Matkalla: Paikka jonne Route 66 päättyyLegendaarinen Route 66 -tie päättyy Santa Monican kaupungin osaan Los Angelesissa, ja siellä olevaan huvipuistojen ja turistien kansoittamaan laituriin, Santa Monica Pieriin. 
Olen aina tykännyt tästä laiturinäkymästä horisontissa ja valokuvissa (ja itseasiassa teettänyt ison suurennuksen seinällekin tuosta laiturista). Itse sillalla kävely on ehkä ensi-kertojen jälkeen jo aika koettu, ihan vaan sen takia että siellä on aina aivan hurjasti (liikaa) ihmisiä. Siltikin ensi kertalaisten suosittelen käymään pierillä ja ennen kaikkea ylipäätänsä Santa Monicassa. 
Muutama kortteli rannalta sisämaahan päin (3rd Street Promenadella) sijaitsee paljon kauppoja ja ravintoloita, joten rantapäivän jälkeen voi hyvin siirtyä sinne ihmettelemään rentoa elämän menoa, tai ainakaan ruuhkaan ei kannata lähteä neljän viiden aikoihin, jolloin paikalliset lähtevät rannalta. Me ainakin totesimme näin :)

Santa Monican alueella on mahdollista selvitä ilman autoakin (siis rannan ja shoppailujen ja vaikkapa Venicen akselilla), mutta suosittelen lämpimästi vuokraamaan polkupyörät ja tutustumaan pyörän selästä laajemminkin alueeseen. Rantaviivaa riittää kymmeniä kilometrejä joten me ainakin koimme että se oli ihan paras tapa kokea aluetta paremmin.  

Löytyykö lukijoiden joukosta Santa Monicasta tykkääjiä?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!