Lauantaipäivä Brooklynissa, osa II

Edellisestä postauksesta ja aamupäivästämme Brooklyn Fleestä jatkui matkamme muutaman metropysäkin ja kävelymatkan verran kohti Williamsburgin East River State Parkia, jossa meitä odotti [suosittelen kirjoittamaan tämän muistiin] Smorgasburg niminen Street Food -tapahtuma. Smorgasburg on tapahtuma joka kestää koko kesän yli, aina marraskuun lopulle saakka ja se järjestetään joka viikonloppu Brooklynissa. Satoi tai paistoi. Ja meillehän on sattunut nyt todella helteiset säät täällä Nycissä, ja niin myös lauantaina saatiin pitää hellettä Smorgasburgissa. 
Suosittua Williamsburgin Bedford Avenueta sivutessamme kävelimme muutaman sivukorttelin ohitse kohti rantaa ja East River State Parkia. Postauksessa myös kuvia vielä toistaiseksi tyhjistä varastorakennuksista, joihin on vain ajan kysymys kun niistäkin tulee asuintaloja. On muuten järisyttävää miten upeat maisemat täältä Brooklynin puolelta onkaan Manhattanille! Oikeastaan jos leikitään ajatuksella että asuisin New Yorkissa, niin en osaisi päättää asuisinko Sohossa Manhattanilla vai kuitenkin Brooklynin puolella esimerkiksi Williamsburgissa... Hmmm, joo ei ihan ajakohtaisia pohdintoja, mutta aina voi ajatusleikkiä. Katsokaa nyt noita maisemia sieltä puolelta kaupunkia!



Smorgasburg oli helppo löytää, kun löysi perille rantaan. Seuraamalla vaan edessä avautuvaa Manhattanin siluettia se ei ole vaikeaa. Eikä tapahtumastakaan voinut erehtyä, niin paljon saman henkisiä ihmisiä oli kokoontunut paikalle. Se että olin juuri Brooklyn Fleessa syönyt aamiaisen, ei oikeastaan pienen rannalla istuskelun jälkeen enää ollut ongelma. NewYorkissa on helppo luoda nälän tunne, koska herkkuja on tarjolla joka nurkalla.

 

Pääsin muuten tänään, ensimmäistä kertaa tällä reissulla, Whole Foodsiin koska ennen tätä niitä ei ole tullut meidän reitille eteen - niin huomasin että sielläkin oli myynnissä näitä Pipcorn poppareita, joita myytiin myös tuolla Smorgasburgissa. Täytynee yrittää ennättää maistaa noitakin. Nimittäin listalla on vielä monta monta herkkua joita yritetään ennättää vielä maistaa tällä visiitillämme. Tuosta alla olevasta Mighty Quinn´s burger -kojusta saatiin vinkki Inkalta, joka oli hiljattain myös täällä Nycissä ja käväisi muun muassa Battle of the Burger -tapahtumassa. Päädyttiin kuitenkin maistamaan ruokaa (burgeria tällä kertaa) kojusta, jonne oli koko päivän pisin jono; Ramen Burger




Ramen burgerin idea syntyi herra Keizo Shimamotolle joitain vuosia sitten ja sen jälkeen loppu on ollut historiaa. Hampurilaisen idea perustuu siihen, että perinteistä sämpyläkuorta korvaa nuudeleista tehty "sämpylä". Olin vähän epäileväinen tähän makucomboon, mutta pakko se oli testata. Ja mitäkö tykättiin? No alkuihmetyksen jälkeen se oli todella hyvää. Ja itseasiassa jokin koukuttava maku tuossa on, sillä tuohon burgeriin jäi oikein himo. Onneksi meillä on vielä pari viikonloppua edessä ja ajateltiin mennä toistamiseenkin Smorgasburgiin. Just for fun!


Vikat kuvat ovat Williamsburgin kaduilta. Toi Mountain Dew:n seinämainoksen maalaus oli aika hauskan näköistä puuhaa! Williamsburgiin pitää mennä kyllä uudestaan ja uudestaan takaisin. Onneksi ollaan niin onnekkaita että tätä aikaa olemiseen on vielä täällä. Itseasiassa nyt on tasan viikko siitä kun saavuimme New Yorkiin ja niin monta monituista ja huikeaa viikkoa vielä reissua edessä.
Mutta mites on, tuliko nälkä tai fiilistä päästä Brooklyniin?


Eng // Saturday in Smorgasburg Food festival in Williamsburg.

