Helsingistä New Yorkin Brooklyniin #IG Travel Thursday

Helsingistä New Yorkiin pääsee parhaiten Finskin suoralla lennolla. Mielestäni on aina yhtä hienoa kun lentolipussa lukee sanat "New York". Ei pääse mihkään, että kaupungin nimi on vain yksi cooleimmista!

Meidän yhtenä haaveena on ollut muuttaa tähän maagiseen kaupunkiin, ja saadaan nyt ainakin hetkeksi kokea tämä "muuttaminen", kun asutaan seuraavan kolmen viikon ajan New Yorkissa kuten paikalliset. Paikaksemme valikoitui Manhattanin sijaan Brooklynin kaupunginosa ja sieltä tarkemmin sanottuna Sunset Park. Jo näin lyhyellä tuttavuudella uskalla sanoa mistä mahdollisesti puiston nimi tulee. Täältä puiston laelta nimittäin näkee todella upeasti auringonlaskut ja laajalti muuta New Yorkia, kuten Manhattanin. Niin, ja Vapaudenpatsaankin!
Lentosäämme oli hieno ja saavuttuamme lähemmäksi JFK:n kenttää ikkunasta pystyi selvästi näkemään muun muassa Hamptonsin.


Helsingistä New Yorkin Brooklyniin

Asutaan täällä Brooklynissa vanhassa suomalaissiirtolaisten rakentamassa rakennuksessa. Sen neljännessä ja ylimmässä kerroksessa. Kerrottiinpa meille jopa, että korkeampia rakennuksia ei Sunset Parkin alueella saa edes rakentaa. Väestö täällä on hyvin kirjavaa, enemmistö kuitenkin kiinalaisia ja latinoja. Tuo viereinen Sunset Parkin puisto on ehdottomasti alueen olohuone. 

Paikalliset viettävät siellä vapaa-aikaansa ja lapset leikkivät pitkin puistoa. En voi olla ajattelematta, kun katselen tuota upeaa Manhattanin siluettia, että miltä näkymä on näyttänyt silloin syyskuussa kaksitoista vuotta sitten... Oi kamalaa! Kaikessa kamaluudessaan, haluan jollain tapaa muistaa ja kunnioittaa seuraavalla viikolla olevaa muistopäivää. Se päivä on kyllä kirjaimellisesti Never forget. Ja varmasti kaikki pystyvät nimeämään mitä tekivät tai missä olivat kyseisenä päivänä. Sunset Parkin puistoon onkin istutettu 45 erilaista puuta muistoksi kyseisestä päivästä.
 


 
Sunset Parkin alue on kaunis ja kotoinen. Helsingistä tänne Brooklynin Sunset Parkiin on siis yhden lentomatkan ja metromatkan (yhdellä vaihdolla) mittainen matka. Kannattipa lähteä ja tulla. Brooklynissa on niin paljon muutakin nähtävää, että olen varma että kolme viikkoamme "paikallisina" hurahtaa leppoisan nopeasti. Kaikki vinkit alueelta otetaan mieluusti toki vastaan. Sääkin suosii, joten yhden päivän pyhitämme varmasti beachi-päiväksi jollekin Brooklynin alueen rannoista.


Eng // Our new neighborhood for the next 3 weeks. Sunset Park, Brooklyn.

 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Suomessa Intagram Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert. Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä.

18 kommenttia

 1. Hamptons! Oh memories! Voi näitä kuvia. Tässä käy vielä niin, että lähden lentokentälle ja ostan lipun Nyciin :D Eihän tuota kaupunkia voi vastustaa! :) Onneksi on nämä postaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamptons osuus oli niin omistettu sulle...ajattelin sua viilettämässä siellä :) Kuule, kerropas heti jos siinä käy niin että saat lipun kouraan ja tuut tänne ;DDD Se oliskin huippua!!! :)

   Poista
 2. Niin ihanaa että ootte vihdoin siellä! Nyt nauttikaa, nauttikaa... voi jos mulla olis vapaata ja ylimääräistä ni olis kiva tulla käväsemään pitkästä aikaa Nykissä. Autumn in New York. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan, nautitaan <3 Vielä vähän jetlagi painaa, mutta ei se mitään :) Olispas huippua jos Kea sinäkin vaan ilmestyisit tänne! Tänne kyllä mahtuisi ;) Syksy New Yorkissa on tällä hetkellä ainakin todella helteinen. Ilmeisesti yli keskilämpötilojen mennään. Noh, näin kesäihmisenä en pistä helteitä yhtään vastaan ;) Terkkui <3

