Käsimatkatavaroilla maailman ympäri? Mitä kaikkea mahtuu mukaan?

Tässä viimeinkin postaus, joka kiinnostanee monia, sillä me todella lähdimme maailmanympärireissulle pelkillä käsimatkatavaroilla! Hullua, saattaisi moni ajatella. Ja niin ajattelikin... Saatiin nimittäin useita kysyviä katseita siitä, että aiotaanko ihan tosiaan lähteä pelkillä pikkurepuilla liikenteeseen? Ja jos ihan totta puhutaan, niin ihan aikojen alussa, en itsekään ollut lainkaan tämän ajatuksen kannalla. Tiesin kuitenkin ystäväpariskunnan, joka selviytyi reilun 8 kuukauden maailmanympärireissusta käsimatkatavaroilla ja kun mieheni löysi reissuun sopivan Tortuga Backpackin - ja sai vakuutettua minut tuolla laukulla, niin olin messissä!

Helsingin Rautatieasema Itsenäisyyspäivän aamuna 6.12.2014. Minä ja Tortuga Backpack.


Mikä ihmeen Tortuga Backpack? Se on laukku, jonka ovat suunnitelleet reppureissaajat, jotka kyllästyivät siihen että tavan rinkka ei mahdu käsimatkatavaroihin. Laukku on mitoitettu yleisimpien lentoyhtiöiden käsimatkatavarastandardien mukaisesti ja repun hihnat saa tarvittaessa vetoketjullisen läpän taakse piiloon. Läppärille on oma pehmustettu kotelo selkäosassa ja muutenkin laukun yksityiskohtiin on kiinnitetty paljon huomiota. Ongelmaksi muodostui enää vain se, että laukkua pystyi tilaamaan vain netistä ja sitä ei postiteta Suomeen lainkaan, sekä se, että laukku on niin suosittu, kun sitä tulee myyntiin ilmoitettu parin tuhannen kappaleen määrä, se myydään loppuun heti. Laitoimme itsemme kuitenkin Tortuga-laukun sähköpostituslistalle, jolle he ilmoittavat ensimmäisenä, kun laukkua on jälleen saatavilla. Näimpä tilasimme viime kesänä yhden laukun testiksi ystäviemme luo Kaliforniaan odottelemaan meitä. Ja kun me lokakuussa sitten Kaliforniaan saavuttiin, odotti Tortuga Backpack meitä siellä. Laukku miellytti kumpaakin sen verran, että pistettiin jonotuslistalle tilaten toinenkin ja sitten vaan jännitettiin että laukku ennättää tulla ennen joulukuun alkua ja Jenkeistä poistumista. Ennättihän se! Ja nyt meillä on sitten kummallakin - joo, tiedetään! - samislaukut. Joihin ollaan oltu kyllä pirun tyytyväisiä.


Tortuga Backpack todellisessa käytössä Palawanin saarella Filippiineillä.

Mitä sitten mukaan laukkuun pitkälle reissulle? Tein jo viime kesänä alustavaa googlailua ja tutkimusta, että mitä kaikkea sitä tulisi ja pitäisi ottaa mukaan. Aikaisemmin blogissani jo kerroinkin, kuinka Vailla Pysyvää osoitetta -blogista sain paljon apuja pakkaamisen muistilistaan. Lisäksi Tortuga-laukun sivuilta voi ladata heidän vinkkinsä pakkaamiseen (tästä, pdf). Näiden ja omien aikaisempien reissukokemusten pohjalta alkoi hahmottua lopullinen pakkauslista, joka muokkautui lopulliseen muotoonsa sillä hetkellä kun aloin laukkua täyttämään tavaroillani.


Mitä kaikkea laukkuun mahtuu? Eli tässä Tortuga Backpack -laukkuni pakkauslista.


Laukun sisältö:
4 legginsit
2 lökärihousut
2 pitkähihaista
8 toppia
5 paitaa
2 mekkoa
1 hame
2 farkkushortsit
1 urheilushortsit
1 urheilulegginsit
1 uv-paita
3 huivia
2 rantakimonoa
1 urheilutoppi
alusvaatteita
sukat
matkapyyhe (Cocoon)
kevyt toppatakki (pieneen pussiin menevä)
moskiittoverkko (Cocoon)
sukelluskello
kosmetiikkaa
kiharrin
hygieniatuotteita
lääkkeitä
järjestelmäkamera
adaptereita, latureita, usb-tikkuja yms muuta elektroniikkaa
MacBook Pro -kannettava
snokkeli ja maski
2 flipflopit
1 ballerinat
lenkkarit (lentomatkoilla jalassa, vie näin vähiten tilaa)
lippis
hellehattu
bikineitä

1 Matkaopas (Australia, ja senkin jätän painamasta pois, kunhan maa on koettu. Muita oppaita meillä ei olekaan mukana, siksi kai välillä ollaankin uudessa maassa ihan kuutamolla. Onneksi on mobiilioppaat.) 

