Keinuen Rawin paratiisisaarella #IG travel Thursday

IG Travel Thursday hengessä mennään jälleen! Ihanaa ennättää taas mukaan tälle torstai kierrokselle. Ja mikäs olisikaan parempi lataus kuin nyt, Matkamessujen alla. Ketään ei varmaan haittaa pieni virtuaalimatka kauas pois? Jonnekin missä on lämmin? Jonnekin missä vielä parisen viikkoa sitten dippailin varpaitani ja keinuin hymy korvissa puunoksalle kiinnitetyssä keinussa turkoosin meren yllä...


Puhun Etelä-Thaimaassa sijaitsevasta pienestä Koh Rawi -saaresta, joka sijaitsee Koh Lipen saaren lähellä, vain pienen venematkan päässä sieltä. Lipen vierus saariin kuuluvat myös Koh Tong, Koh Adang ja Koh Yang. Suurimpana, ja vähän kauempana on Koh Tarutaon saari, jonne emme vieläkään ennättäneet. Mutta mikä parasta, siellä se odottaa meitä kutsuvasti uudelleen takaisin, eikö vain?

Koh Rawi, Thaimaa

Rawin -saarelle pääsimme snorklausreissumme yhteydessä kun vuokrasimme hotelliltamme yhdeksi päiväksi oman pitkähäntäveneen kuljettajineen. Snorklattuamme useammassa eri kohteessa päivän aikana, oli ihanaa päästä mantereelle hyppelehtimään. Ja kieltämättä vähän kiljahtamaankin miten kaunista täällä voi olla!
Saari kuuluu Adang Archipelagon -alueeseen, ja on osa luonnonsuojelua aluetta. Tänne kuului maksaa pieni "sisäänpääsymaksu". Maksu on voimassa viikon ajan useille lähialueen luonnonsuojelusaarille. 
Saarelle päästyämme, istuimme ensiksi rantahiekalle syömään hotellilla meille tehtyjä eväitämme, jonka jälkeen kiersimme hieman saarta rantaviivaa pitkin. Jos oikein ymmärsin, täällä voisi myös majoittua telttaan yöksi. Sen verran iso saari kuitenkin on, että tässä ajassa emme saaren ympäri lähteneet kiertämään.


Hellettä piisasi, ja surfipaitaa ei halunnut kuumuuden johdosta ottaa edes pois (ei ole muuten samoja ongelmia meillä nyt täällä Suomen pakkas säissä). Mutta eipähän ollut taas riumulla rajaa kun pääsi ikuistamaan näinkin kauniin paikan! Mutta (nyt tulee se 'mutta' kohta), saari oli rehellisyyden nimissä paikoitellen hyvinkin roskainen. Voi että en ymmärä sellaisia matkaajia, jotka jättävät roskansa ja vesipullonsa luontoon...aaargh. Lisäksi täällä todistettiin jättimäisiä rantaan kuolleita meduusoita, kääks! Arvatkaas olinko hetkeä ennen onnellisen tietämättömän  lillunut turkoosissa rantavedessä nautiskellen elämän ihanuudesta... Kaunis, kaunis saari joka tapauksessa. Ja varmasti palaan näihin kuviin ja tunnelmiin näissä talven pakkasissa vielä monen monta kertaa.
 
 
Tämä viimeinen kuva oli snorklausretkemme viimeisestä osiosta, Koh Adangin -saarelta, jonne vene jätti meidät haluamaksemme ajaksi. Pojat lähtivät snorklaamaan, ja me tytöt jäimme rannalle. Minulla oli lomalla pieni missio - opetella nimittäin tekemään kärrynpyörä uudelleen! Miksi ihmeessä muuten näin aikuisena sellainenkin taito jää unholaan? Oletko itse muuten milloin viimeksi pyörähtänyt? Meinaan se ensimmäinen kokeilu jänskätti aikalailla. Laittaa nyt kädet maahan, ja nostaa koko kroppa niiden varaan, ja vielä vauhdilla... Onneksi minulla oli voimistelua itse harrastanut ja opettanut ystävä ohjeistamassa. Hihhhh, että oli hauskaa. Autio ranta, ei ketään muita koko pitkällä rantaviivalla (paitsi pieniä rapuja), ja minä kykkimässä kärrynpyöriä. No miten lopulta kävi? Pyörähdykset menivät melkein loppuun asti, mutta se viimeinen vaihe jäi aina vajaaksi...Rohkeutta kuitenkin riitti ja harjoitukset jatkuivat myöhemmin... Aurinkoisin tunnelmin toivottelen kaikille loistavaa torstaita -ja menkäähän Instagramiin #IGtravelthursday. ps. Tänään muuten tavataan IGTT-jengi! :)


*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses


Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä.

