Road Trip USA: Vallan ytimessä Washington D.C.:ssä

Muistan vieläkin miten siistiltä tuntui aloittaa roadtrip virallisesti. Kääntää vuokra-automme nokka kohti Intersate 95:sta määränpäänä vallan ydin, Washington D.C. Suunnistimme perille Nokian Here -kartan avulla ja löysimme itsemme tästä pienestä kaupungista vajaan kuuden tunnin kuluttua. New Yorkin vilinä oli jäänyt kauas taakse. Manhattanin pilvenpiirtäjät vaihtuivat näihin ikonisiin tv:stä tuttuihin rakennuksiin ja monumentteihin.
White House koko komeudessaan. Mielenkiintoista oli nähdä tarkka-ampujia katolla, jotka kaiketi päivystävät siellä 24/7.


"White House eli valkoinen talo näytti paljon pienemmältä kuin olin kuvitellut! 
Mutta rakennus näytti ihan yhtä kauniilta."
23.08.2009


6. lomapäivä (sunnuntai 23.08.2009)

Lähdimme Manhattanilta ajelemaan kohti Washingtonia noin kello 9 aikaan aamusta (tiet: 278 West ja Interstate 95). Matka sujui todella nopeasti ja sujuvasti. Matkalla naureskeltiin useille auto-tulleille. Car tolleja oli nimittäin todella paljon tällä vajaan kuuden tunnin matkalla, kaikkiaan viisi kpl. (Car Toll -hinnat 11$, 6$, 3$, 4$, 2$).


Perillä Washingtonissa saimme autolle
näppärästi parkin läheltä hotellia, olihan sunnuntai iltapäivä. (Kaupunki on kuulemma vilkkaimmillaan torstaista lauantaihin). Hotelli oli myös kiva ja siisti sekä hyvällä sijainnilla (kävelymatkan päässä Valkoisesta talosta jne). 

Muut lähtivät tutustumaan lähialueeseen ja minä jäin hotellille lepäämään koska oloni oli nuhainen ja kipeä (toivottavasti en ole tulossa kipeäksi!). Mittasin kuumeen jota ei ollut, mutta lepo teki hyvää ja sain päivitettyä blogiakin. 

Travel buddyt tulivat takaisin hotellille ja kertoivat, että ensi silmäyksellä näyttää siltä, että majoitumme sateenkaarikansan alueella. Ensimmäisenä vastaan oli tullut mm. Tom of Finland myymälä, baareja ja puistossakin ilakoitiin vapautta. Päätin itsekin hieman piristyneenä lähteä ulos toteamaan saman – ja tietysti katsomaan Obaman kotia! (Obama ei valitettavasti ollut kotona, koska lehtitietojen mukaan hän on pelaamassa golfia kaverinsa kanssa).

White House eli valkoinen talo näytti paljon pienemmältä kuin olin kuvitellut! Mutta rakennus näytti ihan yhtä kauniilta. Washingtonissa on paljon historiallisia rakennuksia ja monumentteja, muuten kaupunki ei todellakaan ole mikään suuri. Asukasluvultaan vain noin Helsingin kokoinen (outoa, että tämä on maan pääkaupunki). Valkoisen talon jälkeen jatkoimme matkaa katsomaan Washington Monumenttia ja siitä edelleen Lincoln Memorialia. Aurinko oli jo laskenut ja matkalaiset hieman väsyneitä joten tämä ilta pääkaupungissa oli tässä.  Osalvaltioita ylitimme seuraavasti: 
 • New York (NY)
 • New Jersey (NJ)
 • Pennsylvania (PA)
 • Delaware (DE)
 • Maryland (MD)

Washington Monument.
Lincoln Memorial oli vaikuttava monumentti.


"Lenkkeilijöitä näkee siis aivan kaikkialla, kuten kaikissa tänne sijoittuvissa tv-ohjelmissa."
22.08.2009


7. lomapäivä (maanantai 24.08.2009)

Olo ihan jees. Vähän tosin nenä tukossa, hitsi! Finrexiä ja särkylääkkeitä on napattu ja kuumetta mitattu, jota ei onneksi ole. Vuorokausi täällä ja ollaan todettu, että parkkeeraminen Washingtonissa on mielenkiintoista. Eilen löydetty parkkipaikka umpeutui meiltä tänä aamuna klo 7 ja pojat lähtivät
ystävällisesti siirtämään autoa muutamaa minuuttia ennen ja siellä jo parkkipirkko odotteli auton takana. Täällä parkkipirkot ovat todella aktiivisia ja niitä on useilla kaduilla kytiksellä. 

Ilmaista parkkipaikkaa etsiessä oli hyvä syy pysähtyä pääkadulle kiertelemään kauppoja. Kaupungin pääkadun nähdessä oli pakko todeta suureksi ihmetykseksi, miten pieni tämä kaupunki onkaan! Keskustassa oli vain matalia ja pieniä taloja kauppoineen ja muutamineen kahviloineen ja ravintoloineen (toki rakennukset olivat kauniita Viktorian aikaisia). Nyciin verratuna kaupungilla liikkuu todella vähän ihmisiä ja liikenne on rauhallista. Mutta onhan tämä todella idyllinen kaupunki. Vaikuttaa turvalliselta ja kodikkaalta. Ihmiset ovat iloisia ja ystävällisiä ja nuoret lenkkeilevät paljon. Lenkkeilijöitä näkee siis aivan kaikkialla, kuten kaikissa tänne sijoittuvissa tv-ohjelmissa. Ajatelkaapa nyt aamulenkkiä Valkoisen talon ympäri ja muiden suurten historiallisten monumenttien ympärillä, ei hullumpaa! 

