Palmujen Palm Springs

Mitä sinulle tulee mieleen kaupungista nimeltä Palm Springs? Itselläni mielikuvat heiluivat rikkaiden lomanviettopaikkana, eläkeläisten paratiisina sekä tietysti nimensä mukaisesti palmuissa. Tiesin myös että festivaali nimeltä Coachella, pidetään noilla suunnilla. Se onkin sellainen tapahtuma jonne vielä joku päivä mieluusti haluaisin.

Aikaisemmassa postauksessa Salvation Mountainilta, lupasin palata tähän palmujen kaupunkiin tarkemmin. Sitähän se Palm Springs todella oli, palmuja. Täällä myös kuulemma kasvatetaan kaikki (no siis about kaikki) palmut jotka tuodaan esimerkiksi Los Angelesiin. Nähtiinkin matkalla paljon palmuviljelmiä. Palmuja rivirivissä, silmän kantamattomiin. Kaupungista löytyy myös paljon golf-kenttiä ja tietysti niitä resortteja.
Koska itse kärsin Palm Springsiin saapuessani jäätävästä migreenistä ja illan jo hämärtyessä sinne saapuessamme, etsittiin kuumeisesti kauppaa, josta ostaa särkylääkettä. Se osoittautui yllättävän vaikeaksi ja en oikein päässyt kaupunkiin lainkaan käsiksi tuona iltana. Tutuksi tuli vain oikeastaan hotellin tyyny, jonka vedin pääni päälle helpottamaan tuskaani. Checkoutin yhteydessä törmättiin muuten hotellin aulassa pariin suomalaiseen poikaan, jotka olivat Friscosta saakka ajaneet Palmsiin.

Aamun sarastaessa oloni onneksi tosiaan helpotti. Olin kuitenkin hyvin varovainen auringonvalon suhteen ja ei siitä syystä juurikaan jalkauduttu kaupungille. Ja toisaalta Palm Springs vaikutti sellaiselta resorttipaikalta, jossa ei oikein tuntunut olevan mitään varsinaista keskustaa, vaan kaikki oli levittäytynyt aavikolle, sinne tänne. Palmuja ja vuoria. Sitä Palm Springs oli minulle. Ja kuumuutta. Ei ihme, että pohjoisen ihmiset tykkäävät hommata loma-asuntojaan täältä, jossa lämpöä tuntui piisaavan. Jopa auringonpistokseen saakka.Onhan nuo palmut ja vuoret kyllä aika toimiva kombo. Itse Palm Springsin sydän jäi tosin vielä löytämättä. Ehkäpä se löytyy ensi kerralla...? Oletko sinä käynyt Palm Springsissä?


Eng // One night in Palm Springs, California.
 

44 kommenttia

 1. Siinäkö se nyt ois Palm Springs! =) Some day!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se, niin lähellä, mutta niin kaukana. Some day =)

   Poista
 2. Ah, sydän Palm Springs! Lempikaupunkini, paratiisi!
  Ai mitäkö tulee mieleen, Palm Springsistä! Homot. Ja lesbot ja bi-ihmiset ja transihmiset. Heterot ovat kaupungissa vähemmistönä. Olipa kerran niin, että asuin Palm Springsin lähellä Beaumontissa ja minulla oli tietysti utelias luonne, niin kuin aina ja minulle selvisi tämä piirre Palm Springsistä. Jos kerron pitkän tarinan lyhyesti, niin vapauduin Palm Springsissä. Luulin olevani tiukka hetero, mutta sieltä tultuani en ollut tiukka enkä hetero. Koska olin maallikkosaarnaaja, tästä muodostui ongelma ja sain potkut seurakunnastani.
  Palm Springs tarjoaa muunkinlaista mielihyvää. Taivas on vain kattona. Siellä on paljon erilaisia ravintoloita. Siellä on myös kaktustarha. Kaktuspeukaloinen pesii siellä. Minun aikanani siellä oli myös kirjakauppa. Palm Springsin lähiluonto tarjoaa mahkut autiomaavaellukselle ja näin siellä esimerkiksi juoksukäen eli roadrunnerin. Palm Springsissä on myös köysirata San Jacintolle. Korkeusero San Jacinton ja Palm Springsin välillä on huikeat kolme kilometriä. Minä en kyllä mennyt, koska se oli vähän kallis, niin kuin kaikki siellä.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stacy että kerroit erilaisesta kokemuksesta liittyen Palm Springsiin. Ja huippua että paikka sai sinut vapautumaan. Ymmärrän hyvin miksi se on siis lempikaupunkisi.
   Hih, roadrunnerin näkeminen olisi kyllä huippua! :) Köysiradasta San Jacintolle olinkin tietoinen, kun mieheni on haikannut sen vuoren päälle tuossa noin vuosi sitten. Oli aika rankka haikkaus ja onneksi en lähtenyt sille koettelemukselle mukaan. Toki ylhäältä on varmasti upeat näkymät!

