Kajakkiretki valkoisen hiekan beachille

El Nidossa ollessamme teimme myös kajakointiretken lähibeacheille. Kerroinkin jo aikaisemmin Las Cabanas -rannasta, joka on mantereella oleva kiva ranta. Mutta El Nidossa kannattaa todella ottaa kajakki alle ja meloa esimerkiksi Papaya Beachin uskomattoman kirkkaan ja turkoosin ja lähes aution saaren rannalle.
Meidän kajakkiseurueeseen kuului kolme venettä, joista ensimmäisen lähti jo aamulla aikaisemmin matkaan. He olivat rannalla jo vastaanottamassa meitä muita saapuvia, ja olivatpa ihanasti kirjoittaneet "tervetuloa" -tekstin hiekkaankin. Harvoinpa sitä autiolle saarelle tuollaisilla toivotuksilla pääsee saapumaan.



Jotenkin sitä oli taas aivan ihmeissään tuosta älyttömän kirkkaasta turkoosista rantevedestä, että siinä olisi voinut lillua ja uida ja sukellella koko päivän. Kuitenkin ihan yllättäen, sekunnissa alkanut nuhani vähän esti minua kekkuloimasta meressä koko päivää. Välillä piti ihan vaan istuskella kajakin nokassa eväitä syöden. Meidän ollessa rannalla, ei siellä montaa muuta henkilöä ollutkaan. Paikallinen "rannanvartija" ja pari tyttöä, jotka kävivät kajakoimassa ja snorklaamassa rannalla nopeasti. Heidän snorkliretkensä oli kuitenkin aika onnistunut, nimittäin tässä rannan tuntumassa uiskenteli myös kilpikonna. Ihan mieletöntä!


On muuten jännä, kuinka meri muuttaa heti sävyään paljon tummemmaksi, kun aurinko menee pilveen. Tuossa aivan rannassa oli kyllä todella kirkasta ja turkoosia vettä. Melkeinpä oikein häikäisi katsella sitä... 
Päivän päätteeksi melottiin vielä viereiselle Seven Commando Beachille, vähän siinä toivossa että siellä olisi ollut ravintola, jonne oltaisiin päästy lounaalle. Mutta sekin oli myös lähes autio. No oli siellä yksi privahotelli, joka oli vasta avautumassa. Se kannattaa kyllä pistää korvan taakse, oli nimittäin sen verran vakuuttavan näköinen paikka ja sijainti.



Kukapa nyt autiolta rannalta lähtisi ilman hyppykuvia mihinkään? Ei hullukaan! Vaan pakkohan ne oli taas ottaa. Tämä oli mukava päivä ja kajakointi on kyllä tosi kivaa. Vaikka paikoitellen oli aika rankkaakin eteenpäin pääseminen, varsinkin paluumatkalla kun iski pientä vastatuulta. Onneksi toisinaan sain ihan luvan kanssa ottaa löysästi ja olla melomatta, ja ihailla ihan vaan maisemia. Taisi meillä tuona päivänä reilut parikilometriä tulla melomista, että ei kuitenkaan sen enempää, mutta hyvän paratiisirannan verran, joten ei turha reissu lainkaan.

Eng // Kayaking in El Nido area was so much fun.

6 kommenttia

  1. Ihania nuo vedenalaiset kuvat! Kajakointia mulla on niin ikävä. Meressä en olekaan sitä koskaan vielä kokeillut.
    Sie oot kyllä minun hyppykuvaidoli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha...hyppykuvaidoli! Tshihhh... ;))) Mää pahoin pelkään että eivät tähän(kään) loppuneet vielä, kun reissua ja paikkoja ja intoa on kuitenkin vielä edessä jonnin verran ;D Kajakointi on kyllä tosi hauskaa, joskin selvästi raskaampaa meressä varsinkin jos yhtäkään sattuu tuulemaan. Vedenalaisia kuvia onkin tullut nyt räpsittyä, kun on tuo Go Pro olemassa, ne on niin kivoja!

      Poista
  2. Ei tuu mistään mitään ilman hyppykuvia! Tuolta löytyy kyllä aivan mielettömiä maisemia, ja saarihyppelyt olivat El Nidon parasta antia. Muutamat paikat olivat vähän turhankin jännittäviä, ihan kaikkialla ei välttämättä vietäisi samankaltaisiin paikkoihin joissa kohtuullisen kokenutta snorklaajaakin jännitti että näinköhän selvitään ilman isompia ruhjeita =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhh...just näin, kyllä hyppykuvia maailmaan mahtuu ;D Totta puhut, Palawan ja sen saaristot on aivan huikeita! Joskus snorklipaikat on kyllä tosi matalissa koralleissa ja silloin pitää vähän varoa ettei niihin vahingossa koske. Kamalinta on kuitenkin katsoa kun (anteeksi nyt vaan, aasialaiset) seisoo ja talloo niitä matalikossa olevia koralleja. Itse kun on oppinut sen, että katsoa saa vaan ei koskea. Snorklaaminen on kyllä kivaa! :)

      Poista
  3. Anonyymi1/08/2015

    No huh huh mikä hyppykuva, ihan loistava! :D Ei turhaan harjoiteltu kun käytiin ottamassa hyppyk... siis haikkaamassa Hollywoodissa! Sä oot ihan pro kun seuraavan kerran nähdään! -Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhihh... Maria <3 Ei tosiaan mennyt syksy hukkaan harjoitell... siis haikatessa ;DDD Keväällä vedetään sellaiset hypyt ettei mitään rajaa, hahaha... Apua miten muuten mää on tätä mannerta tömisyttänyt tän vuoden aikana näiden hyppyjen takia, sorry... ;DDD

      Poista

Kiitos kommentistasi!