Päivän kosmetiikka annos



Olen aloittanut tämän postauksen jo pariin kertaan. Kuvannutkin tuotteet jo kertaalleen, mutta kirjoitus on aina jäänyt vaan vaiheeseen... Itseasiassa osa syy on myös siinä, että olen viimeisen vuoden aikana vaihtanut hurjasti kosmetiikkakäsitystäni, ja tuotteitani lähes täysin.
Kuten kuvista näkyy, pääpaino käyttämässäni kosmetiikassa alkaa olemaan luonnonkosmetiikassa. Siirtymä oli helppo, vaikka aluksi siinä oikeasti epäilytti kaikki. Tai siis lähinnä toimivuus. Aivan ihana lähikauppa Ekolo-myymälän myyjä jaksoi kertoa tuotteista, ja tarpeitteni pohjalta suositella kutakin merkkiä. Vaihdoin shampoot ja body lotionin ensiksi. Sitten heti hammastahnat, ripsivärin ja meikit. Ja nyt kun siirtymä on tehty, ja tulokset ovat hyviä, en oikein ymmärrä miksi en ole tehnyt tätä jo aikaisemmin.




Päivän annokseni koostuu siis:

1. Suihkussa shampoo: Juuri loppunut Santen Henna Volume -shampoo vaihtuu kokeiluksi Laveran Colour & Shine shampooseen, joka on ollut tosi hyvä tuote!
2. Hoitoaine: Sante Brilliant care on toiminut erinomaisesti. Tein jutunkin näistä aikaisemmin.
3. Suihkusaippua: Laveran Coconut Dream Shower Gel. Ihanan tuoksu, toimii kuten pitääkin. Purkki toki tyhjenee aika nopsaan...(olen aikamoinen läträäjä ilmeisesti...?) mutta tätä olen käyttänyt usean purkin ajan jo.
4. Suihkun jälkeen: Paras vaihe - kosteusvoide! Olen ihan junkie voiteille, ja siitä se ajatus siirtymisestä luonnonkosmetiikkaan oikeastaan lähti, koska käytin niin paljon vartalorasvaa, ja heräsin ajatukseen että kun se todella imeytyy kehooni, niin minua kiinnosti tietää että mikä j mitkä aineet minuun imeytyy? Tämä on mun lempparituotteeni: Laveran Coconut Dream Body Lotion.


5. Hiukset: Suihkun jälkeen levitän latvoihin Moroccanoilin Treatment-hoitoöljyä. Juu, ei ehkä mene kaikkien standardien sisälle, mutta on jumalainen tuote.
6. Ennen föönäystä tai ennen hiusten kihartamista suihkutan hiuksiini Wellan Thermal Image -lämpösuojaa
7. Hiuslakka. Merkit vaihtelee. Mieluiten joku ei kauhean voimakkaan hajuinen. Etsinnässä luonnonkosmetiikan hiuslakka. Tehtävä voi olla mahdoton. Varsinkin kun kampauksien kestoon tarvitaan oikeasti pitoa.

8. Toki hampaat pesen (aamuisin ja iltaisin), ja se hoituu Laveran Basis Sensitiv mint-hammastahnaa.
(Vaihtaminen tavan totutusta hammastahnasta luonnonkosmetiikan hammastahnaan oli hyvin mielenkiintoinen. Siis erittäin. Viikon-kahden käytön jälkeen aloin tottua tunteeseen ja nyt jos jollain reissulla joudun tavan Pepsodentilla pesemään hampaat niin tuntuu kuin pesisi sokerilla hampaat, hehh. Kaikkeen siis tottuu).

9. Kasvot: Silmän ympärysiholle levitän, riippuen vähän aamufiiliksestä niin ensiksi Laveran Cooling eye roll-on:ia, tai/ja Dr.Hauschkan Regenerating -silmänympärysvoidetta. On muuten hyvä, ravitseva tuote. Ainoa miinun puoli on korkea hinta.
10. Kasvoille levitän Laveran Basic Sensitiv Moisturising Creamia. Iltaisin sama juttu. En käytä erikseen yö- tai päivävoiteita.



11. Meikki: Kosteusvoiteen jälkeen alan rakentamaan meikkiä, joka toistuu aika pitkälle toimistotyöaamuisin samalla tapaa: Tummiin silmänalusiin on pakko tehdä jotain...Virkaa on hoitanut vuoden ajan tämä tuote: Mac Select Moisturecover -peitevoide, josta tein jutunkin. Tämä autuus on kyllä aika viimeistä piirtoa myöten pian koluttu. Niin ajattelin siirtyä Laveran Natural Concealeriin. Tosin muutaman kerran sitä testanneena, ei valitettavasti peitä lainkaan yhtä hyvin hyvin kuin tuo Macin tuote. Eli Macin tuote vie tällä hetkellä kyllä pidemmän korren.

12. Tämän jälkeen levitän meikkipohjan, joka on ollut sama jo pitkään. Kyseessä on MsChicin mineraalimeikkipuuteri, jota on todella helppo ja nopea pyörittää kasvoille ihanan mehevän pinkin kabukin avulla. Tämän helpommaksi pohjan levitys ei tule. Ja pohja pitää erittäin hyvin koko päivän. Olen tykännyt ihan hurjasti. (Haluaisin vain vielä varmuuden mineraalimeikkien "turvallisuudesta". Näissä ei ainakaan käytetä parabeeneja). Viisammat kertokaa!