   Poista
 3. Senkin tuhma nainen, reissaat ihan liian ihanissa paikoissa <3 ei mulla muuta :D

  VastaaPoista
 4. Vaeltaja minussa katsoo vain noita vuoria, että onpas kuivan näköistä :). Minä olen jotenkin palmuihin tottunut, ehkä liiankin kanssa, ne kun eivät enää sillä tavalla sykähdytä. Tyttäreni piirsi pienenä klassisen piirustuksen, jossa oli talo, tyttö, aurinko, koira ja puu - tosin se puu oli palmu, se kun oli hänelle se tutuin puu. Suomalaisäidin sydän itki verta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, palmu on mun lemppari puu, joten hykertelen täällä tyttösi piirustukselle ;) Toki ymmärrän näin suomalaisesta näkökannasta tuon asian myös. Hassua!
   Nuo vuoret tuolla ovat kyllä upeita ja tosiaan kiivettävissä. Mieheni yksi rankimmista haikkauksista sijoittuu juuri tänne San Jacintolle.

   Poista
 5. Kuvien perusteella tosiaan vuoria ja palmuja piisaa :D Palm Springs nimenä kyllä on tuttu, varmaankin lähinnä tv- tai elokuvayhteyksistä, mutta en kyllä osaa mitään konkreettista osaa siihen assosioida. Ei ehkä tämä ole mun matkakohdelistalla seuraavana, mutta sen sijaan pitääkin paneutua piakkoin sun LA-postauksiin - saattaa olla, että tuo kaupunki kutsuu tätä tyttöä ensi kuussa! Sä käsittääkseni olet kaupungin ekspertti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihanaa, jäin vain kiinni tuohon LA:hin! <3 Pssst, mua kutsuu se siis vielä ennen sua ;) Mutta totta, mun blogista löytyy Los Angeles ja California tageilla juttuja paljon. Oi vitsit, ihanaa!

   Poista
 6. Yllättävää, että Palm Springsissä ei ollut Duane Readea tai vastaavaa, joita minusta on ollut Yhdysvalloissa kaikkialla. Minulla ei ole kaupunkiin muuta suhdetta kuin nimen kuullut. Tällä pikaisella tutustumisella ei vaikuta minun paikaltani. Mutta juuri siksi onkin kiva nähdä blogeissa kaikenlaisia paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että blogien kauttaa pääsee uusiin paikkoihin ja eihän kaikesta voi innostua. Ei tämä varmaan kaikkein vaaleanpunaisimpien lasien läpi ollut edes kirjoitettukaan. Mutta sellaiset oli fiilikset silloin.
   Itse asiassa tovin etsimisen jälkeen löytyi sitten Duane Readea tai cvs, en nyt muista kumpi, mutta sitten auttoi :)

   Poista
 7. Oh no, migreeni.. Kamalaa jos siitä joutuu reissussakin kärsimään. :/ Ihan samat mielikuvat mullekin tuli Palm Springsistä ja yllätyinkin, että se on noin aavikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Migreeni ei ole kyllä koskaan tervetullut vieras, vielä vähiten matkoilla.

   Poista
 8. Palm Springs on tuttu golfkentistä, joskaan en siellä itse ole käynyt. Jos menisin, niin ehkä kierros jollakin huippukentällä olisi kiva ja sitten loppuaika jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos golffi kiinnostaa, niin varmasti tää on aika kova paikka harrastaa sitä! :)

   Poista
 9. Palm Springs on maisemiltaan tuttu vain leffoista, mutta mielellään sen kävisi myös livenä katsastamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva siellä oli tosiaan käydä ja kokea fiilis itse. Toisella kertaa sitten ilman migreeniä mieluusti ;)

   Poista
 10. Coachella bucket listille! :)

  Vaikkei täältä nyt ehkä sitä sydäntä löytynyt, kyllähän nämä kuvat lämmittävät. Palmut ja sininen taivas, ja sitten kun vielä voi kuvitella miten mukavan lämmintä tuolla olikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coachella bucket listille todellakin! jee! Voisikohan tämän yhdistää siihen Floridan risteilyyn? hahaha ;D

   Onneksi sydän löytyi tämän vierestä, Joshua Treesta <3

   Poista
 11. Palmuilla on aina ollut erityinen asema lomillani, ehkä johtuen siitä tarkkaan mieleen jääneestä hetkestä kun 15-vuotiaana (?) laskeudun pimeälle Lissabonin kentälle matkalla siellä silloin jonkun aikaa töissä ollutta isääni tapaamaan ja näen lämpimässä illassa elämäni ensimmäiset palmut, ihan oikeat sellaiset. Vielä nykyisinkin aina muistan jonnekin saavuttuamme huomauttaa, että hei, täällä on palmuja! Pitäisikö siis harkita myös vierailua täällä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmut on ihania! Ja sinulla liittyy ihana ensimuisto niistä :) Itselläni aina hymy kirkastuu entisestään kun näkee palmuja ympärillä. Mun lemppari puu! :)

   Poista
 12. Palm Springs tuo omaan mieleeni kylpylöitä ja luksusta ja vaaleanpunaisia avoautoja... ehkä taustalla on muutama vuosi liian tehokkaasti saippuaoopperoita katsoessa vierähtänyt vuosi... :-)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihih, joo tv:llä on oma voimansa mielikuvien luomisessa :) Mutta eipä se varmasti kaukana todellisuudesta tässä tapauksessa ole.

