Välimeren helmi Mallorca #IG Travel Thursday

Alcúdian satamasta alkava yli kymmenen kilometriä pitkä, pehmoinen hiekkaranta oli häkellyttävä näky, kun sinne ensimmäisen kerran rantahiekkaan jalkani dippasin toukokuussa 2011. Olin aivan myyty ja samalla ihmeissäni miten olin saattanut missata tämän Välimeren Karibian aivan kokonaan...? Olimme muutama kuukausi tätä ennen olleet Karibian risteilyllä, ja ne maisemat pyörivät vain päässäni ja mietin todella että miten neljän tunnin päästä Helsingistä voikaan olla näin kaunista. "Vähän ku Karibialla..." No voi vaan, Mallorcalla!

Olimme äkkilähtömatkalla siis pakettimatkalla, oikeen pitkästä pitkästä aikaa. Ja vitsi että olin tyytyväinen olooni ja siihen kun ei tarvinnut itse miettiä mitään. En tiedä kuinka moni blogini lukijoista käy valmispakettimatkoilla, kun tuntuu että kaikki reissaavat niin itsenäisesti nykyään. Mutta itsellenikin suureksi yllätyksekseni nautin olostani aivan hulluna ja ennen kaikkea sen helppoudesta. Katselen edelleenkin lähes viikottain pakettimatkojakin ja nimenomaan tänne Mallorcalle, koska toisinaan pakettimatkat saa edukkaammin kuin itse ostetut lennot ja hotellit.
Jo toukokuussa tällä pienellä saarella oli oikein lämmintä ja viikko sujui rantatuolissa löhöten ja vähän kaupunkiin tutustuen. Pääkaupunki Palma on ihana paikka. Sellainen mini-Barcelona. Siellä on Gaudinkin juttuja ja tietty paljon kauppoja joissa shoppailla. Bussilla liikkuminen on todella edullista saarella, ja Alcudiasta pääkaupunkiin Palmaan bussimatka kestää noin puolitoista tuntia.





Toisinaan ostan aina rantalomakohteissa ollessani ilmapatjan (kuvassa ylhäällä), jolla on niin leppoisaa lillua meressä. Mun täydelliseen rantalomaan ei hirveän paljon tarvita. Beachi (luonnollisesti), rantatuoli (pyyhe maassakin on ok, jos vuokrattavia tuoleja ei ole saatavilla), varjo, aurinko, paras seura ja vaikkapa tekemiseksi snorklikamat tai ilmapatja tai ihan vaan hömppälehti (kirjoja kun en osaa lukea...hah! siis osaan toki lukea, mutta you got the point). Välillä ruokaa ja lepoa, ja voin jatkaa samaa koko viikon.
Ja tiedän, että kaikki ei vaan voi tai halua tehdä näin päivästä toiseen vaan tarvitsevat enemmän aktiviteetteja. Siksi olenkin tosi onnellinen että mun mies voi, olla rannalla koko päivän. Ihan vaan olla ja uida ja ottaa arskaa.
Vuosi tämän ensimmäisen reissun jälkeen oli pakko palata takaisin. Siispä elokuussa 2012 palasimme eurooppa-reissullamme reiluksi viikoksi takaisin tänne paratiisiin. Tällä kertaa Can Picafortiin.
Can Picafort sijaitsee keskellä pitkää Alcudian lahtea. Eli aikaisemman lomakohteemme samalla rannalla, mutta kun rantaviivaa piisaa reilun kymmenen kilometriä, niin periaatteessa kyseessä on ihan eri kaupunki ja meno. Tykättiin tosi paljon tästä rauhallisesta Picafortista ja sen beachistä.
Tätä kirjoittaessa ja vanhoja Instagram-kuvia tililtäni selaillessani, alkaa kyllä pahasti beachikärpänen pörräillä ilmassa, ja nyt ilmaan pumpsahtaakin oikeastaan vain kysymys, että milloinhan pääsen seuraavan kerran tälle ihanalle saarelle?  Haluaisin myös ehdottomasti tutustua tämän pienempään naapurisaareen Menorcaan. Siinä voisikin olla (jollekin) kesälle tai myöhemmälle syksylle suunnitelman poikasta... Suosittelen kuitenkin joka tapauksessa rantakaipuuseen tätä kohtalaisen lähellä olevaa "karibiaa". Kaikista mahdollisista ennakkokäsityksistä huolimastta. Minä ainakin olen ihan löve.






