Road Trip USA: 1100 mailia takana

Monimuotoinen Amerikka näkyi vahvasti myös tällä osuudellamme Columbuksesta Chicagoon. Matkalla pysähdyimme Simpsoneista tuttuun Springfieldiin, Drive in -leffateatteriin ja mm. Amish -juustokauppaan, josta oli muuten turha etsiä cocista tai mitään muutakaan kaupallista tuotetta. Siellä myytiin vain paikallisesti tuotettuja elintarvikkeita ja alueella liikuttiin hevoskärryillä. Illan tullessa saavuimme perille Chicagoon, joka puolestaan omaa suurkaupungin tapaan monet kasvot ja historiansa. Amerikka, se on kuulkaa ihmeellinen maa!

Amish juustokauppa, jossain päin matkalla, jonne pysähdyttiin ostoksille.


"Ensiksi rakennettiin kuulemma New York, jonka jälkeen rakennettiin ”parempi New York”, 
eli Chicago, ilman kaikkia Nycin miinus puolia."


9. lomapäivä (keskiviikko 26.08.2009)

Columbus jäi taaksemme aamu aikaisella. Suuntana oli nyt Chicago, jota kaikki odotimme innolla! Matkan aikana olemme kuulleet pelkkää hyvää tästä kaupungista, joten odotukset sen kuin vain nousivat. Washingtonissakin hotellin vastaanottovirkailija piti kovasti Chicagosta ja kertoi, että ensiksi rakennettiin kuulemma New York, jonka jälkeen rakennettiin ”parempi New York”, eli Chicago, ilman kaikkia Nycin miinus puolia. 


Tämän ajomatkan ensimmäinen stoppi tehtiin Springfieldiin (Ohio), jossa kävimme reissun ekalla WalMart kierroksella. Hoh hoijaa… Siellä sitten on kaikkea ja halvalla! Mukaan tarttui lähinnä vain nestettä tien päälle matkustajille sekä vuokra-autolle öljyä. Ai niin, ostin sieltä 250 GB ulkoisen kiintolevyn, jotta saan valokuvat backuppina sinne.  Lisäksi
meistä kaikki kolme, paitsi Pekka, osti sieltä tyynyt autoon. Pekka on ajanut toistaiseksi kokomatkan (100 mailia lukuunottamatta). Pekalle tästä suorituksesta kyllä iso hatun nosto!

Springfieldissä oli myös magee Drive-in -elokuvateatteri, jota pysähdyttiin ihastelemaan ja kuvailemaan.

Indianapoliksessa pysähdyimme vain hetken aikaa ostoksille.


 

Matkalla Chicagoon ajoimme mm. Daytonin ohitse sekä Indianapoliksen, jonne pysähdyimme muutamaksi tunniksi shoppailemaan. Kysyimme paikallisilta ihmisiltä mitä voisimme tehdä Indianapoliksessa ja he sanoivat, että kaupungissa ei ole mitään muuta kuin nämä kaksi Mall:ia , joista toisessa olimme. Tämän shoppailutuokion jälkeen istahdimme takaisin autoon ja ajoimme perille Chicagoon. 

Olimme perillä Chicagossa illalla joskus klo 22-23 aikoihin. Hotellikin löytyi kohtuullisen helposti ja se olikin aivan mahtava! Aivan ytimessä ja tosi kivan näköinen. Meidän tuurilla tietysti olimme 8. kerroksessa, jossa tasanteella sijaitsi hotellin ilmastointilaite. Laite piti pientä meteliä, mutta jälleen kerran uni tuli aika yllättäen kylään, joten metelistä viis. Me oltiin Chicagossa ja huomenna tulisi veljeni vaimo Tammy ja viikonloppu! Jee!


Blogin päivitystä paikallisessa kahvilassa Chicagon aamussa.

Chicagon kolean sään vuoksi matkalaukusta piti kaivaa kaikki lämpimät vaatteet päälle. Ja näköjään käydä ostamassa vähän lisääkin.10. lomapäivä (torstai 27.08.2009)

Chicagon aamu alkoi sateen ropinalla. Mitä!? Ensimmäisen lomaviikon hurja hellesää oli vaihtunut totaalisesti! Lämpötila vain parikymmentä astetta, mutta onneksi sade hellitti aamun jälkeen. Halusin aamuteelle jonnekin kivaan paikkaan sekä päivittämään blogiani. (Välistä tämä käy kyllä ihan työstä, sillä vaikka olen kuinka iltavirkku ja tykkään iltaisin kirjoitella blogia, niin aamulla se sitten kostautuu, kun tunnetusti nuo veljekset heräävät kukon laulun aikaan). Tahdoin siis nukkua, mutta tiesin että pakko oli vaan nousta ja lähteä tutustumaan Chicagoon! 

Chicago on todella todella kiva kaupunki! Helppo kulkuinen, kaikki sopivan lähellä, mutta silti suuria pilvenpiirtäjiä ja menoa ja vilinää. Kuten jo olen ehkä maininnutkin, Chicago on mini New York!

Majoitustiedot: Affinia Chicago, 166 E. Superior Street (btwn. Michigan Ave. & St. Clair St.), Chicago, IL

Osavaltioita matkalla Columbuksesta Chicagoon ylitimme seuraavasti: 
  • Indiana (IN)
  • Illinois (IL)

Mitäs muut on mieltä Drive-in -leffateattereista ja Chicagosta mini New Yorkina, oletteko käyneet? Itse pääsin kokemaan ulkoilmaleffateatterin Kaliforniassa muutamia vuosia tämän roadtripin jälkeen, kirjoitin siitä blogiinikin postauksen.


 *Tämä on osa postaussarjaa vuoden 2009 Road Tripistä halki Amerikan. Nostot ja kuvat ovat silloisesta blogistani, jota kirjoitin tienpäältä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!