Mitä ei saatu mukaan, mutta tiesin että oltaisiin haluttu pakata:
(tämä lista täydentyy reissun aikana, ja jahka ollaan palattua Suomeen, ajattelin tehdä vielä lopullisen pakkauslistan tärkeistä ja huomioitavista asioista, sekä plussat ja miinukset käsimatkatavaroilla reissaamisesta).

Leatherman

rantaviltti
räpylät
kynsisakset
aurinkorasvaa (Suosikkiani Australian Goldia on vaikea löytää Aasiasta, tai siis mahdotonta)
kosmetiikka, shampoot ja vartalovoiteet
isommissa purkeissa (Luonnoskosmetiikan tuotteisiin tuli nyt vaan kirpaiseva, reissun mittainen tauko. Hki-Vantaalle jäi Laveran luotto Body Lotionkin. Onneksi täältä saa kookosrasvaa)


Lisäyksenä listaan, että yhdet leggarit lahjoitin Filippiineillä jo kaverilleni, mutta sen sijaan ostin kyllä yhdet lökärihousut lisää Siem Reapista. Lisäksi Thaimaan Kata Beachiltä tuli yksi mekko hommattua, että kertyyhän näitä. Ja ai niin, ostin myös pienet räpylät itselleni, jotka tulevat varmasti aiheuttamaan päänvaivaa, kun seuraavan kerran lentokentälle saavutaan. Omat, suomessa olevat pitkät sukellusräpylät kun eivät millään mahtuneet alunperin mukaan.



Tortuga Backpack. Pieni ja kompakti reppureissaajan selkäreppu.

Ps. Älkää muuten kysykö paljonko laukku painaa? En tiedä sitä itsekään, ja kauhulla odotan sitä hetkeä, kun nalli napsahtaa. Väitän nimittäin, että olen erittäin hyvä pakkaamaan, joka tarkoittaa sitä, että saan pieneen tilaan mahtumaan yllättävän paljon tavaraa. Joka ei laukun painon kannalta ole lainkaan hyvä asia. Mutta check-iniä ajatellen, minun backuppina toimii se, että poistan laukusta melkein kahden kilon painoisen MacBook Proni (haluan tarvitsen Airin), sekä järkkärini. Niistä lähtee painoa jo jonkin verran pois. Repun lisäksi meillä on kummallakin pieni kangaslaukku aina mukana. Ja minulla pieni Nycistä ostamani CK:n käsilaukku, jossa kulkee passi ja puhelin.


Pps. Syksyn kolmen kuukauden Pohjois-Amerikan reissumme reissasimme normi matkalaukuilla. Tortuga-reppuun siirryttiin vasta nyt joulukuussa Aasiasta aloitetulla reissullamme, jonka arvioitu kesto on noin kuusi kuukautta.


Ja vielä! Olen saanut jo hyvän aikaa sitten haasteen kanssa bloggaajalta reissukosmetiikasta. Se on työn alla ja lupaan, pian valmista!


Eng //  Travelling around the world only in hand luggage? Yes we are. Tortuga Backpacks has been really good choice for that.

Edit: Tortuga laukkuja on olemassa kahta eri mallia. Oma laukkuni on "Tortuga Travel Backpack" ja suora linkki tuotteeseen löytyy tästä. Lisäksi huomasin, että laukkuja toimitetaan nykyään myös Eurooppaan. Tosin postikulut olivat aika kirpaisevat.
 

26 kommenttia

  1. Ai että vaikuttaa kätevältä kapineelta! Kelpasi meillekin! Kuten myös Pron rinnalle se Air :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EIkö vain! Ollaan kyllä molemmat tykätty repusta kovasti ja se on hyvä selässä, kivat pehmusteet ja kaikki. Hinta on vaan tosiaan se, mikä vähän kirpasee. 199 usd. Mutta täytyy ajatella että pidemmällä reissulla maksaa helposti lennoilla itsensä takas. Ja jooooo, mulle kans Air, kiitos ;DDD

      Poista
  2. Mulla on jo Air, mutta voisin joskus testata tuollaista reppuakin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellinen Airin omistaja - oon kade ;) Mulla lähtee kyllä siitä joulupukille toive... Laukun saa testiin multakin jos haluut ja sullahan noita jenkkireissuja tulee, niin sieltä se kannattaa hommata sitten tarvittaessa.

