Epäonninen pyöräretki Diamond Headille (ja Whole Foodsiin)

Aloha! Koska täällä Los Angelesissa jatkuu May Grey, eli yllättävän pilvinen ja kaiketi poikkeuksellisen viileä sää, niin mielestäni on hyvä hetki palata Havaijin lämpimiin tunnelmiin. Oi että siellä tarkenikin olla ja onkin meidän viimeisin paikka, jossa ollaan paistateltu kunnolla auringossa ja jossa ollaan saatu jouduttu läträtä aurinkorasvan kanssa.
Lämpöä piti Havaijilla yllä myös se fakta, että lainattiin aika useasti hotellilta polkupyöriä, jotka sai kahdeksi tunniksi veloituksetta käyttöön ja lähdettiin kruisailemaan niiden kanssa pitkin Waikikia. Tai no, mitäpä tässä kaartelemaan sen enempiä. Ensitöikseni Havaijille saavuttuani menin ja googlasin, että löytyisiköhän lempikauppaani Whole Foodsia sieltä ja iloksenihan sellainen löytyy! Otimme päämääräksemme siis sen, sillä WF:n smoothieita ei oltukaan saatu sitten viime syksyn ja ajattelimme palkita itsemme niillä herkuilla sekä samalla ihailla suositun Diamond Head Beachin maisemia.




Diamond Head Beach on aivan uskomattoman upea ja rantatietä on huikea ajella! Surffareita lilluu vedessä aaltoja odottelemassa aivan kasapäin. Ja löytyipä rannalta myös aika söpö majakkakin. Tien toisella puolella kohoaa itse Diamond Head, kraateri, jonka päälle on mahdollista myös haikata. Me ei koskaan kivuttu huipulle saakka pyörien kanssa, eikä ilmankaan. Mutta tosiaan mahdollista se on. 
Auringon kanssa, hiki pinnassa me polkaistiin aika iisisti vajaa kymmenen kilometriä kohti päämäärämme, melkeinpä smoothiekuolat suupielestä roikkuen. Pian saisi melkein viiden kuukauden mittainen Whole Foods tauko päätöksensä ja me suut makiaks. Kun toisinaan sieltä sen smoothien lisäksi saattaa tarttua mukaan myös pizza slicekin (nams), mutta useimmiten kuitenkin salaattia, jonka voi itse kasata tuoreista luomu raaka-aineista.




Herkutteluhetken jälkeen alkoi kellokin näyttää siltä, että nyt olisi polkaistava ja kovaa hotellia kohden, jotta ennätäisimme takaisin perille sovitun kahden tunnin sisällä. Mutta kuinkas minun hienolle vaaleanpunaiselle cruiserille oli parkissa käynytkään? Etupyörän kumi oli lähes tyhjä! Ja me täällä huitsin nevadassa! Mitähän nyt neuvoksi? 
Haahuilimme hetken ja etsimme josko muista parkin pyöristä löytyisi pumppua... Mutta ei. Sähköautoille kyllä löytyi latauspisteitä, mutta ei yhden yhtä pyörän pumppua. Lähdettiin ajamaan varovaisesti ostaria ympäriä, josko sieltä löytyi jotain pyöräilyliikettä, mutta ei. Jatkettiin hieman eteenpäin omakotitaloalueen lävitse, josko siellä tärppäisi... Mutta ei. Tässä vaiheessa viimeistään pyörän rengas oli aivan tyhjänä ja kilometrejä edessä vaikka kuinka monta. Taluttaisinko koko matkan ja saapuisin hotellille tunteja myöhässä? Olimme juuri laittaneet nimemme nimittäin A4:n kokoiseen vuokrapaperiin, joka amerikan tavat tuntien oli pikkuprinttejä täynnä ja ajattelin jo, että nyt tuli kalliiksi pyörän vuokraus. Palautetaan ne paitsi myöhässä, niin myös rikkinäisenä.
Tiedän, karma is a bitch, mutta hyppäsin pyörän selkään ja vastatuulta uhmaten yritin päästä pyörällä eteenpäin. Tuntu niin pahalle pyörää kohtaan kiduttaa sitä tällä tapaa ja varsinkin kun ajattelin että en ikinä tekisi näin omalle pyörälle. Tunsin itseni ihan hirviöksi. Ja arvatkaa vaan miltä se on näyttänyt kun nitkutan menemään sellaisella lötteröllä renkaalla.
Nooh, meidän wholefoods-retkestä tuli tuona päivänä vähän pidempi. Oltiin reilusti yli tunnin myöhässä palauttamassa pyöriä, mutta olin sen verran tatti otsassa siinä vaiheessa ajaessani jalat maitohapoilla sillä pyörällä, että minun ei tarvinnut kuin mennä respaan näyttämään punaista naamaani ja pahoitella että olemme myöhässä... Ja en tosiaan ennättänyt pahoitella edes että pyörän kumi oli mennyt rikki, kun mieheni oli ennättänyt käydä jo selittämässä asian kun minä vielä jäin lukitsemaan pyörääni, niin respasta vaan todettiin että kaikki on ok. Pääasia että olette itse ok. He olivat enemmäkin pahoillaan siitä, kun heidän pyörä oli mennyt rikki meidän ajon aikana. Ja taas kirpaisi...
Tästä kaikesta huolimatta, tehtiin rohkeasti useampana päivänä samainen pyöräretki kauppareissuksi naamioituneena, tai toiste päin. Tilanne oli kuitenkin aika win-win situation molemmin päin. Saatiin tankattua hotellihuoneen jääkaappi (meillä oli oma keittiö huoneessa) ja samalla hyvä kuntoilu alle. Onneksi loput pyöräilyt saatiin polkaista paremmalla onnella ja ehjillä pyörillä.