*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses


Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

*********************************

22 kommenttia

  1. Oon samaa mieltä, että onnistuneeseen rantalomaan ei välttämättä paljoa tarvita :) Ihanat värit näissä kuvissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sofie! Oi ihanaa, olet selvästi siis rantaihmisiä :)
      Kiitos, kommentistasi ja aurinkoista kevättä ja kesän odotusta! Voi kun saataisiin pian kesä säät tänne Suomeenkin ;)

      Poista
  2. Oli ihan hilkulla, ettei viime kesänä ostettu äkkilähtöinä elämäni ensimmäistä pakettimatkaa juuri Mallorcalle (: Ehkä olisi pitänyt, kun nyt näitä kuvia katselee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, iiik! :) Täällä päässä nyt kyllä vähän hihkaistiin kun tajusin että sie olet kommentoinut mun blogia :) Tykkään niin kovin sinun kauniista blogistasi <3
      Mutta Mallorcasta ja äkkilähdöistä, niin kyllä mä uskaltaisin suositella kivaksi rantalomakohteeksi tätä söpöä saarta. Majoitusta en itse henkilökohtaisesti haluaisi Palman (tai lentokentän) läheisyydestä vaan juurikin tuolta toiselta puolen saarta, Alcudian ja Muron vierestä. Auton vuokraus on myös suosittua, koska sillä pääsisi katsomaan ihania omia rantoja rauhassa.
      Jokin söpö juttu mielestäni noissa pakettimatkoissa on :) ja välistä ne tekee oikein hyvää. Ajattele, esimerkiksi viime p-matkalla haluttiin tietää lähistön parhaat ravintolat. Tekstiviesti vain matkaoppaalle ja vastaus osoitteineen tuli viidessä minuutissa tekstarilla. Kuinka kätevää! ;D
      Aurinkoa päivääsi :)

      Poista
  3. Ooh! Ystäväni on kehunut myös Mallorcaa niin ylitsevuotavasti ettei itselleni tuottaisi mitään ongelmaa napata pakettimatkaa kyseiseen paikkaan. Helppoa ja mukavaa! Siellä on kuulemma hyvää ruokaa ja rannan lisäksi löytyy myös mielenkiintoisia paikkoja tutkittavaksi jos (siis jos!) rannalla löhöily alkaisikin puuduttamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Kat! :) Juu, toden totta unohtui mainita tuo edullinen hintataso ja hyvä ruoka. Nyt vaan äkkilähtöjä katselemaan, tai no ehkä vasta toukokuusta eteenpäin rannalla löhöily onnistunee varmiten. Kiitos kommentista :)

      Poista
  4. Meillä oli mallorca haaveena tälle keväälle, mutta sitten Finnmatkojen supertarjous 230€ /henkilö ehtkin mennä ja matka siirtyi :(
    Se on kuitenkin varmaa, että nuille rannoille täytyy päästä heti kun tulee sopiva tarjous sopivaan aikaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Katja! Voihan harmi että hyvä tarjous meni ohi! Finnmatkoja minäkin olen suosinut. Ja toivotaan nyt että uusia tarjouksia tulee eteen - itsekin sitä nimittäin toivon :) Rantalomia odotellessa kivaa kevättä! :)

