Testissä: Luomu neitsytkookosöljy

Osana päivittäisen kemikaalikuorman lieventämistä olen alkanut ottaa askeleita luonnonkosmetiikan puolelle. Testasin nyt talvella Bio Planeten luomu neitsytkookosöljyä iholle kosteusvoiteena. Samaa tuotetta voi käyttää myös sisäisestikin, ruuanlaitoon ja leivontaan.
Olin taas Ekolossa käydessäni, josta tuotteen ostin, yhtä suurta ihmetystä täynnä kun minulle sanottiin että samaa tuotetta voi tosiaan ottaa lusikallisen joka päivä, ja sitten sitä voit käyttää kosteusvoiteena, tai vaikkapa hiusnaamiona. Ookke! No tietystikin kannattaa jakaa tuote siten, että tästä isosta purkista siirretään sivuun jääkaappiin ruokakäyttöön oleva osuus, ja loput purkista jää sitten kylppäriin kauneudenhoitoon.

Kookosöljy on huoneenlämmössä kiinteää, mutta nesteytyy noin 25 asteessa. Ja sen kyllä huomasi omassa pienessä kylpyhuoneessa kuuman suihkun jälkeen, että rasvasta oli tullut todella juoksevaa. Silloin sitä oli vähän vaikeampi ottaa purkista ja levittää iholle, joten päädyin säilyttämään kookosöljyn suihkun ajaksi kylppärin ulkopuolella, ja suihkun jälkeen sitä oli mukava levittää päästä varpaisiin (en itse vielä käyttänyt tuotetta hiuksiin, mutta sitä voi käyttää hiusnaamiona vaikka yön ylikin) kun koostumus oli kiinteämpää. Iholle levitettäessä tuote kuitenkin mukavasti lämpenee ja levittyy iholle.Kookosöljy teki ihostani kyllä sileän, ja ensimmäisten päivien "paistorasva" fiiliksien jälkeen ihan tykästyinkin tuotteeseen. Toki ihan hetkeen ei voi pukea päälle vaatteita, koska iholle jää joksikin aikaa sellainen öljyinen pinta. Minua se ei haittaa, ei ole koskaan haitannut. Mutta tiedän että jotkut eivät voi käyttää edes käsivoidetta siitä syystä kun voide jää hetkeksi iholle ja käsillä ei voi tehdä mitään, hetkeen.
Tuotteen tuoksu on hyvin kookosmainen, ja en edes pidä kookoksesta (paitsi thairuuassa nykyisin), mutta tuoksumielikuvat saivat minut joka aamu niin ihaniin Aasia-fiiliksiin, että sekin oli ehdoton positiivinen lisä tuotteen käytölle. Mutta Suomen talvi teki kepposet. Se on kyllä niin raaka iholle, että jotenkin pahimpien pakkasten aikaan öljyssä ei riittänyt tarpeeksi potkua minun iholle. Mutta huomautan tosiaan että olen todella heavy user mitä tulee rasvoilla läträämiseen. Käytin tuotteen toki lähes loppuun ja päätin, että palaan tuotteeseen uudestaan nyt kesällä. Ja niin aionkin. Tässä välissä olen käyttänyt Laveran Macadamia Passion Body butter -vartalovoidetta, joka on todella täyteläistä ja kosteuttavaa.

Neitsytkookosöljyn hinta (reilun kympin) on sen verran järkevä, ja purkki ihanaa lasia, että sillä mennään kesäkausi varmasti oikein hyvin. Lisäksi kookosöljy tehoaa vaikkapa auringon polttamiin ja hyönteisenpuremiin, joten sopii sinänsäkin hyvin käytettäväksi lisäkosteuttajana kesäkautena.Nyt kysyisinkin, onko lukijoiden joukossa henkilöitä jotka käyttävät tätä tuotetta sisäisesti? Minua niin jänskätti ajatus, ja varsinkin kun en ole kookoksen ystävä, että mitenhän se nyt sitten toimii?
En ole kyllä koskaan (silloin pienenäkään) kammoksunut mitään kalanmaksaöljyä - mutta nyt kun tuon sanan kirjoittaa tuohon kalanmaksa - for real?! Niin jos tällä neitsytkookosöljyllä on samankaltaisia terveysvaikutteita -ja vielä liuta päälle (auttaa ruuansulatuksessa, painonhallinnassa, tasapainoittaa verensokerin säätelyä, parantaa immuunijärjestelmää, vähentää migreeniä...), niin mielumminhan sitä tätä naukkailee kuin tuota toista. Itse asiassa, mun pitääkin käydä vielä ennen reissua Ekolossa! ;)

2 kommenttia

 1. Mua taas hämmästytti aluksi kookosöljyn käyttäminen ulkoisesti. Mä olen käyttänyt sitä lähinnä raakasuklaan (siis itse tehty maidoton suklaa) valmistuksessa imetysaikana, kun en voinut vauvan allergioiden takia syödä maitotuotteita. Ulkoisesti olen käyttänyt vain iholle sitä imetysaikaista purkkia, joka nyt on siis loppu. On kuulemma ehdoton hiusten kosteuttaja ja hoitaja. Ostin Thaimaasta yhden purkin kookosöljyä, joka oli tietenkin ihan juoksevaa, mutta kotiin tullessa kiinteää ;). Se on pullossa, joten se on pakko lämmittää vesihauteessa, että sen saa ulos pullosta ;). Sitä en ole vielä jaksanut sulattaa. Ei kai kookosöljy kuitenkaan korvaa kalanmaksaöljyä D-vitamiinin puolesta. Ts. onko kookosöljyssä D-vitamiiniakin? Mä en ole kyllä kalanmaksaöljyyn koskenut lapsuuden jälkeen, meidän perhe syö D-vitamiinit purkista ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Meiju! Ai raakasuklaan tekoon, loistavaa! Tästä tuotteesta on kyllä moneksi. Mutta ei tosiaan korvaa D-vitamiinia minunkaan mielestä. Vähän höllästi tuossa kirjoittelin. Purkista ne on kai täällä Suomessa hankittava :D
   Hehhh...eivät ole Thaimaassa huomioineet ilmastollisia eroja tuotteen pakkauksessa ;) Mulla kyllä vetreytyy hyvin se kylppärissä tosiaan suihkun aikana, mutta voi olla että johtuu pienestä kylppäristä - tai kuumista suihkuista ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!