Fort Lauderdale ja ensimmäiset TBEX fiilikset

Fort Lauderdale tuo minulle ensimmäisenä mieleen rauhallisen rantakaupungin ja pysähtyneen hiljaiselon ja eläkeläiset. Kyllä, en vaan voi sille ajatukselle mitään, sillä tiedän täällä asuvan paljon suomalaisiakin ikäihmisiä. Los Angelesin miljoonakaupungin sykkeestä lähdettäessämme, sanoinkin että nyt siirrytään hyvillä mielin ottamaan rennosti - lomalle. 

Lennot Miamiin sujuivat tosi hyvin ja perillä meitä odotti todella trooppinen ja kostea ilma. Tosin aurinko näytti jääneen Kaliforniaan - saatiin nimittäin todistaa tervetulolahjana oikein kunnon sadekuuro vasten shuttlebussin tuulilasia. Floridassa toki näihin aikoihin vallitsee vielä sadekausi, joten sadekuurot ovat ihan normaaleja. Kiireisten LA:ssa vietettyjen päivien jälkeen toki pari pilvisempää päivää toivat mukavasti aikaa levähtää ja vähän aikaa myös toivottuun nettidatailuun. Lisäksi kaikki viimeisin tieto tulevia tbex-messuja varten oli vielä ahmittava tietoisuuteen.

Tyypillinen sää Floridassa on kuitenkin se ainainen auringonpaiste ja tältähän se Fort Lauderdalen Central Beachin aluekin näyttää kirkkaassa auringonvalossa - aika toimivan näköistä kuitenkin, eikö?

Central Beachin alue, jossa majaillaan, oli itselleni entuudestaan tuntematonta aluetta, mutta onneksi reissukaverilleni Ullalle, tämä on tuttua seutua. Olen kerran aikaisemmin käynyt mieheni kanssa Miamista käsin sukeltamassa Pompano Beachillä, joka sijaitsee tästä vain puolisen tuntia pohjoisempaan päin. Miamiin sen sijaan Fort Lauderdalesta on vajaan tunnin ajomatka. Hotsittaisi ihan hirmuisesti päästä vielä Miamissakin käymään tällä reissulla, mutta tässä on kaikenlaisia kivoja suunnitelmia vielä edessä tbex-tapahtuman tiimoilta ja sen jälkeenkin, joten voi olla että Miami saa odottaa.
Central Beachin aluetta, kuten muutoinkin kaupungin rantaviivaa myötäilee käveltävä boardwalk, jonka ympärillä on tyypillisesti ravintoloita ja kauppoja. Ihasteltiin yksi ilta vaaleanpunaiseksi värjäytyvää taivasta yhden mexicolaisen ravintolan terassilla, jättimäisten margaritojen kanssa. Onhan täällä vaan kaunista, ja rauhallista. Ja hurjaa huomata se ero elämän rytmissä, esimerkiksi länsirannikon miljoonakaupunkiin. Aletaan selvästi olla enemmän etelässä.Letkeän lomatunnelman vastapainoksi, olemme kuitenkin kahmineet tietoa tbex-matkabloggaajakonferenssia varten ja suunnitelleet hieman viikon kulkua. Uber-appikin tuli ladattu ja sitä on tullut käytettyä onnistuneesti jo monta kertaa.

Ensimmäinen tbexin liittyvä tilaisuus oli ennakkotour, joka tuli tehtyä jo tiistai aamuna. Koska lähdin tälle reissulle hieman nopealla aikataululla, niin osa ennakkotoureista oli jo täyteen varattuja. Löysin itselleni kuitenkin mieluisan retken, kajakoinnin ja pienellä jännityksellä sekä mieli korkealla lähdin aamulla matkaan. Ensiksi matkustin uberilla paikalliseen messukeskukseen, josta metsästin oikeaa bussia kohti kajakointia. Kaikki onnistui todella helposti ja tutustuinkin heti aluksi muutamaan kivaan matkabloggaajakollegaan. Tämän tyyppisissä tilaisuuksissa on kyllä helppo tutustua toisiin, sillä ollaan kaikki kuitenkin lähtökohtaisesti samassa veneessä.
Kajakointi itsessään sujui mallikkaasti kahden hengen kajakeissa ja sain seurakseni täällä osittain (ja osittain Havaijilla) asuvan Lisan. Kajakointireittimme kulki upeiden kanaaleiden ja asutusten lomassa ja mentiinpä me muutaman sillan ja junaradankin alitse. Ja kaiken huippuna nähtiin hurjan monta iguanaa ja vielä yksi tosi jättimäinen yksilö. Yritin taltioida jättimäisen iguanan videollekin, mutta paremmin sen näkee kyllä näistä kuvista. Kattokaa - iso!


Kiitos tästä kuvasta kuuluu freelancer matkakirjoittaja Danielle Taylorille
Tässä vielä video meidän hauskasta kajakointiretkestämme Fort Lauderdalen kanaaleilla.
Eng // Greetings from Frot Lauderdale, Florida USA. Reason why I came here is the TBEX. Yesterday I did prebex tour and went to kayaking with other travel bloggers. So much fun!

 

4 kommenttia

 1. Hei! Olis vielä pari kysymystä SnapChatista kun suomeksi huonosti löytyy noita tietoja. Jotain muutamia vinkkejä löytyi mutta ei sitä mitä haluan. Löytääkö minut "nimellä" vai "käytäjänimellä"? Kun haluan lähettää kuvan julkisesti, ni valitsenko teamsnapin (joka löytyi kun selailee ihan vasempaan reunaan. kaverini ei ollut edes kuullut tästä enkä itsekkään tiedä mikä on) vai pitääkö julkasu laittaa "My Story" viestiketjuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sara, en ole ehkä paras expertti snäppiin, mutta nimellä kaikki henkilöt sieltä pitäisi löytyä (kunhan tosiaan tarkistat että profiili on julkinen). Ja minä olen julkaissut juttuni aina tuossa "My Story" osiossa. Sen sijaan jos haluat jotain lähettää suoraan henkilölle, niin valitset vain kyseisen hlön listauksesta, jolloin snäppi menee vain hänelle :)

   Poista
 2. Onpas ihania kuvia! Kanoottiretki näyttää hyvältä tavalta tutustua maisemiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Minna! Palmut ja ranta on aina toimiva yhdistelmä ;) Kajakointi on myös tosi kiva tapa tutustua ympäristöön.

   Poista

Kiitos kommentistasi!