Matkavuoteni 2017

Tätä kuluvaa vuotta alkaa olla jäljellä enää alle vuorokausi. Onkin siis aika laittaa reissuvuosi pakettiin. Vuosi on ollut itselleni todella kiireinen työelämän osalta ja se onkin vienyt lähes kaiken energiani ja siitä syystä tämä rakas blogi on päivittynyt hävettävän harvoin. Kiireistä huolimatta olen kuitenkin pitänyt lomista ja reissuistani kiinni ja tähän koosteeseen kuvia kasatessani huomasin, että kyllä sitä näemmä tahtova ihminen ennättää moneen paikkaan. Kun reissusydämen liekki liehuu, niin on mentävä.

Tammikuu alkoi yllätysmatkalla Prahaan, jonka olin järjestänyt miehelleni synttärilahjaksi. Viikonloppu talvisessa Prahassa sujui makoisasti ystävien kanssa kahviloissa ja ravintoloissa istuessa. Matkamessujen jälkeen suunnattiinkin aurinkoon, nimittäin Miamin palmujen alle. Tuttu South Beach näky odotti meitä perillä ja olipa huikeaa palata legendaarisiin maisemiin takaisin.





Helmikuussa
vilkutimme moikat Miamille ja suuntasimme Fort Lauderdalen satamaan, jossa astuimme Celebrity Silhoutten aluksen kyytiin kohti Karibiaa. 7 vuorokauden mittainen risteily vieraili yhteensä kolmella eri saarella; San Juan (Puerto Rico), Charlotte Amalie (St. Thomas) ja Philipsburg (St. Maarten). Ikimuistoisin pysähdys näistä oli päivä Maho Beachillä bongaten yli lentäviä lentokoneita. En ole valitettavasti vielä jostain syystä kirjoittanut risteilystä enempää tänne blogiin, mutta kaikista saarista on tulossa juttua nyt alkuvuodesta blogiin. Sopivasti inspiroimaan vaikkapa juuri sinua lähtemään Karibian risteilylle.







Maaliskuussa passi lepäsi laatikossa ja tehtiin töitä. Päivätöiden lisäksi tein paljon myös meikkikeikkoja sekä markkinointisuunnittelijan töitä friikkuna. Tuleva pääsiäismatka Kaliforniaan piti myös kiireisenä, koska sitä jos mitä on aina ilo suunnitella etukäteen.
Huhtikuu oli täynnä onnea - reissasin takaisin Kaliforniaan. Vajaa pari viikkonen reissu ystäväni Suvin kanssa tavaten muita kavereitani Los Angelesissa oli pelkkää iloa ja onnea alusta loppuun (pois lukien menolennon hätäitkut). Kalifornia ei petä kyllä koskaan ja vietimme täyteläisen loman, lenkkeilen joka aamu rannalla tai Runyon Canyonilla. Joimme vuoden smoothiet kerralla, kiipesimme Hollywood-kyltin taakse, ihastelimme auringonlaskua Griffithissä, nautimme Malibusta (ja nukahdimme rannalle ja poltimme itsemme) ja sitten tietty shoppailimme paljon. Tähän ei voi kuin sanoa, etten malta odottaa seuraavaa matkaa LA:hin!





Toukokuu vaihtui veneen kannella, kirjaimellisesti. Olimme siis laittamassa venettä kesäkuntoon, kun toiset kippistivät vappua Kaivarissa. Hinku päästä vesille oli kuitenkin niin suuri, että vapaapäivän käyttäminen veneellä oli just oikea ratkaisu. Merille päästiin toukokuussa myös vähän isomman paatin kanssa, sillä toimin Siljan Suomi 100 -bloggaajana ja risteilimme Tukholmaan kuten Karibialla. Kuun päätteeksi vierailin Risteilykeskuksen kutsumana myös vieläkin isommalla aluksella. Länsisatamaan saapuneella Norwegian Getaway -laivalla. Karibian risteilykuume oli jälleen taattu!







Kesäkuussa odotettiin kesän alkamista. Juhlittiin päivän mittaista Rock The Beach -festaria pääesiintyjä Foo Fightersin tahdissa ja juhlittiin juhannusta. Tuskin oli ennättänyt edelliset festaritomut laskeutua maiharien varteen, kun pakkasimme jo teltan ja rinkan ja suuntasimme kohti Belgiaa. Viisi päivää Rock Wercher -festareilla olivat yhtä juhlaa - eikä vähiten kaikkien supertähtien ja huippubändien ansiosta! Foo Fighters viikon välein on jotain, johon voisin tottua.
 
Heinäkuu vaihtui Belgian festareilla, mutta juhlan vaihtuessa arjeksi, yritimme siistiytyä kaupunkikelpoisiksi ja suuntasimmekin Suomen sijaan pariksi päiväksi Berliiniin. Tapasimme kaupungissa nimittäin ystäväpariskunnan Los Angelesista ja hengailimme heidän kanssaan pari hauskaa päivää Berliinin vegaanibaareissa ja mm. Tempelhofin lentokentällä.






