Maailmanympärimatkan parhaimmat TOP 10 -kohteet

Kuten edellisessä postauksessa lupailinkin, niin aletaan pikkuhiljaa käärimään pakettiin mennyttä matkaamme maailman ympäri. Enää olisikin oikeastaan loppujuonnon ja yhteenvedon paikka ja ehkä muutaman (totta puhuen aika tosi monen) postauksen raakile julkaisematta. Tässä kuitenkin ultimaattinen top 10 -listauksemme reissumme parhaista kohteista, seulottuna kaikista käydyistä 12:sta eri maasta ja kaikista niistä kymmenistä kaupungeista ja paikoista, olkaatten hyvä.

  

1. New Zealand
Meillä molemmilla nousi suosikkipaikaksi aivan kiistatta yksi maa: Uusi-Seelanti. Koko maa lumosi luonnon kauneudellaan ja toinen toistaan huikeimmilla maisemillaan. Queenstown, Lake Tekapo, Curio Bay, Kaikoura ja tulivuoren valloitukset... Niin monta huikeaa paikkaa ja reissukaverina meidän campervan. Se oli elämää! Pelkästään tästä maasta olisi voinut rakentaa tämän koko kymppi-listan.




2. Fiji
Fidzin Coral Coastilla vietetty reilu viikko ja Polynesialainen kulttuuri lumosivat erilaisuudellaan. Eikä paikan maisemissakaan ollut mitään valittamista. No, okei, muutamana päivänä satoi lähes koko päivän. Silloin turkoosimeri ei enää näyttänyt tältä. Silti, menisin takaisin nappia painamalla. Sympaattinen maa ja eksoottinen kulttuuri.




3. Oahu, Hawaii, USA
Vuosien ajan sain odottaa pääsyä tänne ja surffiunelman toteutumista Havaijilla, kunnes se nyt viimein toteutui. Eikä todellakaan tarvinnut pettyä. Viihdyttiin molemmat täällä enemmän kuin hyvin - maisemat, rantaelämä, elämän rentous, surffi-elämäntapa ja aallot. Aloha! Voisiko elämä olla makoisampaa kuin Havaijilla?

 
4. Australia
Suuri maa ansaitsee tulla valituksi useamman kerran tässä suosikkilistauksessa. Australiasta jäi mieleen hyvät fiilikset, rennot ihmiset, kauniit beachit, koalat ja jäätävän pitkät välimatkat. Suosikkipaikkoja oli ehdottomasti Sydney ja Bondi Beach, Byron Bay ja Whitsundaysin alue. Mieheni suosikeiksi lukeutui myös Melbourne, ja eihän se huono ollut, mutta messevä rantaelämä jäi osaltani siellä puuttumaan.




 5. Byron Bay, {surfing}, Australia
Gold Coastin surffimekka Byron Bay pääsee listalle monestakin syystä. Valloittava, pieni ja rento hippikylän tyylinen kaupunki jossa ihmiset elää ja hengittää surffausta. Voiko tälläisiä paikkoja oikeasti olla olemassa? Saanko jäädä? Byron Bay jäi sydämiin myös paikkana, jossa surffasin oikeasti ensimmäistä kertaa. Gotta love it!


 
6. Whitsundays, {sailing}, Australia
Ässänä hihasta päädyimme aika extemporee purjehdusretkelle kauniin Whitsundaysin maisemiin. Useamman päivän ajan seilasimme pitkin ison valliriutan kauniita saaria tällä yli satavuotiaalla kaunottarella. Sukelsimme ja snorklasimme merikilpikonnien kanssa ja todistimme kuutamon valossa delfiinien hyppelyä veneemme ympärillä. Taianomainen purjehdusretki.



 
7. Malcapuya, Philippines
Tämä lähes asuttamaton saari, Malcapuya, löysi tiensä sydämiimme sen uskomattomalla kauneudellaan. Coronista useamman tunnin venematkan päässä olevan riippukeinun kyydistä on tälläiset näkymät. Silmäkarkkia. Ainoa mikä harmittaa, on se, että paikka on niin kaukana ja haasteellisesti saavutettavasti, että en usko näkeväni tätä enää koskaan uudelleen. Ja sanon tämän todella harvoin.