   Poista
 3. Ihanaa aikaa New Yorkissa teille! On se ihana kaupunki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Säppä! On, tää on ihana kaupunki, eikä tästä saa koskaan tarpeekseen. Onneksi ;)

   Poista
 4. Oi, Brooklyn! Se on ihana. Mekin yövyttiin siellä nyt kun oltiin muutama viikko sitten Nykissä. Williamsburgin alueella, se oli ainakin tosi kiva - vaikka välillä tuli vähän hämärämpiä kulmiakin vastaan. Seuraavalla kerrallakin ehdottomasti Brooklyniin. Kun ottaa majapaikan jostain metron varrelta niin Manhattanille hurauttaa hetkessä - toki Brooklynin puolellakin riittää tutkittavaa :) Bedford Av. ympäristössä vaikutti olevan paljon mielenkiintoisia kahviloita ja ravintoloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei loistavaa! Sulla on siis ihan tuoreessa muistissa New Yorkin äänet ja tuoksut.
   Williamsburg on loistava alue! Siellä ollaan mekin aikaisemmin käyty. Tykkäsin kovasti siellä niistä pienistä kahviloista ja puodeista. Niitä ei muuten samalla tapaa vielä täällä Sunset parkissa ole. Tämä on vasta tulossa samanlaiseksi hipster-mekaksi kuin Williamsburg ;)

   Poista
 5. Oi, tuo olisi kyllä minunkin haaveena, asua Nykissä (tai siis Brooklynissä)! Milloinhan sen saisi toteutettua... Harmi kyllä ei ainakaan ihan lähiaikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heidi! Oijoi, toivon kyllä että myöskin sinun unelma asumisesta täällä toteutuu :) Olen varma siitä! ;)

   Poista
 6. Miten mahtavaa, että ootte nyt siellä! Imen kaiken fiiliksen virtuaalisesti itseeni ja iloitsen koko sydämestäni, että saatte tuon kolme viikkoa siellä elää unelmaa :) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Ja hiphei, taidammekin seuraavaksi lähteä tästä Williamsburgiin - on tää ihanaa! Terkkuja täältä Brooklynista sinne Suomeen! :)

   Poista
 7. Vitsi mulle tuli hetkeksi tosi vahva fiilis että olisin ite teidän mukana siellä katselemassa Sunset Parkin tohinaa. Kiitti tästä minimatkasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei loistavaa! Ole hyvä minimatkasta ;) Sulla onkin niin tuoreessa muistissa vielä kaikki Nycin äänet, tuoksut ja meiningit että sun on helppo fiilistellä meidän matkassa. NYC <3

   Poista
 8. Reilu viikko sitten ekalta NY:kin reissulta kotiutuneena suunnittelen jo seuraavaa ja haikaillen lueskelen postauksiasi...Brooklynissäkin tuli käytyä, Williamsburgissa ja Park Slopen alueilla ja mieleen tuli että tuollahan voisi vaikka seuraavalla reissulla majoittua. Yövyttekö hotellissa vai onko majoitus muuta kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin tuon tunteen! Nycistä ei ole helppoa toipua tai luopua ja sydän vetää sinne aina uudelleen ;) Ihanaa että viihdyit täällä! Niin mekin! :) Meillä on majoitus muuta kautta, niin en voi tät suoraan suositella, mutta AirBnb:tä käyttäisin itse mieluusti! Mukavia suunnitteluhetkiä uuden reissun tiimoilta ;)

   Poista
 9. Ihanaa Nykin reissua!! Kiva seurailla täältä kotoa maalta teidän suurkaupungin reissua, itsekin mielelläni lähtisin käymään Nykissä, vaikka asumaan minua ei sinne saisi, viihdyn täällä vuorten keskellä aivan liian hyvin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ymmärrän hyvin tuntemuksesi :) Meille jokaiselle on onneksi se mieluisin paikka olemassa ja sen päälle on kiva sitten reissata ympäriinsä ja nähdä muita paikkoja ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!