Perillä New Yorkissa!

Meidän seikkailu on virallisesti alkanut! Ennätettiin kuin ennätettiinkin eilen koneeseen, vaikka loppu metreille jatkunut epätoivoinen "aika ei vaan riitä kaikkien asioiden hoitamiseen"-fiilis heilui mörkönä pääni päällä koko ajan. Oudointa oli jättää koti ja sulkea sen ovi ja todeta että nähdään pian, muttei ihan niin pian kuin yleensä reissuiltamme. Juosta bussiin (kyllä, jouduttiin vähän kiirehtimään) ja kipittää koneeseen. 
Onneksi koneeseen istuttaessa alkoi pikku hiljaa kuorma olkapäiltä kevetä... Kesken jääneille asioille kun ei voi oikein enää muuta tehdä. Mua ei varsinaisesti kyllä edes jännittänyt. Vajaat 4,5 tunnin unet edellisenä yönä nukkuneena ilmeisesti verottivat sen verran, että en oikeastaan tuntenut mitään. Paitsi sen, että edessä istuva nainen oikeasti kehtasi kääntää tuolin niin ala asentoon, että oli melkein sylissäni. Grrrrrr... pienet jalkatilat! Mutta muutoin onneksi lento meni aika nopeasti ja onneksi se kone toi meidät sinne minne se toi. Hurja lämpöaalto otti meidät vastaan jo koneesta tuubiin astuessa, ja siinä vaiheessa oli pakko uskoa lentokapteenin kuuluttamaa +30 asteen lämpötilaa. Nyt aloin pikkuhiljaa tajuamaan myös että ollaan tosiaan Amerikoissa! Ja pitkät kuulustelut (ja ihmetykset maailmanympärimatkastamme) rajatarkastuksessa viimeistään muistuttivat, että pitkä reissumme on alkanut! Ja se alkoi oikeutetusti yhdestä maailman parhaasta paikasta. New Yorkista!


 
Seuraavat kolme viikkoa saadaan olla ja elää kuten paikalliset. Ja tällä kertaa todella aika kirjaimellisesti niin. Majoitutaan nimittäin Brooklynissa Sunset Parkin lähellä eräässä asunnossa, joten tämän lähemmäksi tuskin paikallista fiilistä pääsee. Ollaan käyty New Yorkissa monen monta kertaa, mutta olemme aina majoittuneet Manhattanilla ja kerran Queensissa. Nyt ollaan oltu aika tarkalleen se 24 tuntia, eli vuorokausi täällä Brooklynissa, ja olen hyvin pitkälti ihastunut tuohon naapurissa olevaan Sunset Parkiin. Sieltä on ensinnäkin huikeet näkymät Manhattanille ja näkeepä sieltä myös Vapaudenpatsaan! Tänään syötiin lounaskin Sunset -puistossa ja illalla mentiin muiden paikallisten sekaan sinne katselemaan auringonlaskua. Tosin paikalliset harrastivat puistossa kaikkea fudiksesta paritansseihin, meidän ihastellessa upeaa auringonlaskua ja pilvenpiirtäjien vaihtumista välkkyvään timanttivalomereen. Ihan huikee paikka!


Uskallan väittää siis että viihdymme täällä! Huomenna ajateltiin mennä jopa Manhattanille, eli isolle kirkolle! Iiiiks, kyllä se paikka joka kerta vaan ottaa mahan pohjasta. Niin upea se on! Ja niin, täällä on ihan huikee hellekin, eli kesä is back!


Eng // Our Round the World-trip has started. First stop New York and I love it already.

12 kommenttia

 1. Oih ja voih Sanna! En pysty lukemaan näitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhh.... matkakuume on ihana kuume tartutettavaksi ;DDD Eikö vain?

   Poista
 2. Mulla ottaa mahasta kattoa näitä kuvia ja lukea näitä rivejä! Oon niin onnellinen teidän puolesta, Sanna! Ai että miten ihanaa aikaa saatte siellä viettää =) Life is goooood! Tuo eka kuva on niin runollisen kaunis, etten kestä! Kyllä meidän kelpaa lukea sun blogia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Life is good, kyllä! :) Oih kiitos runollisen kuvan kehuista! Viedäänpä kuvaajalle terkut ;) Tää on niin veikee paikka, kun Manhattan on niin lähellä mutta silti niin kaukana. Kohta me lähdetään kyllä itse pääkallo paikalle - ja vilkuttelen sulle sieltä ;) Ihanaa että kelpaa lukea <3

   Poista
 3. NYC on niin ihana. Mahtia reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Niin on Ihana ja mahtava, monipuolinen, huikea, elämyksellinen ja aina yllätyksellinen! Paras :)

   Poista
 4. Voi että miten siistiltä kuulostaa tuo kolmen viikon asustelu siellä paikallisten tyyliin. Paitsi, että teidän ei tarvitse aamulla herätä töihin! Ihanaa matkan alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh.... niin joo, ihan totta! Me ei tosiaan herätä paikallisten tavoin aamulla töihin vaan saadaan tehdä mitä huvittaa... Se on kyllä itseasiassa ihan överi hieno etuoikeus. Ja siitä pitää nyt nauttia, kun siihen on hetken aikaa mahdollisuus. Kiitos toivotuksista ja terkkuja täältä Brooklynista! :)

   Poista
 5. Vau, hienolta kuulostaa matkan aloitus! Toi asioiden jääminen viime tippaan on jotenkin niin klassista myös mulla. Pari viikkoa sitten tuli muutettua maasta toiseen, ja tarkoitus oli ehtiä nukkumaan viimeisenä yönä, vaikka bussi lähtikin jo 02.45... mitä vielä, loppusiivouksen sain jotenkuten päätökseen klo 01.30. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Kohtalotovereita siis löytyy... en tiedä miten sitä viisastuis että kaikki ei vaan jäisi aina viime tippaan... ei kait koskaan ;) Mutta se että muuttaisi vielä toiseen maahan, niin en uskalla edes ajatella miten mun kävis, hihhh :) Kaikkea hyvää uuteen kotiin! Ja blogisi lähteekin heti lukulistalle ;)

   Poista
 6. Eikä miten ihanaa! Ja hullua miten siellä lämpö vaan jatkuu, nauttikaa joka asteesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteet sen kuin jatkuu vaan... Eilen illalla jopa satoi ja ukkosti yöllä. En ihan hetkeen ole odottanut sadetta...nyt teki gutaa! :) Mutta tosiaankin nautitaan joka asteesta! Ymmärsin että Suomeenkin saatiin vielä kesä takaisin, huippua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!