Eikä tässä vielä kaikki. Intouduin tänään viimeinkin oikein ajan kanssa tutustumaan iMovien saloihin ja osaksi tulevaa yhteistyötä minusta tulee bloggauksen lisäksi myös satunnainen vloggaaja. Satunnainen sen vuoksi, että tosiaan toisinaan postailen myös videoita tänne reissuiltamme. Onneksi on tullut kuvattua myös liikkuvaa kuvaa jonkun verran nyt ympäri pallon reissultamme, joten lähdetään tällä käyntiin. Iiiiks ja nyt jänskättää. Mitäpä mieltä olette? Ajattelin pitää videopätkät aikalailla lyhyinä, noin puolen minuutin-minuutin mittaisina. Antakaa armoa aloittelijalle, jostain on kuitenkin lähdettävä ja noustava rohkeasti satulan selkään.




Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille ja mukavia pyöräilykelejä! Meillä starttaa huomenna viimeinen viikko täällä Kaliforniassa ja täytyy sanoa, että vähän kyllä kauhistuttaa. Ei aika voi mennä näin nopeasti. Vastahan me tännekin tultiin...


Eng // We did the cycling in Hawaii many times. Our goal was get to the Whole Foods Market. All worth it! Even with the broken tire on my bike...

38 kommenttia

  1. Mahtavaa hotellilta, et pyörät saa lainaan ilmaiseksi! Yleensä pyörävuokraus maksaakin maltaita maassa kuin maassa. Surffaajakuva houkuttais kyllä kokeilemaan surffausta, mut ei tällä tasapainolla ja uintitaidoilla.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmainen pyörienvuokraus oli kyllä loistava bonus! :) Hei minä kokeilin surffausta Havaijilla(kin) ja olen aivan varma että jos menisit kurssille, kuten minäkin, niin onnistuisit surffaamaan. Havaijin aallot on parhaat ja helpoimmat. Kaikki onnistuu siellä! :)

      Poista
  2. Hienoja maisemia kuvissa jälleen kerran (ja samoin tietty videolla)! Aika epäonninen pyöräretki, mutta onneksi seuraavilla kerroilla kela pysyi kasassa eikä tullut kauheaa laskua tuosta ensimmäisestä keikasta. Olisi itseäkin jännittänyt vähän tuossa tilanteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihh... Onneksi tosiaan seuraavat pyöräilyt rullasivat helpommin ;) Ja kiitos video- ja kuvakommentista :)

      Poista
  3. Hauskaa, että olet alkanut tehdä videoita :). Niitä on kyllä kiva katsella. Itse en ole vielä päässyt siihen saakka, vaikka tarkoitus olisikin videota alkaa tekemään. Havaiji kuulostaa kyllä sellaiselta unelmakohteelta, että alan vakavasti harkita sellaista maailmanympärimatkaa, johon saisin sen sisällytettyä. Voisin vain pyöräillä ympäriinsä ja bongailla niitä surffareita 8). Niin ihania maisemia siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Havaijilla kyllä onnistuu hyvin myös tuo surffareiden bongaillu :) Voi että mulla tulee ikävä takaisin tuonne... Kiitos videokommentista. Vähän jänskättää aina hypätä uuden pariin ja homma vaatiikin vielä paljon harjottelua, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle, eiks vaan. Aloha! :)