8. Whistler, Vancouver, Canada
Vancouverin kaupunki itsessään oli myös fantastisen ihana, mutta kyllä Whistler löi jylhillä maisemillaan ja leppoisilla pyöräilyreiteillään ihan ällikällä. Vancouverissa pyöräilimme myös paljon, mm. suuren ja mahtavan Stanley Parkin ympäri. Whistleriin tiedetään palaavamme vielä ajan kanssa. Niin vaikuttava se oli.




9. Los Angeles, California, USA
Jos viettää kolmasosan 9,5 kuukauden reissusta yhdessä kaupungissa, siinä täytyy olla jotain - ainakin meille! Tätä enkelten kaupunkia en voisi hehkuttaa enempää. En heti keksi muuta paikkaa joka tarjoaa lähes kaiken mitä tarvitset; rannat, palmut, auringon, vuoret, haikit, surfit, aavikon, maagiset auringonlaskut, eturivin musiikki- ja elokuvatarjonnan ja todella monipuolisen ruokaskenen. Siksi LA.




10. New York City, NY, USA
Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä - maailman sykkivin kaupunki, jossa saimme asua kuukauden ajan reissullamme. On ihan sama, kuinka monta kertaa olet aikaisemmin käynyt Nycissä (useita), niin joka kerta kaupunki yllättää uusilla jutuillaan. New York on todellakin paikka joka ei nuku ja joka ei lepää laakereillaan. Maailman mahtavin kaupunki, ei todellakaan ole kaukaa haettua. New York on kaupunki, jonne voisi lähteä aina ja aina vaan uudelleen. Tästä kaupungista seikkailumme alkoi, ja päättyi. Mutta vain alkaakseen jälleen joskus uudestaan...



Ja näin olemme päässet top 10-listauksen läpi ja heti huomaan virheen merkiksi, että minne jäi Hong Kong, josta tykättiin aivan hulluna ja jossa viettämämme neljä päivää olivat aivan liian vähän. Oikeasti tänne listalle kuuluisi myös Angkor Watin temppelit, vaikkei Siem Reap muutoin kyllä hätyytellyt kärkisijoja. Aina ihana Thaimaan Koh Lipe, kuuluisi myös listalle, koska viihdytään siellä niin hyvin, mutta se ei varsinaisesti vanhana tuttuna kohteena tarjonnut paljoa uutta.

Minne sinun maailmanympärimatka veisi?

Kaikki reissussamme käydyt kohteet näet kartalta yläotsikon "maailmanympäri" linkin takaa. Jos haluat enemmän fiilistellä kuvia reissultamme, kurkkaa yhteenveto tästä tai katso kaikki Instagram-kuvat koottuna hashtagin vuosi_flipflopeissa alle. Ja jos itse haaveilet matkasta maailman ympäri, se kannattaa aloittaa yksinkertaisesti päätöksellä ja säästämisellä. Tässä vielä linkki suosittuun postaukseemme "Mitä maksaa matka maailmanympäri?"


Eng //  This is our Top 10 destination on our trip around the world.

42 kommenttia

  1. Hyvä kattaus! Kyllä Uuteen-Seelantiin on päästävä, kun niin moni nostaa sen parhaaksi kohteeksi ikinä. Mutta huomasitko itse, että kahdeksassa kuvassa kymmenestä on vettä mukana. ;) Ihan kuin viihtyisit aika hyvin veden äärellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei totta Elina! Vesi ja ennenkaikkea meri on mulle kyllä tosi tärkeitä elementtejä ja niinhän se kuvissa tosiaan näkyykin :) Uusi-Seelanti on kyllä kaikki kehupuheensa ansainnut - huikea paikka!

      Poista
  2. Aikamoisia paratiiseja ihan jokainen. Mä en ehkä ala miettimään nyt maailmanympärysmatkaa, siihen saattaisi mennä koko ilta ja vielä huominenkin... :D Samaa mietin, minkä Elina sanoi, että huomaa hyvin listalta nuo samankaltaisuudet suosikkipaikoissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu :) Vettä, rantaa ja palmuja on aika toimiva kombo! Ja yllätyksekseni Uudesta-Seelannista löytyi myös palmuja - ja miljoona muutakin huikeeta juttua tykätä! :D

      Poista
  3. Joskus kaverin kanssa suunniteltiin maailmanympärimatkaa, joka ei sitten toteutunutkaan, mutta se on kyllä yksi suurimmista haaveista! aivan varmasti joku päivä vielä lähden. meidän matkamme olisi ollut tyyliä Helsinki-Dubai-Hong Kong-Australia-Uusi Seelanti-Cookin saaret-Hawaii-USA-takaisin Suomeen.

