Matkalla: Pikakatsaus Torontoon & pohjoisen Blue Mountain

Nyt ollaan tosiaankin siis Torontossa, tai Toronton esikaupunki-alueella. Sukulaisissa, viiden tähden hotellissa ;) Parhautta. Tosin KESÄlomalleni pakkaamat asukokonaisuudet meni pahasti helteen puolelle, ja täällä on ollut aivan uskomattoman kylmä. Helleaalto on täällä kyllä pyörinyt, mutta jäljellä on tällä hetkellä jäätävä kylmyys ja kova tuuli. Voi meitä, suomalaisia Kanadassa :)
Aikaeron riivaamina oltiin heti ensimmäisenä aamuna pirteitä jo seitsämän aikaan, joten ajateltiin että miksipäs ei lähtisi heti tsekkaamaan pilvenpiirtäjiä ja shoppailemaan (villapaitoja). Hehhh... Mutta todella tuulen ollessa jäätävä, pysyteltiin suurimmaksi osaksi maan alla, ja se onnistuu Toronton kaltaisessa suurkaupungissa helposti. Maan alla kulkee "PATH"-niminen verkosto, joka vie kätevästi pilvenpiirtäjän luota toiselle, suoraan rautatieasemalta lähtien (tultiin siis junalla Torontoon). Ulkona paistoi kyllä aurinko, ja taivas oli upea, kuten kuvista näkyy. Mutta pipo ja hanskat olisi ollut kova juttu. Onneksi löytyi Eaton-nimisestä isosta ostarista sopiva villapaita, ja pari muutakin kivaa ostosta.

Villapaidan osto ei ollut yhtään hullua, nimittäin seuraavana päivänä lähdettiin parin tunnin ajomatkan päähän pohjoiseen (ihan kun ei olisi jo tarpeeksi kylmä?!) kohteeseen nimeltä Blue Mountain. Sääennusteen mukaan luvassa oli noin 8-10 astetta ja voi ziisus miten kylmä pohjoistuuli siellä puhaltikaan. Kooma. Blue Mountain on tosi kauniin näköinen vapaa-ajan vietto keskus. Talvisin lasketellaan (ja juhlitaan) ja kesäisin uidaan, haikkaillaan ja trekkeillään (ja juhlitaan -ihan varmasti) :D

Reissulaisten flunssaindeksi on aika korkealla, ja kylmettyminen ei tietenkään auttanut asiaa. Mutta ihana kreikkalainen ravintola Blue Mountainille paransi hetkellisesti :) Nyt vaan finrexiä, ja inkivääriteetä kehiin ja toivomaan parasta. Onneksi tänään, sunnuntaina, ei tehdä oikein mitään muuta paitsi nyt heräillään ja nautitaan aamista pitkän kaavan mukaan. Katsotaan formuloita Monacosta (mies tykkää), ja käydään isolla kirpparilla, toivotaan ulkona paistavan auringon nostavan elohopean huippulukemiin (toiveajattelua?) ja illalla tulee lisää kavereita kylään ja tarkoitus olisi grillailla. Ihana iisi sunnuntai siis edessä. Huomenna Torontoa isosti ja koko päivä, yeij!
Mukavaa sunnuntaita myös sinne Suomen suunnalle, tai missä ikinä olettekin :) Ciao ciao! ;)

ps. En saa iPadilla kaikkia kuvia isoksi tähän, mut niitähän voi sitten klikkailla halutessaan suuremmaksi :)











Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!