      Poista
  4. Havaiji ja surffaus, kiinnostais kyllä. Nuo vedet näyttävät juuri sellaisilta, minne haluaisi vain hypätä sekaan vaikka heti. Kaunista, kovin kaunista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Havaiji ja surffaus oli erittäin toimiva kombo! Parhaat (=helpoimmat) aallot ikinä ja aivan ihanan lempeä meri Waikiki beachillä. Suosittelen lämpimästi :)

      Poista
  5. Mies on intohimoinen pyöräilijä ja hänelle muutaman kerran käynyt samoin pyörän kanssa, tosin Euroopassa, joten ei ole koskaan ollut pelkoa mistään kamalasta laskusta. Ja ratkaisukin on ollut helpompi. Pyörä jätetään ja otetaan joku toinen kulkuväline takaisin hotellille. Sitten vain sanotaan hotellissa, että siellä on, osoitteessa xx. Käykää hakee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei oikeestiko? Minä nimittäin mietin, että voisikohan niin tehdä, koska olihan se ihan hullun hommaa ajella sillä. Kiva tietää tuollainen asia, josko sitä joutuu joskus tulevaisuudessa vielä soveltamaan :)

      Poista
  6. Jälleen kerran ihan mielettömiä kuvia! Ja hei kivaa, videoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Jenna! :) Videoita alkaa silloin tällöin nyt esiintyä, joten toivottavasti passaa ;)

      Poista
  7. ihanista kuvista välittyy niin aurinkoinen tunnelma <3

    VastaaPoista
  8. Voi että toi on niin parasta - pyöräillä huikeissa maisemissa, vaikka teillä kävikin aika kurjasti ton pyörän kanssa. Pitäisiköhän reissuilla ruveta kuljettamaan omaa pumppua ja paikkausvälineitä mukana, jos meinaa pyöräillä :) ? Minä kävin muutama vuosi sitten Big Islandilla ja Mauilla, mutta Oahu on vielä kokematta, se olisi aika kiva yhdistää vaikka Kauain kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä kävi mielessä, että jatkossa pikapaikkasetti voisi pelastaa tukalasta tilanteesta, hihh ;)
      Oi että, olet käynyt Mauilla ja Big Islandilla. Niissä olisi myös kiva käydä, ja toki myös Kauailla!

      Poista
  9. Ihanannäköistä teillä tuolla!

    Ymmärrän todella hyvin tuota vihersmoothiepuutosta. Meillä se onneksi korjaantui majoittumalla kämppään missä on blenderin täällä Sydneyssä. :)

    Hieno video muuten, pitää ehkä vihdoin kun on kunnon netti käytössä ladata meillekin imovie!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma blenderi olis erittäin jees! :) Jos jotain kotiinpalussa odotan, niin myös sitä ;)
      Me tosiaan tykättiin olla noissa maisemissa ja kiitos videokommentista. Mä duunailin sitä ipadilla, jossa iMovie onkin valmiina. Tuntui jotenkin helpommalle ipadilla kuin koneella tehdä.

      Poista
  10. Jo on taas maisemat, huikeeta!

    VastaaPoista
  11. ... ja pisteet menevät ... majakkakuvalle!
    Jonkin verran olemme maailmalla pyöräilleet, esimerkiksi Kööpenhaminassa, Port Douglasissa Australiassa, Ohridissa Makedoniassa, nämä nyt ainakin tulevat mieleen. Kreikassa jossain vuokrattiin kerran skootterit, mutta niistä toinen hyytyi aika pian ja jouduttiin palaamaan ja vaihtamaan niistä toinen.
    Suomen saaristossa, etenkin Ahvenanmaalla, on kivasti pyöriä venesatamissa, että pääsee pyörällä kaupassa käymään, ja kuten tekin, niin on niilläkin pyörillä joskus tehty vähän ylimääräisiä mutkia matkalla kauppaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihh... välillä pyöräillessä saattaa tosiaan tulla mutkia matkaan ;)
      Toi majakka oli aika veikeessä paikassa, keskellä asutusta. Tai ehkäpä tosiaan niin, että talot oli rakennettu majan läheisyyteen myöhemmin. Sitä ei lähempää päässyt edes ihailemaan.

