Vapun vietto Los Angelesissa

Saavuttiin tänne Lalalandiin tällä viikolla, tiistai-iltana. Los Angeles näytti niin kauniilta lentokoneesta käsin pimeällä. Koko kaupunki oli yhtä valomerta ja minä penkissä ihan fiilareissa, ollaan taas täällä! Ihan mieletöntä! Lento Havaijilta on itseasiassa yllättävän pitkä tänne mantereelle, melkein kuusi tuntia.
Oltiin sovittu tärskyt meidän paikallisen kaverin kanssa, että hän tulee hakemaan meidät LAXin, eli lentokentän, vieressä olevalta In-N-Outista. Burgerit tuhottuamme kaverimme saapuikin ja lähdettiin ajelemaan tunnin matkan verran sisämaahan päin. Olipa hauska jälleennäkeminen! Vaikka ollaankin nähty viimeksi joulukuun alussa, kun samainen kaiffari heitti meidät lentokentälle, tuntui että se oli vasta eilen kun viimeksi nähtiin. Me nyt vaan käytiin kiertämässä tässä välissä yksi maapallo. Hurjaa!
 



Parin päivän sisämaan helteissä oleilun ja kuulumisten vaihtamisen jälkeen, siirryttiin eilen tänne Santa Monicaan, jossa meillä on oma kämppä vuokralla suomalaiselta pariskunnalta. Ihan huippu söpöä, kun täällä on Iittalaa ja Marimekkoa. Kotoistaa, niin kotoisaa. Paitsi täällä rannikolla on paljon viileämpää kuin sisämaassa. Lämpötiloissa voi olla jopa kymmenen asteen eroja. Ja jos ero on 20-30 asteen välillä, se on juuri aika kriittinen. Hytisinkin eilen illalla kauppareissulla kun aurinko laski. Kakskyt astetta tuntui niin viileälle.

Ihan hullua että nyt on jo toukokuu. Ja huhtikuun loppu on tietysti tarkoittanut aina vapun viettoa ja vappujuhlia! Eilen seurailinkin facebookista ystävien juhlia Suomesta ja siinä sivussa pyöräytin leipoa parikymmentä vappumunkkia täällä lainakodissa Santa Monicassa. Oli vähän haasteellista löytää aluksi kaikkia kunnollisia raaka-aineita ja kardemummaa en löytänytkään mistään, mutta ihan maukkaita noista munkeista tuli ja aika ahkerasti niitä ollaankin tänäänkin tuhottu.

Tänään nähtiin myös mun Cali-sisko Maria, joka on samaan aikaan kaupungissa, tälläkin kertaa, yay! Ja sovittiin että mennään vappu-dinnerille Malibu Farmiin, nams! Ei ehkä parempaa paikkaa varjovapulle voisi ollakaan, kuin tämä paikka. Kaikki on luomua ja lähituotantoa. Sisustus on ihana ja tietysti ruoka, se on iloa silmälle sekä keholle.
Tämä Malibun laiturin päässä sijaitseva ravintola on itseasiassa ruotsalaisen pitämä. Paikalle on helppo saapua ja auton saa yleensä ilmaiseksi parkkiin kadulle. Mutta löytyy rannalta myös maksullisia parkkipaikkoja. 


Saavuttiin Malibuun juuri sopivasti, hetki ennen auringonlaskua. Tein aikaisemmin päivällä pöytävarauksen netissä, sillä ajattelin ottaa varman päälle, olihan kyseessä perjantai. Ollaan nimittäin joskus menty paikalle ja siellä onkin ollut joko täyttä, tai lounaan ja illallisen tauko, jolloin ei ole tarjoilua. Malibuun ajettaessa Pacific Coast Highwayn maisemat olivat ihan timanttia, auringonlaskun aikaan. Voi jessus, että on taas niin hyvä olla täällä. Back in LA.




Mitenkäs teidän vappu sujui? Toivottavasti rattoisasti ja ei hirveän lumisissa maisemissa. Kieltämättä meinasi hymy hyytyä teidänkin puolesta, kun näin kuvia Suomesta vappuaaton lumisateiden jäliltä. Voi apua! Mutta noiden sateiden täytyi olla tämän talven vikat, sovittasko niin... :)


Eng // Back in Lalaland Los Angeles.

14 kommenttia

  1. Oioioioi!! Te siellä Marian kans ja loput nameriikasta kohtaan tänään täällä Suomessa Inkan ja Millan järkkäämissä yllätyspirskeissä <3 Oi melkein kuin oltais kaikki koolla, ja kohta sitten jo ollanakin!!! <3 Miss you! Ja voi miten sää sovit tuonne Caliin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nameriikka koolla siis tavalla tai toisella <3 Ihan huippua! Innolla odotan teidän ylläripirskeistä lisätietoa :)
      Kiitos Ulla! Miss you too <3 Tänään juuri Marian kanssa todettiin, että sun olis pitänyt olla meidän pippaloissa mukana. Namekin sai hehkutusta :)

      Poista
    2. Voiiih oisinpa ollut siellä! Some day, some day ollaan siellä kaikki!

      Poista
    3. Some day todellakin <3 <3 <3

      Poista
  2. Ainii ja nuo Pekan hiukset, so cool!!

    VastaaPoista
  3. Voihan viude, näyttää ihanalta! Täällä sataa vettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh nou, sadetta. Hassua, kun täällä sitä toivotaan hartaasti. Siis paikalliset :) Terkkuja täältä - tää on ihana paikka! :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää Vappu kyllä sielläkin! :) Täällä vietettiin rento ilta kavereiden kera ensin Vallilan vapputansseissa ja sitten jatkoiltiin jengin kotona. Terkkuja Helsingistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat Vallilan vapputanssit! Miten musta tuntuu että siellä on olleet kaikki mun kamut :) Kuulostaa niin kivalle, jatkoineen kaikkineen ;) Terkkuja takaisin täältä Santa Monicasta!

      Poista
  5. Meillä vappu meni sushia ja herkkudrinkkejä tuhotessa New Yorkissa Manhattanilla. Vähänkö tuli ikävä Japaniin sushiannosten äärelle... en kestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih New York ja sen makumatkat, jotka kyllä vievät ympäri maailman ;) Varmasti ikimuistoinen vappu! :)

      Poista
  6. Eiikä, mulle ritti että luin In-N-Outin ja kuola alkoi valua, kääk! Ja haha, niin hauskaa että 20 astetta tuntuu kylmältä, me ollaan vasta menossa sitä kohti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihh... Toi Malibu Farmin burgeri se vasta hyvää onkin! Ranskisten tilalla on kukkakaali-perunamuusia ja se on ihan kipeen hyvää ;)
      Hihh, 20 jotain on aivan törkeen kylmä. Mulla on lenkillä kaulahuivi ja huppari ja melkein tekin mieli laittaa pipo päähän, mutta kun jätin sen kavereille kun ajattelin että en varmasti sitä täällä rannalla tartte. LA:ssa, hahaha :) Toivotaan että sielläkin pian kirii myös sen kahdenkympin tienoille ja mieluusti reippaasti ylikin ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!