    Saisiko toivoa budjettipostausta maailmanympärimatkaan liittyen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein hyvälle ja toivon todella että reissu vielä joku päivä toteutuu! :) Budjettipostaus löytyykin jo blogista - tässä siihen suora linkki http://siveltimella.blogspot.fi/2015/06/lets-talk-about-money-mita-maksaa-matka.html

      Poista
  4. Näin puolivälissä omaa maailmanympärimatkaa on mielenkiintoista lukea sinun top 10 -postaus ja miettiä mitkäköhän jo koetuista paikoista säilyttävät hohdokkuutensa reissun loppuun asti, niin että päätyvät omalle top 10 -listalle.
    Varmuudella voisin sanoa, että Whitsundaysin purjehdus pysyy myös omalla listalla reissun loppuun asti.
    Kiitos paljon blogistasi, se on antanut hyviä vinkkejä oman reissun suunnitteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Saija! On ilo kuulla, että olet saanut vinkkejä oman reissusi suunnitteluun blogistani <3 Kävin heti kurkkaamassa missä menetkään nyt ja iiih, ihanaa, NZ! :) Whitsundaysin purjehdus oli kyllä mahtava ja hienoa kuulla että se oli sitä myös sinulla! Huikeaa seikkailun jatkoa! :)

      Poista
  5. Mainio lista! Pitääpä näyttää tuo illalla vaimolle. ^^

    Vahvistaa ajatusta, että ensi vuodelle on meillä hyvä suunnitelma, kun tästä listalta ainakin Hong Kong, Uusi-Seelanti, Fiji ja NYC on meidänkin kohteena. Havaijikin on tulevien listalla; näistä Australia ja NYC on jo ennestään käytynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee! Kuulostaa kerrassaan omaan makuun mahtavalle ja loistaville kohteille ensi vuodeksi! *kade* ;)

      Poista
  6. Ei vitsit miten matkakuume vaan nousee, kun tälläsiä kattoo. Niin monia kohteita, mistä itekin haaveilee , NZ, Aussit, Fiji, Hawai... <3 Onneksi edessä oottaa kevät Jamaikalla, katotaan sitte sen jälkeen jos sais kerättyä rahaa kunnon maailmanmatkalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät Jamaikalla kuulostaa aika hyvälle, wau! :) Mullekin nuo kaikki luettelemasi kohteet (NZ, Aussit, Fiji, Hawaii) olivat unelmia - ja nyt ne ovat toteutuneet! Joten uskon että sinunkin kohdalta ne toteutuu :)

      Poista
  7. Mitä paikkoja! Ah! Matkakuume alkaa jo nousta, mutta on vaikeaa valita minne lähtisi kun vaihtoehtoja on loputtomasti. Onneksi New York kutsuu tammikuussa, kiva että tykkäät :). Sitä moni kehuu, joten innolla odotan ensimmäistä reissua sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooih, mahtavaa ensimmäistä matkaa New Yorkiin sinulle Teea! Uskoisin, että tulet viihtymään! Se on aivan törkeen magee kaupunki! :)

      Poista
  8. Tiia/ReiseReise12/22/2015

    En yhtään ihmettele, että Uusi-Seelanti on ykkösenä. Todella kaunis maa, vaikka siitä tulikin nähtyä ihan liian vähän ja talvella. New Yorkiin toivottavasti pääsen pian. Kiva myös jos Whistleristä tulee lisää juttuja, sillä en edes tiedä tuollaisen kaupungin olevan olemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En taida tietää yhtäkään ihmistä, joka ei olisi tykännyt Uudesta-Seelannista... Se vaan on, huikea! Kanadan Whistleristä kirjoittelin aikoinaan yhden postauksen, joka löytyy täältä http://siveltimella.blogspot.fi/2014/11/voihan-whistler.html
      Peukut Nycille, jos olet sinne matkaamassa :)

      Poista
  9. Noh, minun maailmanympärimatkani veisi... :D

    En usko että osaisin itse edes koostaa mitään Top 10 -postausta kohteista. Niin huikeita paikkoja mahtuu tähän maailmaan, että mooonta itseoikeutettua paikkaa jäisi listan ulkopuolelle. Mutta voin kyllä allekirjoittaa ihan muutamankin kappaleen noista teidän kohteista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihh... Eihän tämä helppoa ollut paitsi ylivoimaisen Uuden-Seelannin osalta. Eivätkä ole muuten mitenkään paremmuusjärjestyksessä, paitsi kärkipään osalta :)

