Road tripillä Espanjassa #IG travel ThursdayIG Travel Thursday hengessä mennään jälleen, yay! Miltä kuulostaisi Espanja? Elokuussa? ja polttava aurinko? Elokuussa koko eurooppa on lomalla. Alla on meidän pienen pieni vuokra-auto. Reilu kaksi viikkoa edessä. On vuosi 2011, ja me olemme Road Tripillä Espanjassa.
Päätettiin tuona syksynä repästä, ja ajella lähes koko Espanjan coastline...vähän sitä omaa kesämökki paikkaa rannan tuntumasta etsien. Hihhh... Pitäähän sitä jossain sitten vanhoja luitaan lämmitellä, right? (toisaalta sovittiin miehen kanssa jo vuosia vuosia sitten että meistä tulee vanhoina karavaanareita Garda-järvelle. Siellä se elo tuntuu aina niin sopivan pysähtyneelle...). Mutta takaisin Italiasta Espanjaan, ja kohteeseen jonka ehdottomasti haluaisin näin IG Travel Thursday´ssa esitellä. Tämän kylä nimi on Tolox. Se on pieni valkoisten talojen täyttämä kylä, joka sijaitsee etelä-espanjassa, noin tunnin kiemuraisen ja vuoristoisen ajomatkan päässä pohjoiseen päin Marbellasta.

Olimme varanneet majoituksen hyvin syrjäisestä paikasta, kukkulan laella olevasta Hotelli Cerro de Hijar´sta. Ilman kunnollista karttaa alueesta, ja espanjankielen taitoa, pieni Toloxin kylä ja hotellimme oli no sanotaanko vaikka että kohtalaisen vaikeaa löytää. Mutta muutaman mutkan ja epätoivoisen viittomis-shown jälkeen löysimme viimein perille, juuri ennen auringonlaskua. Onneksi. Nimittäin täällä ei kannata pimeällä ajella enää. Tiet ovat niin kapeat ja vaarallisen oloiset. Vuoren päällä meitä odotti tosiaan tämä valkoinen upea linna, upeine maisemineen. Joten ei olisi loma ja road trippimme voinut paremmin alkaa. Suosittelen hotellia lämpimästi, lue lisää täältä.Näkymiä huoneen parvekkeelta. Hotellin sijainti on loistava jos pitää haikkailusta ja muutenkin luonnon läheisyydestä. Minua ei haitannut pihalla oleva poolikaan, ja sen uskomattomat maiset. Päivät soljuivat siellä poolilla, välillä syöden ja lukien (hömppälehtiä). Ajelimme myös usein alas rannikolle Marbellaan ja Fuengirolaan. Itse Toloxin kylä on hyvin pieni, täysin autenttinen espanjalaiskylä. Niin ihana, ja ei englantia puhuva, että kahvilassakin saimme jostain syystä maitokahvit eteemme vaikka tilasimme mielestämme täytetyt sämpylät. Hahhh... Tilanne oli aika huvittava, sillä meistä kumpikaan ei juo kahvia. Paitsi tuona aamuna, kohteliaisuudesta.
Sain lopulta muuten tilattua ne täytetyt sämpylätkin... ja arvatkaas mitä päätin tuolla reissulla? Lupasin lähteä espanjankielen kurssille. ja näin teinkin. Opiskelin vuoden espanjan alkeita tämän reissun jälkeen. Näin ne matkat inspiroi!
Suosittelen kovin tätä hotellia, mikäli etsii hieman erilaista seikkailua ja rauhaa lomalleen. Meillä tämä oli loistava yllätys, ja kaipaankin tänne aika ajoin uudestaan. Eli hotelli teki meihin kyllä lähtemättömän vaikutuksen.
*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses


Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

*********************************

5 kommenttia

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta paikalta! Olen jo vuosia haikaillut takaisin Espanjaan, viimeksi olen tainnut käydä siellä noin 10 vuotta sitten. Mutta miten ihmeessä voi täytetty sämpylä ja maitokahvi mennä sekaisin? On tainnut tarjoilijalla olla vaikkua korvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna, ja kiitos kommentista. Niitä on aina ihanaa saada :) Espanjassa on kyllä paljon nähtävää ja kulttuuri on kiehtova. Hihhh, en ymmärrä mitä tapahtui silloin kahvilassa, mutta ikimuistoista se oli. Ja sai mut opiskelemaan vähän espanjan alkeita, joten sinänsä aika bueno ;) Toivottavasti pääset pian Espanjaan! :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia, tuli ihan kaipuu takaisin Espanjaan -oli muuten ensimmäinen reissuni lentäen kymmenisen vuotta sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Veera! Espanja taitaa olla muuten monen muunkin ensi matkailukohde, hah. kun rupean miettimään niin itsenikin ;) Kävin kurkkaamassa blogiasi - matkamessuilla siis nähdään! :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja kiva juttu, että lähdit mukaan meidän tempaukseen! Messuilla siis nähdään mekin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!