      Poista
  5. Näyttääpäs kauniilta! Voisin kuvitella viihtyväni tuolla. Muutaman kerran olen halpoja lentoja katsellessa miettinyt, että josko lähtisi, mutta lopulta joku muu paikka on tullut tilalle. Lähinnä siksi kun olen halunnut käydä tuolla muiden paikkojen ohella ja saari kun on, niin kovin spontaanisti ei voi ottaa sieltä junaa seuraavaan kaupunkiin :). Mutta ehkä edullinen pakettimatka sitten jossakin kohtaa voisi toimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Teea! Mallorcalle kyllä usein onneksi on edullisia lentoja ja matkapaketteja. Mutta todentotta, junalla siellä ei liikuta...hihh.. Toki reittilaivat vievät manner-Espanjaan päivittäin, ja tosiaan naapurisaari Menorca on varmasti myöskin näkemisen arvoinen! Luulen jopa, että rannat siellä ovat vieläkin upeimpia... Mene ja tiedä. Toivottavasti joskus pääsee senkin omilla silmillä todistamaan :) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  6. Hmm. Välimeren Karibia, kuulostaa aika täydelliseltä! En edes muista koska olisin ollut pakettimatkalla, mutta viime hetken lähtöjä tuli talvella katseltua "ihan sillä silmällä" koska niitä saattaa joskus saada ihan järkevilläkin hinnoilla. Muuten koen pakettimatkat kovin kalliiksi, yhden reissun hinnalla tekee helposti ainakin kaksi omatoimireissua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu! Se on ihan totta, että normaalihinnoilla nuo pakettimatkat tuntuvat kovinkin kalliilta. Mutta ymmärrän toki ihmisiä jotka päätyvät valmiiseen ratkaisuun monesta monesta eri syystä. Itse tykkään taas kovin järkkäillä ja etsiä lentoja ja hotelleja, joten omatoimimatkailu tuntuu luontevalle vaihtoehdolle. Mutta en sano koskaan ei edukkaalle äkkilähdölle! ;) Vaikkapa juuri Mallorcan aurinkoon!

      Poista
  7. Niin ihania kuvia, ai että <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Veera - aurinko, meri ja kesä <3

      Poista
  8. Tuo eka kuva on ihan hullun magee! Haluu lämpöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin tuosta laiturispotista kovasti. Kuva on otettu Alcudian Muron rannalta, noin Alcudia Pins -hotellin kohdilta (kun rannat menee about hotellien nimien mukaan) :)
      Niin minäkin haluun lämpöön! Mut hei, tänään paistaa aurinko, yay! :)

      Poista
  9. Voih! Mä oon kerran käyny Alcudiassa, mutta se oli jo vuonna 1997. Täytin sillon 18! :D

    Muistan elävästi tuon mahtavan pitkän rannan ja kylän parhaan italialaisen ravintolan. NAM.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot Kea ollut kuule edelläkävijä! ;) Ja sen lisäksi olet käynyt kyllä lähes kaikkialla <3
      Mä löysin tän paratiisin tosiaan vasta hiljattain... ja juu, hyvää ruokaakin täältä sai (kunhan välttää ne perus turistico tico paikat). Tahtoo takas <3

      Poista
  10. Anonyymi3/22/2014

    Hih Sanna toivottavasti törmätään Menorcalla! Palman kaltaista kaupunkimeininkiä sieltä ei löydy, mutta kauniita rantoja kyllä. Kun mä 20-veenä huuhtouduin sinne, niin olin ihan että mikä tää kuollut paikka on... Kummasti mieli muuttui ja siitä tuli mulle aivan erityinen paikka niiden kesien aikana :)

    Ja oon aivan samaa mieltä Mallorcasta! Tosi kaunis saari ja paljon näkemistä, harmi että monilla on niin tiukat ennakkoluulot siitä paikasta... Ja nämä sun kuvien rannat kelpais esimerkiksi just nyt! -Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maria <3 Mä niin toivon että törmättäiskin! Olisit loistava opas siellä... ja ei haittaa vaikka kaupunkimeininkiä ei löytyiskään... Rrrrrrrakastan beachi elämää :)
      Ja se rantaelämä voisi alkaa än-yy-tee-nyt, jos minulta kysytään! Mutta onneksi se kesä ja reissut sieltä pian tulee <3 Nähdään taas!

      Poista
  11. Anonyymi5/01/2014

    Heippa. Etsin Mallorca-aiheisia blogeja ja törmäsin tähän. :) Etsin, koska......juuri eilen varasin lennot ja hotellin Mallorcalle kesäkuussa. :D Ollaan kerran käyty Alcudiassa miehen kanssa 2005 ja nyt lähdetään lasten kanssa. En malttais millään odottaa!!! Alcudian rannasta ollaan täysin samaa mieltä. Ihana on se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei moi :) kiva että löysit blogini. Ja ihan mahtavaa että teillä on pian Mallorca-loma edessä. Oikein kivaa ja aurinkoista lomaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!