Rakastunut enkelten kaupunkiin #IG Travel Thursday

Kaikilla meillä reissaajilla on varmaan se oma suosikki kohteensa, tai monia sellaisia. Minulle Kalifornia ja Los Angeles on ollut rakkautta ensi silmäyksellä. Ja oikeastaan kirjaimellisesti silmäyksellä, sillä ensi kosketukset kaupunkiin sain ala-aste ikäisenä katsellessa ystäväni sohvalla ensimmäisiä jaksoja ohjelmasta LA Beat. Oikeastaan siitä hetkestä lähtien olen aina halunnut matkustaa tuonne enkelnten kaupunkiin.
Vuosien saatossa ohjelman nimikin muuttui suurelle yleisölle tutuksi Beverly Hills 90210:ksi, minä kasvoin ja jatkoin vain ohjelman fanittamista. Ei varmaan mennyt jaksoakaan etten olisi sanonut itselleni että joku päivä pääsen vielä tuonne (nimittäin pienestä Keski-Suomalaisesta kaupungista on aika pitkä matka maailman toiselle puolelle), ja hurjimpana ajatuksena että joku päivä minä voisin vaikka asua tuolla...

Vanhenemisessa on se hyvä puoli että, kun tekee ahkerasti duunia, unelmia on helpompi toteuttaa. Tänä päivänä, olen onnekkaassa asemassa todetessani että olen saanut jo useasti käydä Losissa ja reissata muutoinkin ympäri Kaliforniaa. En koskaan unohda sitä hetkeä, kun ensimmäisen kerran laskeuduin LAXin kentälle. Oli hämärä ilta ja kaupungin miljoonat valot paloivat - ajattelin että laskeudun timattimereen...
Nykyään, minulla on onnekkaasti siellä useita ystäviä, joiden kautta olen saanut lisää uusia ystäviä joka vierailukerta. Jenkeissä kun muutenkin on niin helppoa tutustua uusiin ihmisiin. Olen saanut juhlia siellä ystävieni amerikkalaisia häitä, katsella taivas alla drive-in elokuvia, yöpyä Big Bearilla (ihan niinku Kaunareissa, hahaha), kokeilla ja epäonnistua surfauksessa, bongata julkkisia Rodeo Drivella, etsiä täydellistä palmukatua ja muka löytää 90210-postinumero Beverlyssä (sitä ei ole), viettää yöelämää Sunsetilla, pitää hauskaa Universal Studioilla, seikkailla serpentiiniteillä Mulholland drivella, ihastella Hollywood kylttiä auringonlaskun aikaan ja katsella kuinka kaupunki muuttuu miljooniksi timanteiksi illan hämärtyessä. Los Angelesissa on vain niin kaikkea, että aika siellä ei käy koskaan liian pitkäksi.
Eikä missään muualla auringonlasku värjää taivasta niin upeasti kuin Californiassa sen tekee. Ne pari viimeistä tuntia ennen pimeän saapumista, ovat taián omaisen kauniita, lähes tulkoon aina LA:ssa.


Ehdottomia omia suosikki juttuja LA:ssa on mm. pyöräily Venice beachillä ja kilometri toisensa perään jatkuvalla Santa Monican rantaboulevardilla. Meille tuli yhden päivän aikana varmaan kolmekymmentä kilometriä mittariin. Ja pyörät vuokrattiin parina päivänä, niin kivaa se oli.
Pyörällä mentiin myös katsomaan Venicen kanaleita, joissa tosin aivan kaikkialle ei saanut pyörällä mennä. Ihana uusi paikka meille, ihan eri maailmansa. Ja jälleen kerran LA näytti uudet kasvonsa.
Suosittelen myös haikkailuja Griffith Observatorioon, sekä Runyon Canyonille. En yleensä pakkaa lenkkareita reissuilleni, mutta seuraavalle Losin reissulle pakkaan (kun varta vasten sellaiset ostin), jotta pääsen reippailemaan aamuisin ja ihastelemaan kukkuloiden päältä avartuvia upeita maisemia enkelten kaupungista. Malibu oli myös rakkautta ensisilmäyksellä. Suosittelen päiväretkeä sinne, tai vaikkapa yöpymistä siellä niin kuin me viime kesänä teimme. Ensi kerralla olemme kyllä useamman yön siellä, koska niin paljon jäi vielä Malibu-fiilistä kokematta. 
Suosittelen myös katsomaan Hollywood Bowlin esiintyjälistaa. Me nautimme viime kesänä Björkin keikasta auringonlaskun aikaan siellä, ja olihan huikeeta!

