New Yorkin parhaat #IG Travel Thursday

New Yorkissa on toden totta se miljoona ja yksi hyvää syytä ja asiaa reissata sinne! Kun sanon sen olevan maailman paras kaupunki, ei se ole lainkaan liioittelua! Niin monipuolinen, inspiroiva ja energiaa syöksevä tämä kaupunki on. The City that never sleeps.
Vaikka minulla on blogini puolella vielä monta julkaisua odottavaa postausta New Yorkista lähes valmiina. Kokosin tähän Instagramin puolelta olleista kuvista minulle parhaat palat New Yorkista menneeltä syyskuulta.

New Yorkin parhaat

Soho I Tämä boheemi, taiteellinen, ravintoloita, kahviloita, putiikkeja ja trendejä pulppuava kaupunginosa on yksi ihan suosikkejani. Sohossa voisi viettää viikkoja poistumatta minnekään muualle (paitsi tietysti sivuamalla muita viereisiä "kaupunginosia", kuten esimerkiksi Little Italy, Nolita tai Noho). Onnellisia ne ketkä saavat asua Sohossa, sanon minä.





Williamsburg I Alkuperäinen Brooklynin hipsterien mekka pienine juustopuoteineen ja kirppiksineen. Williamsburg oli rakkautta ensisilmäyksellä kun sinne jokunen vuosi sitten ensi kertaa marssin. Hyvällä säällä suosittelen Manhattanilta Williamsburgin siltaa pitkin kävelyä perille. Nauttimaan terassifiiliksestä perillä. Ja jos liikut touko-marraskuun aikaan Brooklynissä niin kannattaa viedä itsensä East River State Park:iin ja Smorgasburg -ruokatapahtumaan. Täältä Williamsburgin rannalta avautuvat myös upeat näkymät Manhattanille - ja tietysti, ruoka on jumalaista!





Puistot I Manhattanin pilvenpiirtäjien keskelle mahtuu myös monia puistoja, paljon ja isoja. Suurimpana tietysti Central Park, joka on ihan oma juttunsa se. Muita suosikkejani ovat ehdottomasti Bryant Park Midtownissa, Washington Square Park Sohossa ja tietysti Flatiron Buildingin vieressä oleva Madison Square Park. Tässä puistossa kannattaa vierailla jos on hampurilaisten (ja jonottamisen) ystävä. Se kuuluista Shake Shack -ravintola nimittäin sijaitsee täällä. Listaisin myös High Linen ehdottomasti käyntilistalle! High Linen uusi (ilmeisesti viimeinen) osa avattiin nyt syksyllä.


 
Ruoka I Mainitsinkin jo tuossa aikaisemmin Brooklynin Smorgasburgin. Tämä on ehdottomasti Must-See-tapahtuma, jos olet herkkujen ja viimeisimpien ruokatrendien ystävä. Kuumin juttu, jonojen perusteella, näyttäisi tällä hetkellä olevan Ramen Burger. Jälkiruokapuolella ice cream Sandwich. Erittäin hyviä olivat molemmat!
Ruokahan ei New Yorkista lopu muutoinkaan! Tämä kaupunki on herkuttelijoiden paratiisi! Ja joka kadunpätkällä löytyy jokin houkutteleva ravintola, kahvila tai ruokakoju. Täällä jos missä on helppoa syödä myös terveellisesti. Organic- ja vegepaikkoja löytyy todella paljon ja onneksi myös Whole Foodseja on useampia kaupungissa. Niistä on loistava käydä itse poimimassa rasiaan delisalaatit ja lämpimät ruuat. Ah, niitä onkin jo kova ikävä.




Rakennukset I Manhattanin pilvenpiirtäjien siluetti ja sen kuuluisimmat rakennukset ovat varmasti kaikille tuttuja elokuvista ja tv-sarjoista. Manhattanin näkeminen livenä on aina yhtä henkeäsalpaavaa, eikä siihen voi kyllästyä koskaan. Uusia taloja nousee korkeuksiin koko ajan lisää, mutta kyllä vanhat suosikit kuten Flatiron ja Empire State Building ovat ihan koko kylän kingejä! Tai jotenkin näen kyllä Flatironin Manhattanin kuningattarena ja Empiren kuninkaana... Vai miten te olette asian nähneet? En keksi kyllä toista kaupunkia jonka rakennukset olisivat yhtä mielenkiintoisia, huikeita, korkeita ja niin kuvattuja kuin tämän kaupungin aarteet ovat.



Sillat I Manhattanin niemenkären yhdistää mantereeseen useat eri sillat. Tunnetuimpina varmasti itse Brooklyn Bridge ja Manhattan Bridge. Itse tykkään joka reissulla kävellä jollain näistä upeista silloista juuri hetkeä ennen auringonlaskua. Silloilta näkee Manhattanin upeasti, ja ylitys on ihana päättää Dumboon.
Yksi blogini lukijoista olikin kommentoinut aikaisempaan silta-postaukseeni että häntä on kosittu Brooklynin sillalla. Ihan mie-le-tön-tä! Kylmät väreet menee vieläkin pelkästä ajatuksesta.... Ihan huikeeta! Ja ihan huikeita ovat nämä sillatkin, joita paikalliset käyttävät lenkkeily tarkoituksessa päivittäin ja joita pitkin kulkee autoja, takseja ja metroja 24/7.