      Poista
  3. Mie tarvitsen tuollaisen repun! Vaikuttaa älyttömän kätevältä ja vitsit mikä tilaihme. Luo todellista uskoa kun nainen on saanut kaikki tavaransa mahtumaan kosmetiikasta lähtien tuollaiseen reppuun. Ehkä siis minäkin saisin omat kamppeeni. Edes lyhyelle reissulle. Pistän itseni postituslistalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kans, näin naisena ekana kauhistelin sitä, että mahtuuko minun kaikki kosmetiikka jne mukaan. Mutta kyllä vaan oon niillä pärjännyt, mitä mukaan lähti :) Ja täällä tien päällä kyllä lopulta pärjää niin vähällä, että ihan turhaan sitä aina sortuu ylipakkaamaan. Isoa peukkua kyllä tälle laukulle :) Ja tosiaan reissukosmetiikasta on tulossa postausta piakkoin! :)

      Poista
  4. Niinku Twitterissäkin jo kommasin, niin ihan uskomatonta, mikä määrä tavaraa sulle on mahtunut mukaan noin pieneen laukkuun! Tuon täytyy olla hyvä! Mitä tollasesta saa siis pulittaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, toivottavasti osasin twiitata vastauksen oikein; siispä tämä herkku kustantaa (tai kirpaisee) sen 199 taalaa. Mutta en osannut ajatella muuta kuin että haluun hyvän ja maksimikokoisen käsimatkatavararepun. Ja kyllähän se ajan kuluissa maksaa itsensä takaisin :)
      Kieltämättä itsekin ihmettelin tuota pakkauslistaa, kuinka pitkä siitä tulikaan. Mutta sen kaiken tuo reppu söi sisäänsä, eli aika jees! ;D

      Poista
  5. No nyt on kätevä reppu! Postituslistalle menen minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö olekin! Ja täällä kaksi sen onnellista käyttäjää! :)

      Poista
  6. Mä tarvitsen tuon repun JA macbook airin. En enää kestä tuota huutavaa, painavaa ja hidasta MacBookiani vuodelta 2008! Onneksi on tämmöinen Asuksen miniläppäri/tablettiyhdistelmä jolla pystyy tekemään aika paljon pahimmassa hädässä.

    Pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen on ollut pitkään haaveena, mutta sopivan repun löytäminen onkin sitten tosiaan toinen juttu. Pidemmille reissuille on omasta mielestäni kuitenkin helpompi lähteä pienemmällä tavaramäärällä, koska reissusta voi tehdä hankintoja ja tavaraa jää aina pakostikin matkan varrelle. :) Viikon kaupunkilomalle tarvitsee suhteessa enemmän riepuja ja kenkiäkin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, niin totta että monesti lyhyemmillä viikon reissuilla sitä pakkaa hulluna tavaraa mukaan. Varmaan vaan koska voi, mutta kyllä pitkillä reissuilla sellainen reppu/rinkka joka on järkevissä mitoissa ja sen jaksaa kivasti itse kantaa, on aika helmi :)
      Hihh... aika monella meistä on tuo Air nyt muuten toivelistalla. Pitäiskö meidän alkaa suunnittelemaan kimppatilausta Applelta ;)))

      Poista
  7. Kätevältä kuulostaa! Ja näitä tällaisia postauksia on aina niin mielenkiintoista lukea. Iso peukku varustuksesta ja sen käytönnöllisyydestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Nella! :) Se on kyllä totta, että nämä käytännön asiat kiinnostaa aina :) Multakin isoa peukkua Tortugalle, joka pelasti meidät tällä reissulla ja jatkossakin varmasti! :)

      Poista
  8. Tosi kätevän oloinen! Minä olen mennyt Samsoniten perässävedettävällä käsimatkalaukulla + läppärilaukulla jo pitkään, mutta eiväthän nuo mitään hirveän käteviä ole, jos pitää matkustaa pitkiä matkoja lentokenttien ulkopuolella. Siispä tuollainen tai joku sen kaltainen ehdottomasti ostoslistalle, sitten kun on reppureissua seuraavan kerran suunnitteilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reppureissulle tämä on kyllä osoittautunut tosi hyväksi. Oih, rakastan perässävedettäviä matkalaukkuja (neljällä pyörällä ;)) ja käytän niitä itsekin kaupunkikohteissa, mutta täällä Aasiassa reppu/rinkka on kyllä ihan must. Sullahan on muuten Jenkkietuna ilmainen postitus tälle laukulle ;D

