Roadtripin lähtökuopissa

Meidän seuraavan roadtripin alkuun on enää vain muutama päivä. Ja kuten aina ennenkin ennen matkaa, tekemistä ja järjestelemistä piisaa. Pakkailut tehdään usein vasta aivan loppumetreillä. Kaliforniassa luvataan onneksi hyvää säätä, joten se tekee pakkaamisesta osittain helppoa. Illat sielläkin ovat kuitenkin jo vähän viileitä, näin ainakin viime syksynä, joten farkut ja pitkähihaisia pitää muistaa myös pakata mukaan. Toki pienen lisätwistin pakkailuun tuo ne tulevat polttarit ja häät Vegasissa. Bilehilemekkoja, korkkareita ja tuplamäärää meikkejä ja hiustuotteita, kun harvemmin tulee enää pakattua reissuille mukaan.Meidän suurin roadtrippimme sijoittuu varmaan vuoteen 2009, kun ajoimme Amerikan halki, aina New Yorkista San Franciscoon saakka. Kaikkiaan yli 8000 kilometriä reilun viiden viikon aikana. Se oli mahtavaa se. Amerikka on muutenkin meille tuttu maa roadtrippailuun ja siellä onkin tosi helppoa ja mukavaa ajella ristiin rastiin. Tai no, itsehän viihdyn aina vain kartturin paikalla, ja en olekaan itseasiassa koskaan ajanut ulkomailla autoa, nyt kun oikein asiaa mietin. Mieheni sen sijaan onkin ajanut varmaan enemmän ulkomailla, kuin koskaan Suomessa.

Meidän tämän kertainen roadtrippimme on tuohon koko maan halki ajettavaan reissuun verrattuna suhteellisen lyhyt. Reilun viikon Los Angelesissa lomailun jälkeen ajamme Grand Canyonille, josta palaamme ikään kuin taaksepäin, määränpäänään Las Vegas. Kilometrejä ja autossa istumista toki tässäkin matkassa on edessä. Mutta onneksi Kalifornian, Nevadan ja Arizonan, jossa Grand Canyon sijaitsee, tiet ovat ihan hyvässä kunnossa. Ainakin aikaisempien vuosien kokemusten pohjalta.


Nämä kaikki kuvat on otettu tämän kevään roadtripiltämme Palm Springsiin. Moni amerikoissa reissannut tunnistaakin varmaan nämä pitkät, silmänkantamattomiin yltävät maantiet aavikon keskellä. Sitä maa pitkälti kaupunkien välillä toisinaan on. Palm Springsiin matkalla ympärille kohosivat tosin myös upeat vuoret sekä hirmuinen kasa tuulivoimaloita. Tiellä tuulikin tosi voimakkaasti ja tuossa kohtaa ei todellakaan tehnyt mieli työntää päätä ulos ikkunasta. 
Mieheni on muuten käynyt kiipeämässä tuolle kuvassa nousevalle San Jacinton vuorelle (3,302 m). Vilkuteltiin sille ohi ajaessamme, ja kiittelin luojaa, etten hullu lähtenyt tuolle vaellukselle silloin mukaan. Oli nimittäin aika korkean ja vaikuttavan näköinen vuori.Roadtripeillä törmää usein myös keskellä aavikkoa ränsistyneisiin kahviloihin ja vanhoihin huoltosemiin. Niissä on kyllä aina vaan jotain kovin kuvauksellista ja kiehtovaa.
Mutta ennen Palm Springsiin pysähtymistä ajoimme itse asiassa vielä 1,5 tunnin matkan päähän ohi Salton Sea suolajärven aina Colorado Desertiin saakka. Arvaako joku jo, että mikä oli määränpäämme?
No, ajoimme tietysti katsomaan Salvation Mountainia, jonka olen halunnut nähdä jo useamman vuoden ajan. Tästä keskelle aavikkoa pykätystä värikkäästä (ja uskonnollisesta) kohteesta, (sekä järkyttävästä auringonpistoksestani) lisää seuraavassa postauksessa.

Mutta nyt pitää jatkaa vähän pakkauslistan kirjoittelua ja asioiden hoitamista, kuten esimerkiksi valuuttaa pitäisi käydä vielä vaihtamassa. Lisäksi jenkkikavereille ajattelin viedä Goodion suklaita tuliaisina. Hullaantuivat siihen nimittäin nyt kesällä täällä ollessaan. Fazun sininen kun ei vegaaneille sovi tuliaiseksi, mutta Goodio on myös suomalaista joten sillä mennään. Ajatelkaa, enää pari päivää ja ollaan perillä Kaliforniassa. En ehkä kestä! :)


Eng // Only a few days to go on our road trip in Cali, Grand Canyon and Las Vegas. 
This pictures are from our last road trip to Palm Springs.

10 kommenttia

 1. Ihanaa matkaa teille! Kuulostaa tosi mukavilta teidän suunnitelmat ja häät on varmasti upeat. :) Kyllä kelpaisi mullekin Jenkkilän roadtrip tähän väliin, kun edellisestä on jo yli vuosi (eli ihan liian kauan!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos reissutoivotuksista Elina! :) Paljon hauskoja juttuja, joten varmasti tulee nastaa! Roadtrip Jenkeissä toimii kyllä aina. Ja juu, aivan liian kauan sinun edellisestä, hahaha ;DDD

   Poista
 2. Mukavaa häähumua sekä turvallista matkaa teille. Itse suuntaan Atlantaan ja Floridaan kuukauden kuluttua .) Take care!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja samoin sinulle, huippua reissua Floridaan! :)

   Poista
 3. Ei vitsit, kuulostaa niin hyvältä! Ihanaa reissua :)

  VastaaPoista
 4. Iik ja kääks, nytkö se jo tulee?! Ihanaa matkaa, nauttikaa meidänkin puolesta!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No iiiiiks tosiaan, nopeesti tää nyt tulikin! Ja kiitos, naatitaan naatitaan <3

   Poista
 5. Hei, me ollaan samiksia kahdessa asiassa; mäkin oon aina kartturin tärkeässä tehtävässä ulkomailla ja miehelläni on enemmän ajokilometrejä ulkomailla (=USA:ssa) kuin Suomessa. Oon aikoinaan ajellut Atlantassa parikymppisenä, mutta siitä on melko monta vuotta :) Enjoy the US!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihihih, huippua Kirsi! Hyvä me! :) Mut hei, sä oot sentään joskus ajellut. Mä yritän tällä kertaa uskaltaa...
   Samoin sinulle, enjoy the US! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!