      Poista
  12. Pyörällä on tosi kiva suhailla paikasta toiseen ulkomailla. Tai no, en mielelläni pyöräilisi jossain suurkaupungin keskusta-alueella, mutta muuten. Ainakin tuo teidän reitti näyttää sopivan rennolta. :-)

    Mut onpa ikävää, että toi pyörän kumi tyhjeni yllättäen. :-( Onneksi hotellilla oltiin kuitenkin ymmärtäväisiä ja nyt tätäkin voi jo muistella seikkailumielellä. ;-)

    Whole Foodsissa en ole koskaan käynyt, mutta olen yhdysvaltoihin lähdössä nyt kolmatta kertaa ensi kuussa, joten täytyy yrittää testata! On toi sen verran trendikäs kauppa, että pakkohan se on. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotellilla oltiin tosiaan ihanan ymmärtäväisiä ja kaikki meni onneksi hyvin. Pyöräily on kyllä nastaa hommaa! :)
      Whole foods on aivan mun suosikki! Käy ihmeessä kokeilemassa. Sieltä saa kivasti lounasta mukaan (mihin aikaan tahansa), jonka voi nauttia siellä tai napata sen mukaan. Suosittelen testaamaan myös smoothieita ;)

      Poista
  13. Voi ei miten huono tuuri renkaan kanssa! Mutta hyvä, että hotellilla oltiin ymmärtäväisiä. Ilmainen pyörävuokra on kyllä loistojuttu. Ja pakko sanoa vielä, mää niiiiin haluun Havaijille :D

    Parempia kelejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmainen pyörävuokra oli kyllä loistava bonus muuten aika hintavassa paikassa. Ja hei, määkin haluun takaisin Havaijille :) Toivottavasti meitä kumpaakin lykästäis joskus!

      Poista
  14. Pyöräily on reissulla kivaa, ja vielä kivempaa kun pyörät on ilmaisia! Kyllähän toi liikkuva kuva on aina vieläkin kertovampaa kuin still-kuvat eli jatka kokeiluja vaan :-)

    P.s: Itse en ole Whole Foods -fani. Painajainen toteutui, kun oli Boweryn liike Manhattanilla lähikauppana. No onneksi oluet oli ehtaa tavaraa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Rami! Videokokeilut jatkuu ;) Ja aih, vai whole foods painajainen? hihhhh :)))

      Poista
  15. Oijoi, kyllä kelpais pyöräillä tuollaisella rannalla :) Ehjällä kumilla tietenkin. Mullakin on vastaava surullinen pyöränvuokrauskokemus Berliinistä, piti taluttaa pyörä takaisin ja kun vuokraamo oli menossa kiinni, niin oli sitten vähän kiirekin...siitä opin, että aina pumppu mukaan, oli kyseessä sitten oma tai vuokrapyörä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai, eli sullekin on käynyt vastaavanlaisesti. Harmi sentään ja vielä kelloa vastaan kuten mullakin. Pumppu ja jokin pikapaikkasetti taitaa jatkossa kuulua minunkin varustukseen ;)

      Poista
  16. Hihi ihanaa - video! Mielettömän upea tuo biitsi. Jotenkin se vielä paremmin avautui tosta videon pätkästä kohinoineen. Hyvä, että selvisitte littanasta renkaasta huolimatta ehjin nahoin perille eikä teitä rokotettu vuokra-ajan ylittymisestä! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rimma! Jeee :) Kyllä Havaiji oli vaan toimiva paketti, turreista huolimatta :) Ja tosiaan mikä onni, että ei tullut laskua perässä tuosta epäonnisesta pyöräretkestä.

      Poista
  17. Hyvä, että ei tullut ekstralaskua pyörän palautuksen myöhästymisestä. Oli varmaan rankka reissu polkea takaisin. Alkoi kiinnostaa tuo Whole Foods, pitää pistää korvan taakse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rankka reissu oli tosiaan ja vieläkin sattuu kun ajattelen sitä puuskuttamista ja ajoa, haha ;))) Whole Foods on kyllä mun ehdottomia suosikkeja Amerikan maalla. Lontoosta taitaa löytyä lähin Suomesta katsottuna :)

      Poista
  18. Mä niin rakastan Whole Foodsia! Lontoossa käytiin siellä viimeksi toissapäivänä suomibloggaajatyttöjen Lauran ja Inkan kanssa ja sitä ennen tuli käytyä edellisviikolla käytyä myös. Hups! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanaa ihanaa, WF-fani :) Jeee! Taisinkin muuten nähdä jomman kumman instassa kuvan picnic-hetkestä Whole Foods herkuilla, nams! Ihanaa että sulla on mahdollisuus käydä siellä useasti ;D

      Poista
  19. Oooh, ihanan aurinkoisia kuvia, piristää ei-niin-harmaatakin päivää! Näistähän ne parhaat tarinat yleensä syntyy, vaikkei sillä hetkellä juuri naurattaisikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihh... oot ihan oikeassa, että tälläisistähän ne parhaat muistot juuri syntyy :) Havaijin maisemat piristää kyllä kummasti (täälläkin sataa nyt)!

      Poista

Kiitos kommentistasi!