      Poista
  10. Aijai, maailmanympärimatka kuulostaa niin kivalta sanalta :-) Itsellä on vielä tekemättä, mutta ajattelin jossain vaiheessa sellaista 10 viikon pikasettiä. Jotain tällaista: http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/08/03/minne-sina-menisit-maailmanymparimatkalle/

    Näistä paikoista mitä itse olit nostanut parhaimmaksi, on itsellä suurin osa käymättä. Whistler on kavereiden kanssa keskustelun aiheena vuoden päästä viikon laskettelureissulle, mutta olisi varmasti hieno myös kesällä. Mitä LA:hen tulee, niin jotenkin se ei kolahtanut itselle, kun taas New York on New York. Jos saisin matkustaa vain yhteen paikkaan aina, paikka olisi NYC. Mutta onneksi tällaista sääntöä ei ole, joten toivon mukaan tulee nämä teidän kärkikohteetkin käytyä joskus katsastamassa. Listalla niistä suurin osa on :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta sinun listauksesta Bora Bora on edelleekin minun haavekohteena... Muutoinkin kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :)

      Whistleriin on meidänkin päästävä takaisin. Satuttiin juuri sellaiseen saumaan syksyllä, että hiihtohissit olivat suljettuna, kun valmistautuivat talvikauteen. Joten jos olette matkalla sinne, niin luonnollisesti varmaan tsekkaatte tämän asian :)

      New York on New York - tykkään tuosta! Koska sitähän se todellakin on!

      Poista
  11. voi luoja tätä matkakuumeen ja kateuden määrää, jonka kynsissä täällä nyt kärvistellään! huikeita kuvia. Fiji olisi ihan ehdoton, New York samoin. Los Angeles ei kiinnosta kyllä lainkaan (mielipide varmasti muuttuisi paikan päällä) mutta Aasiaa olisi kiva vaihteeksi tuon ikuisen Lähi.idän jälkeen koluta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkakuume on karmeaa kun se pääsee oikein valloilleen... :/
      Los Angeles jakaa usein mielipiteitä ja olen hyväksynyt asian, vaikka se tosiaan on oma All-Time-Favorite! :) Aasiassa on kyllä rentoa kierrellä ja kohteitahan siellä riittää hurjasti.

      Poista
  12. Minäkin menetin sydämeni Uudelle-Seelannille, uskomattoman kaunis maa ja sinne on päästävä uudestaan. Kanadass en ole vielä käynyt mutta sen on alkanut houkutella aika paljon, Uudessa-Seelannissa nimittäin vasta tajusin miten kauniita vuoret ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää NZ:lle sydämensä menettäneitä - ja ymmärrän asian täysin! :) Kanadasta oon tykännyt aina ensi vierailusta saakka (veljeni asuu Toronton lähellä). Käynti länsirannikolla ja Vancouverin alueella lisäsi vaan enemmän Kanada rakkautta! Huikean luonnonrikas maa.

      Poista
  13. Huikea lista! Itse olen nähnyt noista vain New Yorkin, Uusi-Seelanti taas on oman haavelistan ykkönen, Vancouver/Whistler/Banff kärkipäässä. Los Angeles tuntuu jakavan mielipiteitä, kiva kuulla myös näin positiivinen kokemus. Kalifornia kiinnostaisi paljon, mutta aikataulusyistä pitäisi luultavasti valita LA:n ja San Franciscon välillä vain jompi kumpi ekalle reissulle. Jos lähtisin maailmanympärimatkalle, niin valitsisin luultavasti suhteellisen vähän mahdollisimman kaukana sijaitsevia maita, joissa viihtyisin sitten riittävän kauan. Joku Aasian kaupunki pikaisesti matkan varrella, Brisbane tai Sydney, pitkä pätkä Uudessa-Seelannissa, Cookinsaaret (vaimon pikkuserkku pelaa Cookinsaarten futismaajoukkueessa), ehkä joku muukin paratiisisaari samalla suunnalla, sitten aikataulustakin riippuen Etelä- tai Pohjois-Amerikkaan... miten te ylipäätään saitte päätettyä oman reittinne tässä mielenkiintoisessa maailmassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mika,
      tuossa onkin kysymys, että miten päätimme reittimme kohteet? Ensiksi ne valikoitui joko tuttujen, hyväksi havaittujen kohteiden kautta eli sellaisten, jossa haluttiin viettää nyt rauhassa pidempi aika. Siitä lähdimme suunnittelemaan muita "lähellä" olevia kohteita ja tässä kavereiden suosituksilla oli myös painoarvonsa. Meillähän ei ollut koko reitti selvillä, kun lähdimme matkaan vaan varailtiin lentoja sinne tänne tienpäältä. En ehkä kestä että jollain os sukulaisia Cookinsaarilla, wau! Sinne siis ehdottomasti! ;)