Rakas LA. Tuhansien tilaisuuksien ja mahdollisuuksien ja loppumattomien (ruuhkien hih) ideoiden enkelten kaupunki. Toivottavasti tapaamme jälleen pian, ja saan viettää jälleen laatuaikaa palmujesi katveessa. En malta odottaa... Sillä näin aikuisena tiedän, että seuraava kerta tulee. Ei rakkaastaan voi nimittäin olla kauaa erossa...
Välillä kuulen, että toiset eivät ole pitäneet kaupungista lainkaan. Olenkin ajatellut, että muutama päivä, viikkokin on aivan liian lyhyt aika kokea tämä valtavan monipuolinen kaupunki. Ja itselleni LA on jotenkin enemmän mielentila ja fiilis kuin vain ne jutut. Vaikea ehkä selittää. Onkohan lukijoiden joukossa yhtä lumoutuneita LA-faneja?


*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses


Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

*********************************

8 kommenttia

 1. Hahaa! Great minds think alike. I absolutely ♥ LA. Ja kurkkaapa mun blogiin tänään. ;)

  Tässä just mietin että tänä vuonna ei oo saumaa lähteä Losiin, mutta mitä jospa taas ens vuonna lähtis sieltä liikkeelle? Millon mä edes ehdin matkustaa muualle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Ihan loistavaa, juuri näin. Mä kävin lukemassa just sun blogin ja menin ihan sekaisin niistä kuvista. Huippuja! Ei sillä etteikö asia sisältö olisi ollut myös tärkeä. Oli nimittäin!
   Olispa hauskaa jos "satuttais" samaan aikaan Losiin :) Ajattele sellainen jokin oma talo vuokralle...hyvät tyypit paikalle...aijaijai... :)
   niiin, millon sitä ennättää muualle, kun sydän vetää tuonne <3

   Poista
 2. Voi vitsit mitä kuvia ja kuinka ihana teksti josta kyllä niin huokuu hyvin oma innostuksesi paikkaa kohtaan :)
  Mä olen jo nelisen vuotta ollut niin henkeen ja vereen Aasia-fani, mutta nyt on vahva fiilis sen suhteen, että on aika kääntää katse vuorostaan länteen. Amerikkaan on kyllä päästävä ja varsinkin Kaliforniasta on nyt tullut luettua paljon blogitekstejä, että se kiinnostaa aivan valtavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kat! Ei Aasiassakaan mitään vikaa ole, todellakaan. Rakastan itsekin reissata siellä. Se on niin erilaista ja vapaata ja rentoa, toisella tapaa mahtavaa. Arvon aina vuoron perään, että talvella on pakko päästä Thaikkuihin ja kesällä sitten Jenkkeihin, tai näin ainakin yritän. Sitten on vielä tämä ihana Eurooppakin, joten kyllä tässä on enemmän kohteita kuin aikaa ja kukkaroa ;DDD
   Kiitos kommentistasti :) Ja suosittelen kyllä lämpimästi Calia <3

   Poista
 3. Olen käynyt Losissa vain niin pikareissulla, ja pentuna, että siitä ei jäänyt oikein mitään konkreettistä käteen. Haluaisin kyllä tosi paljon käydä siellä uudella vierailulla, ehkäpä se nyt kolahtaisi eri lailla. Kuvien perusteella kaupunki on ainakin ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu! No mä toivon, että Losi kolahtaa sinulle jos sinne matkaat joku päivä uudestaan :) On myös paljon itsestään kiinni, miten monipuolisesti super laajaa kaupunkia haluaa koluta - niin kuin hyvin reissaajana tiedät :)
   Kiitos Satu kommentistasti ja kivaa loman jatkoa ;)

   Poista
 4. Taidanpa vuokrata seuraavaksi tuon pyörän! Kämppä Venice Beachin ja Santa Monican puolivälissä rannalla, saisi nähtyä molemmat samalla vuokrauksella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suosittelen! Sai suht järkevään hintaan koko päiväksikin ja se rantaboulevard on huisia ajella päästä päähän (piiiiitkä matka). Ihania cruisailuita! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!