Koh Lipe -paratiisisaari

Koh Lipe on ehdoton suosikkini Thaimaan saarista. En toki ole kaikilla saarilla lainkaan käynyt, mutta tämän astisista nähdyistä saarista se edustaa minulle paratiisia. Ei liian turismin täyttämä (tosin muutaman vuoden kuluttua tilanne voi olla toinen. Niin paljon siellä rakennettiin) ja tarpeeksi pieni, pysyäkseen intiiminä saarena. Ja toki, hieman vaikean ja pitkän matkan päässä. Tänne ei pakettimatkoja juuri tehdä. Tosin nyt kuulin että Fritidsresor ruotsissa on alkanut tekemään. Ruotsalaisia on saarella enemmistö. Saman havainnon tein jo vuosi sitten, kun olimme Lipellä joulun aikaan myöskin.
Lipelle pääsee siis vain lautalla tai speed boatilla. Lähtöasemasi voi olla melkein mikä vain. Esimerkiksi vuosi sitten lähdimme matkaan Phi Phi-saarilta lautalla. Matka kesti reilut kuusi tuntia, ja ei ollut lainkaan miellyttävä Tigerline varustamon kalustolla. Tänä vuonna halusimme valita toisin, mielestämme kivuttomamman tavan reissata Lipelle.
No, kaus on pitkä matka. Ja paratiisiin ei todellakaan pääse ihan helpolla. Bangkokista lähdettäessä menomatka vaati ensiksi lennon Hat Yaihin Etelä-Thaimaahan. Siitä meillä oli minibussi-kuljetus Pakbara nimiseen rantakaupunkiin, josta täyteen bookattu parin tunnin speed boat matka itse Koh Lipen -saarelle. Lentomme lähti aamulla seitsemän aikoihin ja olimme Lipellä perillä joskus kahden jälkeen. Air Asia tarjoaa nykyään tälläisiä lentoja, joihin kuuluu lipun hintaan kuljetukset mantereella ja merimatka itse saarelle. Sinänsä paketti on hyvä, koska ei tarvitse itse säätää satamissa hintaa tinkaamassa. Mutta tässäkin matkan teossa olisi hyvin voinut nipistää pari tuntia, jotka nyt jouduimme vain odottamaan eri pysäkeillä. Mutta näinhän se täällä menee, rennon letkeästi, ei minuutti aikataululla.
Joka tapauksessa Lipelle pääsee mistä päin Thaimaata vain, ja nopeiten melkein jopa Malesiasta, Langkawilta, josta speed boatilla matka kestää vain reilun tunnin. Mutta huomioithan että meri-/maateitse Thaimaahan saapuessasi maassaoloaika viisumissasi on lyhyempi kuin lentäen maahan tullessasi. 

Ja tässä kuvia Koh Lipen kauneudesta.Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!