      Poista
  14. Vahvasti samaa mieltä Uudesta Seelannista! Lasse pahoitteli maan osalta vaan sitä, että olimme ehkä jo hiukan liian vanhoja kaikkiin sen tarjoamiin aktiviteetteihin :-) - joten hienoa, että te löysitte maan jo nuorina. Samoin Luang Prabangissa oli vähän sellainen olo, että täällä olisi pitänyt käydä jo parikymppisenä, mutta parempi lienee senkin osalta, että jos ei silloin, niin vaikka sitten jo vähän vanhempana. Ei siis niin, että olisit Luang Prabangista jutussa maininnut, mutta mielessäni se yhdistyy tähän, että olisi pitänyt tehdä juttuja ja aikaisemminkin elämänsä varrella ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;) Olen itsekin päätynyt paikkoihin, joissa on ollut pakko todeta että kymmenen vuotta sitten tämä olisi ollut enemmän minun juttu. Se on toisaalta surullista, mutta sitten taas vastaavasti vaan elämää. Kaikkiallehan ei ennätä kuitenkaan just saman ikäisenä :)

      Poista
  15. Uutta-Seelantia on hehkutettu kyllä nyt niin urakalla joka puolella, että en pysy pöksyissäni reissua odotellessa! Vielä (vai enää) reilu kuukausi lähtöön. Mut mikäs tässä reissuun valmistautuessa lueskelemalla uusiks sun ja muiden U-S-postauksia. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IIiiks tosiaan! Sää pääset sinne aivan pian! Huikeaa reissun odotusta ja vielä huikeampia hetkiä sitten itse paikanpäällä! Wooop! :)

      Poista
  16. Aika huikean kuuloisia ja näköisiä paikkoja, ymmärrän hyvin miksi ne ovat tällä listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Muutaman osalta on vaikea aina tajutakaan, että olen oikeasti käynyt ja ollut siellä :D

      Poista
  17. Ennen kuin avasin postauksen mietin, löytyyköhän se kaikkien hehkuttama NZ sinun listalla - ja kyllä, ensimmäisenähän se siellä! Ei liene syytä siis edelleenkään poistaa tuota maata oman bucket listini ykköspaikalta ;) Ja ehdottomasti pitää pistää nuo muutkin kohteet tutkinnan alle kun niitä kokonaisen maailmanympärireissun jälkeen hehkutetaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihh... Siellähän se, ykköspallilla! Kannattaa siis edelleenkin pitää bucket listalla :)

      Poista
  18. Hauska koluta läpi tällaista listaa, jossa yhtä lukuunottamatta kaikki muut kohteet ovat itselleni tuntemattomia :) Olen minä kai paljon reissannut, 49 maassa olen tähän mennessä ehtinyt käymään, mutta tältä listalta en New Yorkin lisäksi voi ruksia mitään! Tuo Uusi-Seelanti alkaa kyllä olla hyyyvin korkealla toivelistalla, niin paljon sitä hehkutetaan, enkä usko että edes näin korkeiden odotusten kanssa koen pienintäkään pettymystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 49 maata on paaaljon enemmän kuin minulla ja tosiaan hassua kuulla, että lähes kaikki noista on sinulle korkkaamattomia :) Väittäisin että et tule pettymään Uuteen-Seelantiin ;)

      Poista
  19. Kuvia katellessa ei yhtään ihmetytä, minkä takia Oseania on niin vahvasti edustettuna listan kärkipäässä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih Oseania! Sinne suunnalle on niin kovin ikävä, niin kovin usein.

      Poista
  20. Ai että, tällänen reissu olis niin unelma! <3

    VastaaPoista
  21. Hei nyt en kestä! Kuolen sun jutuille ja fotoille vähän ehkä kateudesta <3 Noi ekat kolme olis mun juttu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!