Sails up! #IG Travel Thursday

Pulleita on olleet purjeet tänä kesänä ja mansikat makeita. Kun kiertää kokonaisen maapallon, ei kesä Suomessa tunnu lainkaan pöhkömmälle ajatukselle. Toki alkukesästä koeteltiin niin täällä koko talven viettäneiden, kuin maailmalla karussa olleiden pitkää pinnaa, kun tuntui että kesä ei ota lähteäkseen laisinkaan. Meille kuitenkin tänä kesänä riitti pitkälti hyvät tuulet. Sillä kesä 2015 oli yhdellä sanalla sanoen purjehdusta.
Tämä ylläoleva kuva on yksi tämän kesän lempparikuvista! Kuvan on ottanut ystäväni Suvi, Juhannuksena, Helsingin kauppatorin edustalta.
Kaunis Kauppatori mereltä käsin. Tähän maisemaan ei kyllä hevillä kyllästy.No okei, tämän kuvan ottamiseen olen joutunut jalkautumaan maihin, mutta silti. Kuin kaunis Tuomiokirkko ja keskustan vanhat rakennukset onkaan. Tykkään.


Kesän alkua ja Kruununhaan rantaa.


Nyt ollaan asian ytimessä. Tai no, jos pro-purjehtijoilta kysyt, niin kannella ei varmaan loikoilla. Onneksi me ollaan viihdepurjehtijoita.


Suomenlinnan kärjessä sijaitseva Kustaanmiekka on aina veikeä paikka purjehtia, varsinkin näin aloitteleville. Kustaanmiekan salmesta seilaavat kaikki Eteläsatamasta lähtevät risteilyalukset, kuten Tallink Silja ja Vikingline, joten niitä on syytä väistää kapeassa salmessa.

Aamupalalla oman veneen kannella, nauttien omatekemää omena-inkivääri-porkkanamehua. Tämä kuva on elokuiselta purjehdukselta Suomenlinnaan, jossa vietettiin yö äitini ja hänen ystävänsä kanssa vierasvenesatamassa.

Yksi toinen kerta Kauppatorilla.Kaunis Suomenlinna. Tämä kuva on otettu vain hetkeä ennen, kuin valtava sumupilvi laskeutui koko merenlahdelle ja heitti näkyvyydeksi lähes täyden nollan. Muutamassa minuutissa peittyi tämäkin kirkas näkymä ja edessä oli vain pelkkää usvaa. Onneksi mukana seilaamassa oli iskä ja sen veli.Sails up! Opin tänä kesänä avustavasti tekemään jotain kipparin apuna, jota purjehtimisen oppimiseksikin voitaisiin sanoa. Syksyllä odottaakin työväenopiston saaristomerenkulun kurssi.


Yksi elokuun alun auringonlasku Pihlajasaaressa, jossa yövyttiin veneellä.

 
Juhannus 2015. Talvitakit oli silloin pop. Onneksi hymy ei kuitenkin hyytynyt ja alkuinnostuksen voimalla jaksoi kylmässäkin kelissä.Auringonlasku parin viikon takaa Suomenlinnan vierasvenesatamassa.Elokuisessa illassa mennään tässäkin. Paikka on Espoon Iso Vasikkasaari, jossa vierailin ensimmäistä kertaa vasta tänä kesänä. Voi mikä häpeä. Suosittelen paikkaa ensi kesänä kaikille. Aivan valloittava!Eng //  Part of the Instagram Travel Thursday -campaign, here´s some of my sailing pictures from this summer in Helsinki area based on my Instagram pictures. 


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday kamppista. Suomessa Intagram Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä. 

16 kommenttia

 1. Voi miten kauniita kuvia! Vesikauhuisena (no ehkei ihan, mutta -pelkoisena ainakin) tarkastelen kotikaupunkianikin ihan vain jalat tukevasti maan kamaralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! :) Jalat tukevasti maan kamaralla on myös ihan jees olotila :) Välillä keinuttaa nimittäin parikin päivää purjehduksen jälkeen, jolloin toivoisi tasaista horisonttia, haha...

   Poista
 2. Vasikkasaaressa, tuossa ihan naapurissamme, olemme käyneet jopa soutuveneellä, itse soutaen! Ja talvella hiihtäen. Joku kuulutte johonkin purjehdusseuraan? Niissä tapaa olla hyviä purjehduskursseja, siis käytännön purjehdustaitojen harjoittelua. Toki saaristolaivurikurssikin on hyvä, mutta luultavasti aika teoreettinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasikkasaari onkin tosi lähellä teitä Espoolaisia ja varmasti tosiaan talvella sinne onnistuu jään yli kävely ja hiihtokin. Hassua :) Meillähän matka sinne kestää purjeilla melkein neljä tuntia.
   Ei olla minkään seuran jäseniä, vaan ihan kaupungin laiturissa. Sopii meille aloittelijoille vallan mainiosti :) Tuo tuleva kurssi on varmaan aika teoriapohjainen, mutta ihan kivaa oppia sekin varmasti.

   Poista
 3. Ihan kuin olisi tuntenut tuulen tuiverruksen hiuksissa, kun tätä luki. :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa! Odotan niin uutta kesää että pääsen pian takaisin purjeille <3

   Poista
 4. Oi oi, täällä ilmoittautuu yksi maakrapu joka haluaisi kokeilla purjehdusta! Kuvista päätellen ihana tapa matkustaa, tai pysyä vain paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ihana tapana matkustaa, joskin aika hidas, mutta siksipä varmaan ihanan rauhoittavakin. Toivon todella että pääset joskus kokeilemaan purjehdusta :)

   Poista
 5. Ihania kesäkuvia ja kauniita maisemia! Heh, Suomessa taitaa joutua pitämään toppatakkia vähintään joka toisena juhannuksena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Helsinki ja saaristot Suomessa on kyllä kauniita, kesäisin. Hih, tosiaan talvitakki on toisinaan ihan pop ;D Joskin toivoisi ettei ihan juhannuksena sitä tarvitsisi :)

   Poista
 6. Mä niin haluisin päästä testailemaan purjehtimista! Näyttää huipulta. :) Varsinkin aurinkoisessa säässä on ihana vaan hengailla meren ja veden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeessa, parhaimmillaan se on juuri aurinkoisessa säässä! Toivottavasti jossain purjeet odottavat sinua ja pääset kyytiin seilaamaan ensi kesänä :)

   Poista
 7. Ihania kuvia ja fiiliksiä! Mä NIIN haaveilen tuollaisesta kesän vietosta ja omasta veneestä vielä joskus! Täällä kova työ käynnissä, jotta saisin miehenkin innostumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä ihmeessä haavetta yllä. Ai teillä on niin päin että mies pitäisi saada innostumaan? :) Meillä se meni toistepäin, mutta olin kyllä heti aivan myyty. Suosittelen! ;)

   Poista
 8. Ihan mielettömiä kuvia ja fiiliksiä!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!