Pienen aamushoppailukierroksen jälkeen etsimme jälleen parkkipaikkaa ja onneksi sellainen löytyikin pienen yrittämisen jälkeen. Olin itse jo innokas lähtemään nauttimaan hotellimme kattotasanteella olevasta uima-altaasta ja helteisestä säästä, mutta maltoin mennä katsomaan U.S. Capitolia. Ja se kannatti. Capitol oli huiman iso ja hieno rakennus! Täytyy sanoa, että jollain on kyllä todella kivan näköinen duunipaikka! (senaateilla ilmeisesti?).

Jaloilla on taas tepasteltu sen verran että ne sanoivat ihan selvästi jo, että uima-altaalle päin, mars! Ja niinhän me tehtiinkin, että mentiin Hennan kanssa 9. krs. uima-altaan reunalle ilta aurinkoa ihailemaan! Kivaa! Tuntui niin LOMALLE!


Washington, Georgetown kaupunginosan ostoskatua.
Capitol Hill, vallan keskus.

 
Näitä kuvia katsellessa on pakko todeta miten huikeaa on, että olemme käyneet täälläkin. Vallan ytimessä, maisemissa, josta näkee uutisia harvase päivä. Washington on kokonsa puolesta hyvin pieni kaupunki, mutta valtansa puolesta järkälemäinen. Muutoin kuin näiden ikonisten monumenttien ja rakennusten osalta en itse kuitenkaan löytänyt kaupungista sen suurempaa viehätystä. Vetovoima selvästi liittyy valtaan. Olisikin mukava kuulla onko lukijoiden joukossa Washingtonissa käyneitä?Majoitustiedot: Holiday Inn Central/White House, Rhode Island Av., 15th st NW, Washington D.C, MA. Uima-allas katolla oli ehdoton plussa.


 *Tämä on osa postaussarjaa vuoden 2009 Road Tripistä halki Amerikan. Nostot ja kuvat ovat silloisesta blogistani, jota kirjoitin tienpäältä.

4 kommenttia

 1. Menivätkö nuo tullimaksut elektronisesti ilman, että piti pysähtyä. Pohjoisempana ainakin niin oli, mutta sen sijaan länsirannikolla oli useita maksupisteitä, joissa piti pysähtyä maksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen, että jouduttiin pysähtymään ja maksamaan tuolloin kolikoilla. Mutta tämä oli tosiaan vuonna 2009. En tiedä miten nykyään ovat itärannikolla.

   Oma kokemus länsirannikon tietulleista nykyään on, että ovat elektronisia. Viimeksi ajettiin vuokra-autolla vahingossa tietullitielle, josta sitten luottokortilla veloittivat muutaman taalan jälkikäteen vuokrausfirman kautta. Mutta joitain vuosia sitten piti vielä itse soittaa perään paikalliselle tielaitokselle ja maksaa luottokortilla.

   Poista
 2. Tätä reissua on hauska seurata, kun en tuon vanhan blogin aikoihin vielä matkablogeja seurannut. Erityisesti odotan matkan loppupuolta, koska Kalifornia kutsuu meitäkin taas joulukuussa. Vaimo täyttää pyöreitä vuosia silloin ja valitsi juhlakohteeksi Kalifornian. Meillä on siis vähän samanlaiset tunnelmat loppuvuodesta kuin sinullakin. :)

  Washingtonissa olen käynyt kahdesti. Se oli itse asiassa ensimmäinen paikka, jossa olen käynyt USA:ssa. Tykästyin kaupunkiin jo ensimmäisellä vierailulla. Erityisesti Smithsonian ilmaiset museot olivat kivoja. Kävimme toisella vierailulla opastetulla kierroksella Capitolilla. Voin kyllä suositella, oli todella kiva. Ehkä seuraavalla kerralla myös valkoiseen taloon pääsee kierrokselle. Viimeksi ei ollut mahdollista, joten tyydyin kuvautumaan paikan matkamuistomyymälään tehdyn lavastetun Oval Officen työpöydän ääressä. :) Tokihan valkoisella talollakin pitää oma matkamuistomyymälä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, että pyöreiden kunniaksi olette valinneet suunnaksi Kalifornian! Täydellinen valinta, vaikka puolueellinen olenkin. ;)

   Washingtonissa meillä jäi kaikki museot kiertämättä ja näin jälkikäteen olen ymmärtänyt, että sinne on avautunut ainakin yksi ihan must see museo. Joten ehdottomasti olisin niistä kiinnostunut nykyisin. Capitolin kierros kuulostaa myös todella mielenkiintoisesta ja tietty valkoisen talon myös. En edes tajunnut, että sellainen olisi mahdollista. Eli eihän sitä tiedä, vaikka innostuisi joskus vielä palaamaan Washingtoniin. :) Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että reissua on hauskaa seurata! Kiitos.

   Poista

Kiitos kommentistasi!