Central Parkin lumossa

Jokainen joka on joskus käynyt New Yorkissa, tai pitänyt käsissään Manhattanin karttaa, ei ole voinut olla huomaamatta tuota jättiläisen kokoista viheraluetta, joka ahmaisee suuren osan koko Manhattanista. Vajaa neljä kilometriä pitkä ja noin 800 metriä leveä Central Park -puisto antaa kaupunkilaisille tilaa hengittää. 

Ollaan itse tosi monena päivänä joko kävelty puiston laidalla, tai napattu Whole Foodsista tai muualta eväät ja menty puistoon niitä nautiskelemaan. Central Parkissa on tilaa ihan jokaiselle! Yksi päivä vuokrattiin pyörät ja cruisailtiin puistossa, mutta en suosittele muille Citibike -pyöränvuokrausta, jos tarkoituksena on ajaa Central Parkia ympäriinsä, sillä puistossa ei ole lainkaan pyörän vaihtopisteitä ja citibiket on pakko vaihtaa puolen tunnin välein, lisämaksun uhalla. Me ei ennätetty puolessa tunnissa takaisin ja näin pärähti muutama taala lisää luottokorttilaskulle. Citibiket toimivat hyvin muualla Manhattanilla, mutta ei tosiaan tuolla puistossa.


 

Viime perjantaina Central Parkissa pidettiin ensimmäistä kertaa Smorgasburg, joka rantautui pop-up hengessä Brooklynista yhdeksi illaksi Manhattanille. Kirjoitinkin aikaisemmin jo omasta Smorgasburg -ruokatapahtuma kokemuksestani Williamsburgista täällä. Nam! 
Summer Stage -nimellä kulkenut tapahtuma ei ehkä mennyt ihan kuten Strömsössä, nimittäin jo tunti tilaisuuden alun jälkeen tapahtumapaikka alkoi pullistella ja lähes jokaiseen ruokakojuun oli todella pitkät jonot. Pisin jono kaikista oli Ramen-burgeriin, joka tuntuu olevan kaupungin kovin juttu tällä hetkellä. En suoraan sanottuna ihan ymmärtänyt että jotkut todella viitsivät jonottaa burgerin perässä noinkin pitkään, sillä jono oli valehtelematta sadan metrin luokkaa, eikä näyttänyt etenevän juurikaan.
Oma pettymykseni oli nätisti sanottuna aika suuri, koska oltiin tarkoituksella reippailtu koko päivä ja kävelty lähes koko Manhattan halki, eli sellaiset reilut 70 streetiä, ihan vaan että palkintona voisi olla jokin burgerin tapainen tuolla tapahtumassa! No ei muuten onnistunut, koska noin valtava jono ei houkutellut. Mies sai onneksi heti murua rinnan alle, koska Mighty Quinn´s burger -kojulle ei ollut juurikaan jonoa. Itselleni se oli vähän liian tuhdin näköistä tavaraa. Sanonpahan vaan, että Ramen-burger on nyt näemmä se juttu! Ja sen puolesta ollaan valmiita jonottamaan hyvinkin pitkään ja hartaasti.
Katsoin seuraavana päivänä tapahtuman facebook-sivuilta kommentointia edellisillan Summer Stage -tapahtumasta. Ja muutamia kiukkuisia kommentoijia siellä olikin tullut linjoille, nimittäin kävi ilmi että tilaisuus oli jouduttu sulkemaan siten, että uusia ihmisiä ei enää päästetty sisälle. Ja kieltämättä ihmeteltiinkin pois lähtiessämme, että miten ihmeessä nämä kaikki pitkin Central Parkia jonottaneet ihmiset (kuva jonosta joka jatkui ja jatkui vaan) ikinä mahtuisivat tuonne tapahtumaan...
No, tulipahan nähtyä tilaisuus ja todettua että jatkossakin Smorgasburg kannattaa kokea ehdottomasti alkuperäisellä Brooklynin puolella. Sen verran Ramen jäi itseäni kuitenkin vielä kutkuttelemaan, että vietettiin lauantaipäivä sopivasti Brooklynin Williamsburgista, josta on vain muutama kortteli itse rantaan ja Smorgasburgiin. Sielläkin oli toki jonoa, melkein kaikkialle, mutta pisimmät jonot jälleen Ramen-burgereille. Jonotin sinne ehkä jonkin vartin verran ja sitten palkinto olikin jo käsissä.
 Central Park on kyllä huikea paikka hengähtää ja levähtää kaupungin vilskeestä. Ja mikä parasta, pilvenpiirtäjien siluetit kurottautuvat puiden latvojen ylle, mutta silti voit kellahtaa nokosille vihreälle nurmelle ja kuunnella lintujen laulua ympärilläsi tai katsella oravien vilskettä. Ja jälleen muutaman askeleen päässä puistosta, edessäsi on taas pitkät Manhattanin Avenuet ja keltaiset taksit.
Vähän toki odotin jo että puisto olisi ollut syksyn ruskassa, mutta luulen että ensi viikolla Kanadassa ja Niagaran putouksilla päästään nauttimaan siitä värien ilotulituksesta!


Onko lukijoiden joukossa muita Central Park fanittajia?


Eng // New York´s Central Park is so wow! I love it.

6 kommenttia

 1. Vitsi miten siistiä että Smorgasburg on laajentunut, vaikka ei ihan täysin toimivalla konseptilla. Ja toivottavasti Pekalle maistui Mighty Quinns! :) Ramenit on mulla vielä maistamatta, mutta ehkä sitten seuraavan kerran nykissä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Pientä hiomista vaatii vaan vielä toimiakseen ;) Kyllä, Pekka tykkäsi Mighty Quinssistä! Kiitos suosituksesta! Vaihtarina Pekka vihjaa tälläisestä kuin Lonestar Empire :)
   No mutta Ramen sitten ensi kerralla ;) Se on aina hyvä jättää jokin houkutin seuraavalle Nycin vierailulle ;)

   Poista
 2. Meillä kävi hyvä tuuri viime huhtikuussa, kun kolmesta NYC-päivästä edes yhtenä oli kaunis melkein helteinen sää. Vietettiin se sitten Central Parkissa istuskellen. Eniten kuitenkin tykkäsin siitä, että hotelli oli ihan puiston vieressä, ja sinne pystyi lähtemään aamulenkille. Maisemat olivat upeita, mutta pieni miinus silti siitä, että niin monella oli koiria vapaana, eivätkä kaikki olleet selvästikään hyvin koulutettuja, sillä pari lähti juoksemaan lenkkeillessäni perääni ja pelästytti minut räksytyksellään pahanpäiväisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ollut hyvällä paikkaa hotelli! Mietinkin miten mageeta olisi asua puiston laidalla, jotta pääsisi aamuisin sinne lenkille :) Ai höh, olen nimittäin pannut oikein merkille ja nähnyt täällä vain hyvin käyttäytyviä hauvoja ja ihmetellytkin kun kaikki koirat on niin täydellisiä, mutta että sielläkö ne Central parkissa ovat sitten ne huonosti käyttäytyvimmät :/ höh... Onneksi ei kuitenkaan sattunut mitään.

   Poista
 3. Mä niin meinaan käydä aamulenkillä seuraavalla reissulla juurikin näissä maisemissa! Enää ei oo kuin lokakuu mun ja unelmalenkin välissä!! -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ihanaa, että vain lokakuu on sinun ja aamuisten Central Park lenkkien välissä! Love it! <3 Niin onnellinen sun puolesta. Huippua reissun odotusta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!