Mehevin omena ikinä, NY #IG Travel Thursday

Kun viime viikolla IGTT:ssa kirjoitin rakkaudestani enkelten kaupunkiin, niin minulle tuli oikeastaan vähän paha mieli Itä-rannikon rakkauttani New Yorkia kohtaan. Tarkoitus ei suinkaan ollut luoda mielikuvaa, että koko maassa ei muita kohteita olisikaan joille lämpenisin. Ei suinkaan, vaan minähän olen suuri Amerikka fani rannikolta rannikolle. Ja jos joku vaikka kysyisi että olisinko valmis lentämään yhdeksän tuntia suuntaansa vaikkapa vain viikonlopuksi Nyciin, niin vastaus olisi kyllä! Niin herkullinen tämä iso omena on. (heh...sellaisia kysymyksiä ei vain satele ovista ja ikkunoista juurikaan....).
Olen onnekseni saanut käydä jo useamman kerran nycissä -tähän väliin woop woop! (välistä nimittäin sitä pitää ihan nipistää itseään, miten onnekas sitä saakin olla kun on reissaava mieli ja onnistuneita unelmia monia takana). Lyhimmillään olen ollut kaupungissa vain päivän verran ja pisimmillään yli kaksi viikkoa. Suosittelen tietysti tuota jälkimmäistä ajanjaksoa, mutta pitkä viikonloppukin on bueno, jos panostaa fiilikseen ja kaupungin aistimiseen ja unohtaa nähtävyyksien perässä juoksemisen, koska niihin menee yllättävän paljon aikaa kun kaikkialle saa/joutuu aina jonotella. Suomesta lennettäessä aikaero on toki meidän puolellamme, eli yleensä sitä tulee oltua todella aamuvirkkuna jetlagin johdosta ja silloin on toki mahdollista nähdäkin niitä nähtävyyksia, koska olet ensimmäisenä paikalla :)

Nämä alla olevat kuvat ovat viime kesäkuulta, jolloin pyörähdettiin kaupungissa frendejä moikkaamassa neljän -erittäin tehokkaan- päivän ajan, matkalla Torontosta Los Angelesiin.


Nycissä ei muuten tekeminen lopu sitten kesken, koskaan. Päin vastoin, uusia virikkeitä tulee koko ajan lisää ja jos en olisi ihminen ja en tarvitsisi unta, en nukkuisi tässä kaupungissa koskaan. Koska itse kaupunkikaan ei nuku, koskaan. Vuoden tauko Nycistä ja boom! Uusia juttuja siellä täällä. Joka kerta! Looooove it!
Viime kesänä itselleni uutena asiana sain esimerkiksi kokea mm. The High Linella iltatepastelun (en ollut aikaisemmilla kerroilla ennättänyt tänne), pikniköinnin Washington Square Parkissa ystävien kera sekä ilta-elämän Macdougal Streetilla (jossa muuten käytiin päivälläkin syömässä Olive Tree-nimisessä ravintolassa, missä innostuttiin liituilemaan pöytään ajatuksia ruokaa odotellessa... ja kunnes ruokaa ei kuulunut, piirreltiin lisää. Siitä kuvia alla, ja ei - en rakasta bissee. Nippelitietona kerrottakoon etten ole koskaan maistanut edes bissee [joten se oli mukamas hauska vitsi]...).
Lisäksi en ollut koskaan aikaisemmin kävellyt Williamsburgiin, Brooklyniin Manhattanilta (käynyt kylläkin), mutta nyt kesällä sinne kävelimme pitkin Williamsburg Bridgeä. Ja olihan huikeat näkymät ja kivaa reippailua. Tosin Nycissä tulee vahingossakin käveltyä päivän aikana kilometri tolkulla. Williamsburgiin voisin jäädä. Se on semmoinen paikka ja Dumboon myös, siihen Manhattan bridgen viekkuun, kainaloon. Oijoi, kun se oliskin mahdollista...
Nycistä ei myöskään mun mielestä voi lähteä kotiin ilman shoppailuja (vai väittääkö joku olleensa kaupungissa, mutta että ei löytänyt mitään ostettavaa?). On Woodbury Common Premium Outlet, Century 21, Soho ja Nolitan alueet...you name it! Täältä löytyy muuten minun vanha postaus Nycin shoppailupaikoista, jos jota kuta kiinnostaa lukea lisää.
Ja mitä olisi New York ilman Broadwayta! Jos mahdollista, suuntaa siis sinne näytöksiin. Yhdellä kertaa kävimme myös off-Broadwaylla ja tykkäsin oikein paljon siitäkin esityksestä (Rent).Eikä tässä vielä kaikki! Voitteko uskoa, tuollainen paita löytyy Seppälästä! Minulle ei kyllä monesti tuollaisia virikkeitä tarvitse ruokkia, kun olen jo ihan myyty. Pitäisikin siis ehkä aloittaa siitä, että käy hommaamassa tuon paidan itselleen (tänään, heti)...
Mites muut new yorkkerit siellä ruudun toisella puolen - hommataanko paita ja muutetaan Nyciin?*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses


Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

*********************************

12 kommenttia

 1. Upeita kuvia! Ja voi mä olisin halunnut High Linelle, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Nella :) Sinullakin oli huikeita nykkikuvia viimeksi. Oijoi, mikä kaupunki se onkaan! :)
   High Line sai odottaa minuakin monta kertaa, kunnes viime reissulla olin toitottanut sitä matkaseurueelle niin tehokkaasti, että tiemme veivät sinne lopulta auringonlaskun ihmettelyyn. Kiva chillausmesta, ja paljon istumapaikkoja kaupunkilaisille. Seuraavalla kerralla sitten - hyvä jättää aina jotain, jotta voi palata :)

   Poista
 2. Joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! Seppälän kautta HeValle! Tällaiset postaukset suistaa mut ihan villiksi matkakuumestaa. Oooh ahmin joka kuvan ja sanan. Mun on_pakko_päästä_Nyciin_ens_kesänä. God help me!

  Hihiiii ihania nuo liitupiirrokset! S <3 P te ootte ihania! Meki oltiin muuten sellaisessa ravintolassa Tucsonissa, jossa sai piirrellä liidulla, se oli joku ketju josta en ollut ennen kuullut.... mikähän sen nimi oli. Joka tapauksessa tuonne mainitsemaasi paikkaan voisi mennä ensi reissulla! Ja high lineen ehdottomasti. Ja musikaaliin. Ja Brooklyniin. Ja sillalle. Ja jaa ja jajajajaajajaja...

  Summa summarum: ihania kuvia, ihania ostoksia, ihana kaupunki ja ihana tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HeValle! Tshihh.... :) Miten en ole aikaisemmin kuullutkaan tuota niin tirskun täällä into pinkeenä ;DDD (pienet ne on ilot toimistorotallakin) Mutta siis Ulla jooooooooooooooooo!!! Nycin_Nyciin_vaan_kesällä_syksyllä_talvella_milloin_vain! Mä peukutan että pääset! Ja sähän pääset! Joo, toi Macdougal Street kannattaa painaa muistiin. Siellä on paljon standup clubejakin.
   Ja toden totta noi tollaset rennot ravintolat, joissa nyt vaikka voi piirrellä pöytiin, ovat niin kivoja!
   Ite oot ihana <3

   Poista
 3. Mä olen käynyt yhden ainoan kerran Jenkeissä ja silloin Californian rannikolla Nyt tämän luin, niin mikä jottei Nykiin, vaikka suuria kaupunkeja vierastankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anne ja kiitos kommentistasi :) California on ihana! Joten ei lainkaan huono aloitus. Minäkin aloitin Amerikkaan tutustumisen juuri Californiasta ja sen jälkeen se onkin ollut menoa... Nycistä, tai siis Manhattanilta itsestään löytää kivoja pieniä "omia kaupunkeja" tai no kaupunginosia että välillä unohtaa olevansa miljoonakaupungissa. Ja Williamsburgista saattaisit siinä tapauksessa tykätä myös. Kivaa kevättä Anna sinulle :)

   Poista
 4. Voi todellakin ostetaan! Nykkikuume vaivaa aina, joten voi olla et ainoa parantaja olisikin se sinne muutto. Ja juu ei nää sun kuvat kyllä yhtään helpottaneet meikäläisen kuumetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Milla ja kiitos <3 Hei tiiäkkö, mä menin eilen ja ostin tuon paidan :))) Tarkoittaako se nyt sitten sitä, että olen ottanut ensimmäisen askeleen...? hihh... mene ja tiedä, mutta oon niin samaa mieltä, että Nykkikuume on aika lailla päällä 24/7. Kivaa viikonloppua :)

   Poista
 5. En voi kutsua itseäni New Yorkkeriksi kun tunnen kaupunkia niin luvattoman huonosti, mutta siellä olisi kyllä ihana päästä käymään monen vuoden tauon jälkeen! Ja yhdeksän tunnin lentomatkasta tuli mieleen että mites olisi bussimatka.? :) Menin aikoinaan Nykistä bussilla San Diegoon. Matka kesti ja siinä tuli vastaan erittäin mielenkiintoisia tyyppejä, niin hyvässä kuin pahassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu! Ou wau, että olet mennyt bussilla Nykistä San Diegoon. Se on mahtanut olla mielenkiintoinen reissu! Me ollaan menty autolla rannikolta rannikolle, ja tykättiin aivan kauheesti. Lisäksi olen kuullut että junamatkailu jenkeissä on myös tosi jees. Sitä olisi kiva kokeilla. Suosin ehdottomasti -näin lentopelkoisena- maakuljetuksia ja junalla tykkään matkustaa tosi paljon. Varsinkin euroopassa se on tehty helpoksi.

   Poista
 6. Ihania kuvia ja tuo otsikko on aivan loistava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihhh...kiitos :D Oon Nycci-fani, jos se jotenkin jäi epäselväksi tästä ;) ja rakkaalla lapsella on monta nimeä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!