Love is Universal. Salvation Mountain

Ensimmäisen kerran näin kuvia Salvation Mountainista Instagramissa. Oli pakko heti selvittää mistä tässä paikassa on oikein kyse ja missä ihmeessä se oikein sijaitsee. Sijainnin puolesta paikka oli hyvä, Kalifornia. Ei siis mahdoton yhdistää joskus reissuillamme sinne. Ja nyt tänä keväänä siihen onneksi tarjoutuikin oiva mahdollisuus, matkallamme Palm Springsiin päätettiin "poiketa" myös täällä. 

Salvation Mountain sijaitsee noin 1.5 tunnin ajomatka päässä Palm Springsistä. Keskellä ei mitään. Ison Salton sea suolajärven läheisyydessä. Ja kun sanon keskellä ei mitään, niin todellakin. Matka tänne oli jo hieman tylsäkin ja siksipä kannattaa miettiä haluaako ajaa 3 tuntia edestakaisin Palm Springsistä nähdäkseen tämän. No, me tietenkin haluttiin, mutta en ole varma lähtisinkö tänne enää toista kertaa. Lisäksi paikka oli hieman vaikeasti lyödettävissä ja uskokin alkoi loppua siinä vaiheessa kun gps ohjasi meitä aivan jonnekin toisaalle, pellon reunaan lähes asumattomille maille. Hieman pelkokin kävi p**** että mihinhän me nyt oikein jouduttiin... Onneksi tien päässä nähtiin kuitenkin yksi ihminen, keneltä kysyä Salvation Mountainista. Hänen katseesta jo näki, kuinka niin moni muukin matkaaja eksyy tätä samaa paikkaa etsiessään. Eksymisestämme ensiksi ivailtuaan, hän osasikin neuvoa meidät perille. Tai no, sinne suuntaan. Yhdellä määränpäähän vievällä tiellä oli tietyöt meneillään josta syystä jouduimme kiertoteille, joka tuntui vievän meitä entistä enemmän harhaan, mutta onneksi lopulta erämaan keskeltä alkoi pilkottaa toivotun näköistä maisemaa.

Leonard Knightin taideinstallaatio on lyhykäisyydessään kunnianosoitus Jumalalle. "God is Love" ja muut voimakkaat viestit on rakennettu kukkulan muotoon heinäpaaleista, mudasta ja maaleista. Teoksen päälle on mahdollista myös kiivetä ja yksityiskohtia teoksissa on hurjan paljon.

Meidän tuolla ollessamme toukokuussa, aavikon porottava kuumuus alkoi olla jo kymmenen minuutin ulkona oleilun jälkeen minulle aivan liikaa. Välillä piti hakeutua varjoon, ja onneksi taideinstallaatio tarjosikin pari varjoisampaa avointa huonetilaa kukkuloiden sisältä. 
Oli vaikeaa kuvitella, kuinka viereisellä parkkipaikalla, keskellä aavikkoa, hippikommuunissa asuvat ihmiset voivat yksinkertaisesti elää tässä kuumuudessa. Jotenkin veikkailtiin, että ilmeisesti heidän on pakko olla ilmastoiduissa asuntoautoissaan päivät pitkät ja vasta iltaisin kömpiä niistä ulos. Sillä tuossa kuumuudessa paahtuisi ja pökräisi hyvin nopeasti ulkosalla. Öinen tähtitaivas on kyllä varmasti upea näky täällä.


Nopean kuvassession jälkeen porottavaa kuumuutta oli ihana paeta takaisin ilmastoituun autoon. Vaikken ole ilmastointilaitteiden suuri ystävä, tuon porotuksen jälkeen se tuntui taivaalliselta. Olimme täällä ehkä reilun puolisen tuntia, joten aika nopeasti tämä nähtävyys on koettu. Enkä kadu lainkaan että täällä tuli käytyä, vaikka ajomatka kohteessa vietettyyn aikaan olikin suhteessa hyvin pieni. Nyt olen viimein nähnyt tämänkin! Ja rakastin Salvation Mountainin iloisia värejä. Paikasta jäi hyvä mieli.
Tosin aurinko ennätti tehdä tuona lyhyenä aikana semmoiset kepposet minulle, että sain aivan jäätävän auringonpistoksen ja paluumatka ja iltamme Palm Springsissä olikin aika lailla taputeltu. Ja koska olimme pakanneet mukaan vain pienen kassin tälle lyhyelle retkelle, kaikki särkylääkkeet olivat jääneet ystäviemme luokse LA:hin. Illan kruunasi hervoton apteekin ja särkylääkkeen metsästys, joka osoittautui jopa vähän hankalaksi tehtäväksi illan hämärtyessä. Näytti vähän että Palm Springsissä ei olisi hirveästi palveluita, ravintoloita ainoastaan. Lisää kuitenkin tästä palmukaupunki Palm Springsistä seuraavassa postauksessa.


 
Eng // I have wanted to visit Salvation Mountain for a long time. I´m happy we finally got to see it. Salvation Mountain is located about 1,5 hour from Palm Springs.
 

4 kommenttia

 1. Täällä selvästi lisätään mun matkakuumetta ihan huippuunsa! Tästä se alkaa (siis kun puhuttiin et saan lukea Cali-postauksia akuuttiin tarpeesee)! =))) Ihanaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Tää oli Ulla sulle :) Seuraavaksi sitten sukelletaan Palm Springsiin! ;)

   Poista
 2. Tämähän näyttää jenkkien ylisuurelta ja vaaleanpunaisella räikeästi kuorrutetulta Cruz de Hierrolta Camino de Santiagolla. Enpä tiennyt tällaisesta ennen juttusi lukemista - mutta ehkä Sinäkään et tiennyt tuosta kukkulasta Espanjassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeessa olit Pirkko, en tosiaan tiennyt tuosta Espanjan versiosta. Hauskaa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!