   Poista
 13. Palmuja minullekin tulee mieleen Palm Springistä, ja niitä siellä näkyy olevankin :). Mutta vähän on kuivakan näköistä myös…jotenkin ajattelin, että olisi jotain enemmän… en tiedä mitä… vissiin sitä Erjankin mainostamaa saippuasarjojen eleganssia :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmuja täällä kyllä piisasi ja hellettä! Luksusta olisi varmaan löytynyt kasapäin, kun olisi vain mennyt sellaisiin resortteihin ;)

   Poista
 14. En oo oikeesti koskaan ajatellut, että Palm Springs on nimenomaan palmujen kaupunki, vaikka niin kirkkaasti nimessä seisoo. :-D Mut kyllä nuo vuoret silti uppoo muhun enemmän! Mahtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli kyllä upea kontrasti palmujen ja vuorien kanssa. Toimi hyvin! :)

   Poista
 15. Palmut tuli täälläkin ekana mieleen mutta enpä hoksannut että sieltä noin kauniita vuoriakin löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Minä tiesin vuorien olevan lähellä, koska mieheni oli aikaisemmin käynyt haikkaamassa yhdelle, mutta en tiennyt niiden näkyvän niin kaupunkikuvassa. Tykkäsin kyllä :)

   Poista
 16. Migreeni on kyllä niin ikävä riesa - varsinkin reissussa! Itekki siitä välillä joutuu kärsimään, mutta oon opetellut ottamaan ehkäisevän migreenilääkkeen jo kun alkaa tuntua siltä, että kohtaus olis mahdollinen.
  Täällä olis toinen, joka haluais joskus Coachellaan päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Coachellaan lisää menijöitä! Jeee! :)
   Migreeni ja auringonpistos on sitten vihonviimeisiä asioita mitä toivoo tosiaan reissulla... Minäkin toivon, että oppisin ottamaan tabun hyvissä ajoin, ennen kuin on liian myöhäistä :/

   Poista
 17. Alkoi aivan harmittaa sun puolesta kun oli migreeni ensimmäisen illan riesana. Se on kyllä kamala matkaseuralainen!
  Palm Springs on kivan näköinen pikku kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta. Onneksi ei ole tullut kylään sen koomin *kop kop* hihih..

   Poista
 18. Vuoret pääsi jotenkin yllättämään, palmujen kanssa toimiva kombo todella. Migreeni tuossa kirkkaudessa ei kuulosta kivalta. Auts.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoret ja palmut oli tosiaan mukavan toimiva ja virkistävä yhdistelmä :)

   Poista
 19. Migreeni ja kaikki muutkin ikävät sairastumiset ym.on reissussa tosi kurjia!
  Palm Springs kuulostaa ja näyttää kyllä ihan mun paikalta, aurinkoa ja palmuja! Ja siellä seassa mukavasti vuoria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivoisin vielä uusin silmin pääseväni takaisin tuonne ja juuri kokevani freesinä palmujen ja vuorien yhdistelmän.

   Poista
 20. Palm Springs nimenä kyllä on tuttu, mutta en osaa yhdistää siihen oikein mitään. Varmaan tutuin tv- tai elokuvayhteyksistä : )

  Kun on palmuja näkyvissaä, asiat ovat keskimäärin aina hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavasti sanottu "Kun on palmuja näkyvissä, asiat ovat keskimäärin aina hyvin!". Tykkään! :)

   Poista
 21. Mun täytyi tarkistaa Palm Springsin tarkempi sijainti kartasta, ja siitä voikin jo päätellä sen, mitä minulla tulee siitä mieleen: palmuja. Mitään muuta ei sitten oikein tullutkaan yhdistettyä siihen. Annan kanssa olen yhtä mieltä tuosta, että keskimäärin asiat ovat hyvin, kun palmuja on näkyvissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta ja allekirjoitan tuon täysin! Hyvä palmut! :)

   Poista
 22. Hmmmm, kommenttini ei nayta nakyvan niin yritan toisen kerran :) Hauska paasta kurkkaamaan Coachellan maisemiin, ja nyt ymmarran, miksi kaupungin nimessa mainitaan palmut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja höh, mihinhän sun aikaisempi kommentti onkaan kadonnut..?
   Coachellan festarit pystyi niin tuntemaan täällä... Mutta siellä mahtaa olla keväisin kuuma rokkiloida, mutta olisi silti hauska joskus kokea ne :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!