15 kommenttia

  1. Jes, vihdoin jotain sellaista mitä pääsee ihmettelemään vielä marraskuussakin! Eli ehdottomasti laitettu muistiin :) Nää sun jutut on kyllä nyt niin parasta reissufiiliksen nostatusta, että ei paremmasta väliä! -Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jeeee, niin tää Smorgasburg on vielä marraskuun lopulle, hyvä hyvä :) Tsekkaa vaan tapahtumapaikka, kun vaihtelevat hieman lauantaisin ja sunnuntaisin. Hihihhh... Täällä nostatetaan siis onnistuneesti Nyci kuumetta sun tulevalle käynnille. Olkaas hyvä vaan ;D

      Poista
  2. Voi ei, ei tällaisia postauksia! Mä ehkä klikkailen lentoleiput heti nyt enkä ilmestykään töihin ;) Meillä on ihan samantyylinen sunnuntai toukokuussa kun teillä nyt syyskuussa lauantaina. Samoja paikkoja ja fiiliksiä, sama helle. Oli kyllä mielettömän hyvä päivä! Tosin ei siis käyty Smorgasburgissa, kun syötiin Brooklyn Fleassa tosi hyvät brisket-burgerit. Smorgasburg jäi siis odottamaan uutta reissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih... Nycissä on kyllä se taika, että aina tekis mieli olla lentoliput tänne takataskussa ;D Teidän toukokuu kuulostaa siis myös mahtavalle! Ja kiva että silloinkin on ollut jo niin hellettä! Huippua miten pitkä kesä täällä on!
      ps. mun mies otti muuten myös tuon brisket-burgerin Brooklyn fleessa, eli hihh... tosiaan samanlainen päivä ;)

      Poista
  3. Me majoituttiin muutama viikko sitten omalla Nykin reissulla Williamsburgissa ja tykättiin kyllä kovasti alueesta, vaikka toki kontrasti puertoricolaisten ja hipsterien välillä oli suuri ja molempia ryhmiä pyöri alueella, valloittaen omat kulmansa - se oli aika erikoista! Ei pitäis nyt yhtään lukea näitä sun postauksia, kun haluais vaan takasin tuonne!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta joo, kontrastit on täällä kyllä se suuri rikkaus! Oi että, tiedän niin ton tunteen kun on juuri tullut reissusta (ja vielä Nycistä!) niin se takaisin kaipuu on suorastaan raastavaa... Toivon että pääset pian takaisin! :)

      Poista
  4. Jaa ei että tuliko nälkä ja fiilis että pitäis päästä New Yorkiin? :D Mä en enää viiti toistella itteeni... Mut joo itken itteni uneen joka ilta siihen asti kunnes mulla polttelee ne lentoliput taskussa. Hehe. :D Harmi että toi Smorgasburg päättyy jo marraskuussa, kun ei me tuonne enää ehditä! Mutta eiköhän sieltä löydy hyvää evästettävää muualtakin :) Ja käsittääkseni sekä Ramen Burgerilla että Mighty Quinnsillä on ravintoloita Manhattanilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. pitipä vielä sanomani, että ihan loistava toi sun "Let's move to new York" -pusero! Sopii varmaan aika hyvin sun fiiliksiin tällä hetkellä :)

      Poista
    2. Laura, mää niin toivon että sulla kohta se lentolippu siellä polttelee! Oisit niin ansainnut reissun tänne. Ja tosiaan ei huolta, Nyci toimii vuoden jokaisena päivänä! Kokemusta on myös talvilomista täällä, vähän kylmää mutta ihanat herkut pitää lämpimänä. Ja totta, noilla on kiinteät ravintolat olemassa, että ei hätää ;)
      Ps. toi paita toimi mun inspiraatio-paitana koko kevään ja kesän. Ja nyt sitten viimein täällä <3

      Poista
  5. Ihana tuo eka kuva! New York ja vapaus saa syystäkin hehkumaan =) Ja tuo paita on kyllä niin hieno!

    Kyllä maistaisin mielelläni tuollaista nuudeli-hampparia ja tulisin tosi mielelläni pörräämään sinne kans. Hehe yhdyn ihan tuon Lauran sanoihin " Mä en enää viiti toistella itteeni... Mut joo itken itteni uneen joka ilta siihen asti kunnes mulla polttelee ne lentoliput taskussa." *Tähän emoji joka nauraa niin paljo että itkee vuolaasti*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ullaaaa, ihana <3 hahaha...tiedän niin ton tunteen! Mutta oon varma että sää Ulla taas pian tepastelet täällä Nycin kaduilla ihan muina miehinä. Onhan tää kuitenkin vähän niinkuin sun kakkoskoti ;)
      Toi paita - inspiraatio meille kaikille ;)

      Poista
  6. Hei muille lukijoillekin tiedoks, että samantapasia nuudelihamppareita saa syyskuun ajan Helsingin Stockalta. Kuuluu Street Gastro -kampanjaan! Maistoin ja aikas namia kyllä oli. Nyt tuli hirmuinen nälkä kun kattelin näitä kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää Kea! Näistä on tosiaan variaatioita maailmalla ja tottakai suosittelen maistamaan! Ramen Burger on sitten se "the original" ;) Kivalta kuulostaa toi Street Gastro, ja nyt tulikin ikävä Suomen parhaaseen ruokakauppaan Stockan Herkkuun <3 Nälkä siis täälläkin ;)

      Poista
  7. Jee, ihanaa että kävitte Smorhasburgissa, eikai sitä kukaan foodie voi jättää kokematta, saati sitten noita maisemia. Täydellinen kombo!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ihan täydellinen kombo toden totta! Niin täydellinen että täytynee mennä uudestaan vielä tulevana viikonloppuna ;) Girl's gotta eat ;DDD

      Poista

Kiitos kommentistasi!