      Poista
  9. Hyvä lista - mutta onkohan niin, että useimmat pitempään maailmaa kiertävät kiertävät sitä vaan trooppisilla leveysasteilla?
    Toissasyksynä kun teimme lyhyellä aikataululla kierroksen maailman ympäri kohteiden lämpötilat vaihtelivat Kuuban 30 asteesta Uuden Seelannin eteläisten osien alle 10 asteeseen ja syksyisen Japanin 5 asteeseen. Niitä kylmien kelien vaatteita sitten aika turhaan kuljetettiin mukana muu osa reissua, mutta sitten niinä joinain päivinä ne olivat tosi tarpeellisia!

    Mutta siis - aina kiva kun joku postaa jonkun käytännössä toimineen pakkauslistan nettiin - ja ilmeisesti teidän reitillänne tämä on toiminut hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pirkko! Äärimmäisen hyvä huomio - tosiaan meidän reissu suuntautuu vain kohteisiin joissa paistatellaan auringon alla lämpimissä olosuhteissa. Mulla on instagramissa oma hashtaginkin reissulle: #vuosi_flipflopeissa :) Ja kohteet on valittu tosiaan sen mukaan, että ollaan talvesta erossa nyt sen vuoden verran. Pakkauslista olisi toki vallan erilainen, jos olosuhteet olisivat toiset. On minulla kyllä kevyt toppatakki mukana, jota mm. Hong Kongissa käytin, mutta se on sellainen kätevä malli, joka menee todella pieneen pussukkaan ja ei näin vie tilaa juuri mitään.
      Pakkauslista on toiminut oikein hyvin tähän saakka. Uskaltaisinko jopa sanoa, että joitain vaatteita on jopa liikaa. Teen vielä reissun päätyttyä yhteenvedon plussista ja miinuksista. Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  10. Aika kompaktia. Mut toimii! Ihan uus tuttavuus toi reppu, täytyy kyllä katsoa jos sais itekkin hommattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jenna! On tää kyllä aika ihme laukku. Juuri sen taas pakkasin täyteen ja kiinni ja ei muuta kuin reppu selkään ja taas menoks :) Suosittelen!

      Poista
  11. Tiedätkö, tai tietääkö kukaan, mitä tulee kokonaishinnaksi jos tilaa Tortugan Suomeen? 199 $ + 50 $, mutta paljonko uppooa euroja veroihin ja tulleihin?

    VastaaPoista
  12. Moi Arto, en kyllä valitettavasti osaa sanoa tai uskalla lähteä arvioimaan miten ne tullissa asian näkee. Jotainhan asiasta näkee heidän sivuiltaankin. Paras olisi tietysti jos sen voisi itse jenkeistä ostaa ;)

    VastaaPoista
  13. Vau! Mä jäin ihan suu auki ihmettelemään että miten noin paljon tavaraa mahtuu pieneen laukkuun!?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih... Toi laukku itsessään on yksi tilaihme :) Olen juuri tekemässä videota pakkaamisestani, joten pysyttelehän linjoilla :)

      Poista
  14. Oon lähdössä reiluksi 2kk maailmalle, kohteita kertyy alkusyksyisestä Uudesta Seelannista kesäiseen Kaliforniaan. Inspiroiduin tästä postauksesta ja ajattelin että kyllä hemmetti mä saan kaikki kamat mahtuun mun 55L rinkkaan, mukaan lukien vaelluskengät ja talvimakuupussi. Huonolta näyttää. Tavarat on todellakin karsittu minimiin ja rullattu kauniisti rullalle. Kuitenkin jää joko makuupussi tai kengät ulkopuolelle. No, onneks on vielä 3 viikkoa aikaa miettiä miten saa kaiken mukaan...

    VastaaPoista
  15. Knirre,
    Kiitos kommentista! 2 kk maailmalla kuulostaa ihanalle! Voisitko pitää vaelluskenkiä jalassasi lentomatkoilla ja muilla siirtymillä. Näin minulla oli, koska kengät veivät enemmän tilaa kuin heppoisat flip flopit. en tiedä minkä kokoinen talvimakuupussi sinulla on? Niitäkin kun on niin kovin eri kokoisia, mutta voisiko se olla rinkan ulkopuolella, jos laukku menee ruumaan joka tapauksessa? Itse noudatin siten, että isoimmat tavarat puin juuri päälle ja tai pidin niitä "käsilaukussa". Mahtavaa reissua sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!