Heinäkuussa vietin jo perinteeksi muodostuneen viikonlopun Tallinnassa lapsuuden ystävieni kanssa. Tallinnan säät suosivat ja olikin ihanaa viettää iltaa pitkän kaavan kautta kaupungin kesäyössä. Heinäkuun sinetöi kuitenkin huikein matka, mitä elämässä on. Rakkaus, jota ollaan eletty yhdessä jo parikymmentä vuotta, eli meidän 20-vuotis juhlapäivä.


Elokuu Huikeista matkoista puhuttaessa, vuoden 2017 hurjin, rohkein ja seikkailuntäyteisin matka tehtiin Tallinnaan, kun purjehdimme sinne omalla veneellä uhmaten merten jumalia eli hieman haasteellisessa säässä. Kymmenen tuntia kestänyt menomatka on ihan oma tarinansa ja onkin kestänyt tovi sulatella kaikkea kokemaansa. Video ja kuvat onneksi muistuttuvat tuon merimatkan hetkistä ja että me oikeasti tehtiin se! Ajan kanssa tarina päätyy myös tänne blogiin luettavaksi. Seikkailu, isolla ässällä!




Kesäloman ja elokuun kruunasi vielä viikon mittainen purjehdusreissu Kroatian lämpöön. Purjeveneen vuokraaminen loman ajaksi osoittautui loistavaksi tavaksi viettää lomaa ja nauttia kohteesta aivan uudella tavalla. Kroatian turkoosit rannat eivät pettäneet tälläkään kertaa ja some täyttyikin bumerangi uimahyppyvideoistamme. Blogiin on tulossa kaikki oleellinen mitä kannattaa huomioida, jos oman purjeveneen vuokraaminen vaikkapa juuri Kroatiasta kiinnostaa.







Syyskuussa
en reissannut kotimaatani pidemmälle. Kelit eivät olleet oikein suotuisia viihdepurjehduksellekaan tai suppailuille, lukuun ottamatta kuun viimeistä viikonloppua, joka jäikin kauden viimeiseksemme.



Lokakuussa latailtiin akkuja, täytettiin vuosia ja sairasteltiin. Lokakuussa alkanut flunssakierre ei ole oikeastaan vieläkään ottanut täysin parantuakseen ja sekös harmittaa! Pieni flunssa ei kuitenkaan estänyt viikonloppureissua Kööpenhaminaan ja sen ihanaan Halloweenin täyteiseen Tivoliin. Tämä reissu teki juuri terää lokakuulle.




Marraskuu ja extemporena varattu New Yorkin matka tuli nopeasti. Reissuseurakin oli mitä parhain. Olin nimittäin matkalla yhdessä synttäreitä viettäneen Inkan kanssa. Mimmien pitkä viikonloppu New Yorkin sykkeessä oli mitä mainioin piriste marraskuun pimeydelle ja New Yorkin taialle ei kyllä mikään taida vetää vertaansa. Kaupunki on niin mehevä, ettei siellä juurikaan malta edes nukkua. Nycin reissusta on vielä monta tarinaa kerrottavana, jahka ne tänne blogiin saakka ennätän vain raapustaa.
Marraskuun lopulla piipahdin vielä päivämatkalla Tallinnassa. Kyse oli työpaikan pikkujouluista ja ennätimme päivän aikana katsastaa joulumarkkinat, käydä jalkahoidossa ja syödä hyvin uudessa R14 ravintolassa. Tallinna toimii aina.





Joulukuu onkin mennyt kotimaassa, reissuja suunnitellen, brunssitellen ja pikkujouluja viettäen. Jouluinen piipahdus lumen peittämässä Savossa muistutti, miten paljon valo merkitsee, kun yrittää selvitä päivistä lähes 24/7 pimeydessä. Etelän musta talvi on kyllä pirullinen jaksamisen kannalta. Tahot, jotka hyötyvät tästä ovat selvästikin lentoyhtiöt. Niiden sivuilla onkin tullut pyörittyä vapaa-ajalla ja muutamia lentolippuja onkin tullut hankittua takataskuun alkuvuotta silmällä pitäen. Niistä lisää myöhemmin. Tämä vuosi on kuitenkin enää loppuhuipennustaan vaille paketissa. Onkin ihanaa avata pian kodin ovet ystäville ja ottaa ilolla uusi vuosi vastaan!

Kiitos sinulle, kuka seuraat ja luet blogiani, vaikka se tänä vuonna verkkaisesti päivittyikin. Siihen haluan muutoksen ja ryhtiliikkeen. Mutta nyt, haluan toivottaa sinulle onnellista ja ihan super mahtavaa seikkailun täyteistä uutta vuotta 2018!


Aiemmat matkavuoteni-postaukset löytävät täältä: Matkavuoteni 2014, Matkavuoteni 2015, Matkavuoteni 2016 



Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

1 kommentti

Kiitos kommentistasi!