen postaus Sanna. Olisinpa löytänyt aikoinaan nuo palashamppoot, niin aika paljon olisi reissulaukussa tilaa säästynyt. Hiukset kun on kuitenkin pestävä suolavedessä killuessa päivittäin, niin pienempien shamppooputelien raahaaminen ei oikein ollut järkevää. Nyt se Lush löytyy vihdoin Manskulta, niin täytynee käydä vierailulla ja hankkia varastoon ihan vaan varmuuden vuoksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla :) Niin totta, hiukset on pestävä rantalomakohteissa päivittäin ja tosiaan tuo palashampoo oli erittäin toimiva ratkaisu. Jatkotestimme vielä osoittivat, että tuo punainen (olisiko cinnamon niminen?) on riittoisin. Ostettiin viimeksi valkoinen palashampoo Lushilta ja se ei kestänyt kuukauttakaan. Sen sijaa tuo punainen kesti parikin kuukautta kummankin käytössä.

      Poista
  3. Samaa mieltä Lushin tuotteista: shampoo loistavaa kamaa (itsellä käytössä vakituisena reissushampoona ja välillä muutenkin), mutta hoitoaine turha. Loppuu hetkessä ja ei muutenkaan toimi. Crystalin dödö on varmaankin ihan samaa tavaraa kuin etenkin Thaimaassa suositut mineraalisuoloista tms. valmistetut dödöt? Hyvää tavaraa, olen testaillut muutamaa erilaista ja käytön vakituisesti niin kauan kuin kaapista löytyviä puteleita riittää. Suomen kaupoista ei taida saada täydennystä. Nuo dödöt kestävät ikuisuuden ja Thaimaasta ostamani ovat niin pieniä pakkauksia, että ne ovat reissussa just täydellisiä.

    Se on jännä miten reissussa kauneudenhoitorutiinit muuttuvat. :) Mulla lähti parin kuukauden jälkeen hiustenkuivaaja postissa Suomeen, koska en yksinkertaisesti käyttänyt sitä. Samoin loppui puuterin ja rajausten laittaminen. Toistaiseksi en ole Suomessakaan palannut vanhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepa, mielenkiintoista kuulla että toistaiseksi et ole palannut entisiin rutiineihin Suomessakaan. Sama lienet luvassa myös minulla, hihh ;) Reissulook siis jatkuu ;)
      Hiustenkuivaajaa minulla ei mukana ollutkaan, kun minulla on niin hentelät hiukset että kuivaavat aika nopeasti. Sen sijaan kiharrinta olen kantanut mukana, ja toisinaan käyttänytkin. Joskus tuonut kivaa piristystä laitetut hiukset, kun tosiaan muutoin ei ole huvittanut meikkailla :)
      Crystalin dödö lähtee testiin nyt kesällä ja ainakin sitä saa tarvittaessa lisää Ekolosta Helsingissä. Tuosta Thaimaan suositusta tuotteesta en olekaan tietoinen. Täytyypä selvitellä.
      Oikeastaan tosi kiva, että tälläisellä reissulla myös ravistellaan omia kauneudenhoitorutiineja. Kiva katsoa vähän boxin ulkopuoleltakin välillä omia tottumuksia :)

      Poista
  4. Oi ku kiva postaus, tykkään :) mä jaksan aina liputtaa Lushin puolesta, niiltä kun saa kaiken hammastahnasta aurinkovoiteisiin kiinteässä muodossa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla Anni, kiitos :) Lushin hammastahnasta olinkin tietoinen, mutta ei rohjettu sitä vielä ottaa testiin. Oletko tykännyt? Aurinkorasvasta en ollut kuullutkaan, varsin mielenkiintoista! Täytyykin ensi kerralla kun törmään Lushiin käydä siihen tutustumassa. Kiitos vinkistä!

      Poista
  5. No niin, tätä postausta on odotettu! Ihan supermielenkiintoista lukea mitä tuotteita käytät, ja poimia sieltä vinkkejä. Mullakin on tosiaan meikkilaukussa ja muutenkin kosmetiikassa pääasiassa luonnonkosmetiikkaa ripsiväriä ja muutamia apteekin voiteita lukuun ottamatta.

    Mulla oli jossain vaiheessa kividödö käytössä, mutta jostain syystä se tuntui aiheuttavan mulla vain lisähikoilua, joten jätin sen käytön aika nopeasti sen jälkeen, kun se putosi lattialle ja se ei ollut enää niin kätevä. Kokeilin myös kookosrasvaa kainaloihin luettuani jostain että se vois toimia myös dödönä, mutta aika nopeasti palasin tuohon samaan Madaran yrttidödöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Inka! Ripsiväri onkin monelle sellainen, että siihen täytyy voida luottaa ja sen täytyy olla hyvä! Olen itse kyllä tykännyt tuosta omastani kovasti.
      Noi dödökokeilut onkin jänskiä, kun tuntuu että niille pitää antaa aikaa, jotta voi vasta oikeasti tuomita tuotteen. Mulla on nyt yksi hätävara käytössä, luonnonkosmetiikkaa sekin, mutta jotenkin tuntuu että Madaran yrttidödön voittanutta ei ole :) Ja ilmeisesti oot todennut saman homman ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!