Dumbo I Dumbon yhteyteen täytyy kyllä myös lisätä virke, että onnellisia ne ketkä saavat asua Dumbossa. Aivan suosikkipaikkojani myös! Edelliseen Dumbo-vierailuuni nähden paikka oli muuttunut ja kehittynyt entisestään. Mikä kertoo myös siitä että asuntojen hinnat jatkavat vaan hurjaa nousemistaan. Mutta hei, miltähän tuntuisi herätä joka aamu siihen että koko Manhattanin siluetti näkyisi verhojen lomasta? Vetäistä lenkkarit eteisestä jalkaan ja pinkaista lenkille Manhattan Bridgelle? I'm sure it's worth every penny! Itse voin jatkaa tästä haaveilua vaan...



Coney Island I Tämä Brooklynin eteläpäässä sijaitseva historiallinen huvipuisto- ja ranta-alue muotoutui meille kolmen viikon aikana sunnuntaikävely alueeksi. Uskomattoman helteisen syyskuun kunniaksi vetäistiin ensiksi rantaboulevardilla kilometrien lenkit ja sitten palkinnoksi popcornien sijaan nautiskeltiin vaan kesästä ja Atlantin aalloista. Coney Islandille pääsee kätevästi metrolla. Manhattanilta saakka kannattaa varata tunti matkaan.


 


Pyöräily I Pyöräily on in Nycissä! Keltaisten taksien kaistoille on kaveriksi tulleet pyöräilijöiden kaistat. Citibike -pyöränvuokrauspaikkoja löytyy Manhattanilta sekä Brooklynista kymmenittäin. Me vuokrattiin Citibike-pyörät päiväksi ja ajettiin Central Parkista aivan Manhattanin eteläkärkeen saakka. Haasteelliseksi vuokrauksen tekee se, että pyörällä saa ajaa kerrallaan vain 30 minuuttia. Vaihdoimme siis erittäin monta kertaa pyöriä matkan varrella, sakko ukaasin tikittäessä taustalla. Pyörät itsessään olivat varsin kelpoja, ja paikoitellen pyöräily oli ihan luksusta ja siitä pystyi nauttimaankin ja hetkittäin teki mieli huutaa että kattokaa, täällä mää nyt ajelen pitkin manhattania! Mutta sen verran kuumotti kuitenkin monessa kohtaa ajaa vilkkaan liikenteen vierellä, että yritin olla vaan ihan coolisti ja tarkkailla liikennettä. Ja niin, meillähän ei ollut edes pyöräilykypäriä päässä. Soo soo! Jos asuisin nycissä (-taas tämä-), niin ostaisin pyörän ja kypärän ja viilettäisin sillä nykkiläisten tavoin paikasta toiseen. 



Eng // There is a million things I love about New York. Here is few of them.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Suomessa Intagram Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert. Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä.

10 kommenttia

  1. Mietin tuossa juuri että jos lähtisin Nykiin pikaiselle visiitille (en ikävä kyllä juuri nyt tosin lähde mutta ainahan saa haaveilla...) mitähän siellä tekisin tai söisin, kaupunki kun on minulle oikeastaan aivan tuntematon, vaikka olen siellä pikaisesti monen monta vuotta sitten käynyt. Tämä postaus meni kirjanmerkkeihin odottamaan sitä päivää varten kun lennot odottavat inboksissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu! No onpas kiva kuulla että tästä oli apuja mahdollisesti tulevaan New Yorkin reissuun :) Toivotaan että ne lennot siellä inboxissa joskus vielä odottavat ;D
      Tästähän unohtui vallan yksi ihanista jutuista myös New Yorkissa, eli shoppailu! Toiset tykkää, toiset ei...Joskus olen tehnyt siitä postauksenkin ja laitanpas linkin tähän jos siitä on apuja joillekin :)
      http://siveltimella.blogspot.ca/2012/04/shopping-in-new-york.html

      Poista
  2. Ihan mahtavan kattava koonti teidän lemppari-mestoista! Kiitos taas inspiksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä Laura :) Sää oot mun inspis nyt tällä meidän reissulla ja ihanaa saada sulta matkavinkkejä sitten Ausseista ja NZ:sta! Niitä tarvitaan :D

      Poista
  3. Kyllä on kauniita ja värikkäitä maisemia! Mun suosikit näistä kuvista oli kuitenkin ne missä oli ruokaa. Jos joskus Nykiin, niin syömään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihh... ymmärrän :) Ruoka toimii aina! Olen aikeissa tehdä erillisen postauksen vielä Nycin herkuista ;D

      Poista
  4. Vinkit laitettu talteen seuraavaa Nykin reissua varten, kiitos! Aivan ihania kuvia muuten, välittyy fiilikset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, kiva kuulla Mirje! :) Toivottavasti pääset pian Nyciin, tuonne jumalaisen ihanaan kaupunkiin! :D

      Poista
  5. Ihania paikkoja ja kuvia! Mä en oikein tiedä, tykkäänkö New Yorkista vai en. Olen käynyt siellä vain kerran joitakin vuosia sitten, ja tuolloin jäi jotenkin pettynyt fiilis. Ehkä New Yorkille pitäisi antaa vielä toinen mahdollisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Lotta, olet siinä tapauksessa toinen ihminen kenet tiedän, joka ei syttynyt Nycistä. Sekin on ymmärrettävää, kun ollaan kaikki erilaisia :) Mulla on vielä muutamia postauksia tulossa Nycistä, jos ne herättelis toista mahdollisuutta...hihhh ;)))

      Poista

Kiitos kommentistasi!