13. Pohjan jälkeen teen varjostukset, ja tässä käytän luottotuotteenani Rimmelin matta aurinkopuuteria. Sama löytyy meikkipakistani.

14. Tämän jälkeen teen korostukset, ja tässä paikkansa on ottanut ihana Laveran Mineral Eyeshadow (Golden Bay 11). En tiedä mitä teen, kun tämä tuote lopetetaan. Tai, itseasiassa se oli kausi tuote, mutta sitä on vielä saanut varastosta ja olenkin sitä hamstrannut muutaman kappaleen.

15. Poskipuna vaihtelee, mutta tällä hetkellä käytän Laveran Mineral Sun Glow -aurinkopuuteria.

16. Lopuksi silmämeikki, johon minulla on aika nopea ratkaisu. MsChicin Powder Trio -kulmavärisetillä meikkaan hentoisesti luomeni, sekä teen kulmakarvat

17. Ripsivärinä on toiminut (nyt jo kolmatta tuubia) luonnonkosmetiikan Couleur Caramel -ripsiväri, joka on kyllä todella hyvä. Minä, joka olen ollut aina erityisen tarkka ripsiväristä ja Helena Rubinsteinin ripsari on ollut suorastaan pakkomielteeni, käytän nykyään tätä. Kyllä. Vaikea uskoa itsekin. (Testissä myös parhaillaan Laveran ripsiväri. Lisöö myöhemmin).
Jos haluan syvyyttä katseeseen (ja aamulla on aikaa / inspiraatiota teen itsellen nestemäiset rajaukset, mutta tätä en tee päivittäin, mutta jos tekisin, nostaisi se lukemaa joko yhdellä, tai kahdella, riippuen millä tuotteilla eyelinerit tekisin).

18. Silmämeikki täydentyy vielä Laveran mustalla Soft Eyeliner -kynällä. Kulkee mukanani, koska sitä on niin helppo lisätä.

19. Huulipuna. Must. Nyt käytössä paljon hehkuttamani Laveran Golden Kiss (07).

20. Huulirasva, tietty! (sitä ei olekaan kuvissa). Bepanthen on paras tai sitten käytän luonnonkosmetiikan huulirasvoja.



21. Illalla pesen meikit tuolla vaaleanpunaisella Flow-kosmetiikan savi&yritti -kasvosaippualla (näkyy ihan pienesti kuvissa reunalla). Ihan paras löyty hetkeen kasvojenpesusaippua-areenoilla. En jaksa mitään monitasoisia puhdistuksia, vaan kerralla homman done :) 
Multa löytyy myös 3-osainen Dr.Hauschkan ihonpuhdistussetti, mutta se on jotenkin niin vaikea...ensimmäinen ei putsaa kunnolla. Toinen tekee tosi hyvän tuntuisen ihon, ja no jooh, se kasvospray on kiva jättää yöksi. Jos Hauschkan teoriaa on uskominen, he uskovat siihen että yöksi ei laiteta mitään yövoidetta. Vaan kasvot saavat hengittää yön ajan.

Mutta siis, summa summarum ja mitä ihmettä!? Ajattelin että ei minulta voi tulla toistaakymmentä tuotetta millään, mutta niin vai tuli. Ja hei apua, tietysti yksi tuote puuttuu (ainakin).

22. Dödö. Nykyisin käytän Madaran yrtti-deodoranttia. Aikaisemmin käytin vuosia Vichyn 24H stickiä, jossa ei ole käytetty alumiinisuoloja ja on parabeeniton. Tsekatkaapa muuten oma dödönne, sitä kuitenkin käyttää joka päivä suoraan iholle. Uskallan myös suositella tuota Madaran dödöä, jossa hyppäys luonnonkosmetiikan dödöön ei ole lainkaan suuri.

Joku saattaa huomata että listalta puuttuu kokonaan hajuvesi. Hajuvettä en ole iholle käyttänyt oikeastaan aikoihin kuin satunnaisesti. Näitä Victoria´s Secretin minituoksuja on kyllä vaikea vastustaa, mutta suihkauttelen näitäkin vaatteisiin "spray, stay and walk away"-tyyliin. Tekeekö kukaan muu muuten näin? Uutena tuotteena suihkuttelen myös toisinaan Laveran Coconut Dream Fresh Deo Sprayta. Tätä suihkautan suoraan kainaloihin, joko dödön korvikkeeksi tai myöhemmin ikäänkuin "hajuvetenä".

Kotonani on luonnonkosmetiikan käsisaippua wc:ssä, mutta töissä aina mietin, että voi miten kiva jos sellainen olisi sielläkin. Sitä kun tulee kuitenkin aika monta kertaa päivässä pestyä kädet.

Tulipas tästä pitkä postaus, huh. Oletteko te tehneet vastaavanlaisen koosteen päivittäin käyttämästänne kosmetiikasta? Olisi mukana kuulla kuinka monta tuotetta teidän arkeenne kuuluu.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!