*********************************

10 kommenttia

 1. Heippa! Ihania kuvia ja eilen lukaisin läpi sinun Thaimaa-postaukset Koh Lipeltä. Haluan niin päästä käymään siellä ja tuossa huhtikuussa olisi tarkoitus mennä kiertämään Etelä-Thaimaan saaria. Kiitos siis kauniista kuvista ja vinkeistä sille suunnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kat! Kiitos kaunis kommentistasi. Uijui, huhtikuu ja etelä-thaimaan saaret kuulostaa täydelliseltä! Lipe on kyllä niin kaunis saari, että voisin olla siellä viikko tolkulla lisää (nyt olimme 8 vuorokautta). Minulla on vielä muutama postaus tulossa noilta saarilta, joten toivottavasti niistä saat vielä lisää vinkkejä tulevaan reissuunne. Huikeaa loman odotusta sinulle! :)

   Poista
 2. Ihana postaus, kyllä pääsin hyvin virtuaalisesti mukaan teidän kärrynpyöräharjoituksiin ja meduusoita ihmettelemään. Meillä oli muuten sama homma: aivan onnessaan uitiin ekana päivänä Fort Lauderdalessa ja sitten lopuksi huomattiin, että mitäs nämä meduusat täällä on joita oli ihan hulluna. Ne oli kyllä tosi pieniä, mut niitä oli paljon. Sit kuultiin myöhemmin, että aaltopäivinä on niitä meduusoita (niillä oli nimi joku portugalilainen...) mutta tyynenä päivänä ei ollenkaan. Ja näin näytti todella olevan. Sitten seuraavana päivänä oli ihanan tyyni meri ja ei yhtään läpinäkyvää kaveria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihh...kärrynpyöriä paratiisisaarella :) Ja medusoita paratiisissa, miks? Mun mielestä ne ei kuulu sinne :( Siis toivottavasti ne eivät olleet portugalin sotalaivoja, ovat nimittäin aikas vaarallisia. Huijui...! Onneksi eivät pistäneet teitä. Ihania kuvia oli taas sun blogissa :)

   Poista
 3. Ai mahtavia kuvia näihin talvipakkasiin! Kauniita kuvia, joissa on ihana lomatunnelma :) Itsekin lasken päivä (22!) seuraavaan reissuun ja lämpöön..Ahh. Thaimaa on kyllä matkalistalla kovasti, kunhan muutan vähän lähemmäs, joko Eurooppaan tai Kanadan länsilaidalle. Täälä Pohjois-Amerikan itärannikolta kestää nimittäin pieni elämä lentää tuonne puolen maailmaa. Mutta eihän se ole minnekään menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Annika ja kiitos ihanasta kommentista! 22 päivää reissuun on aina ison peukutuksen arvoinen asia! :) Hihhh..totta, kauas on pitkä matka. Ja Kanadasta katsoen Thaimaa onkin juuri siellä. Kanada on ihana maa. Mun veli asuu siellä (Toronton lähellä) :) Oikein mahtavaa aurinkolomaa sinulle!

   Poista
 4. Kiitos Sanna! Thaimaa ja Aasia yleensäkin on kaukana täältä, mutta onneksi Keski-Amerikka ja Karibia ovat "lähellä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin ;) Keski-Amerikka on minulle vielä ihan korkkaamaton manner, mutta seuraan innolla tulevaa matkaasi sinne :) Karibia on aivan ihana, se mitä olen muutamassa kohteessa käynyt. Ihanaa että se on sinulla "niin" lähellä ;)

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia, tämä virtuaalimatka oli varsin mieluinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Veera! Thaimaa on kyllä niin kaunis maa, että kyllä silmä ja mieli lepää sen kauneudessa :) Lisää postauksia on tulossa vielä Thaikku-reissultamme. Toivottavasti ei kyllästymiseen saakka kuitenkaan... tai/vai voiko tuollaisiin maisemiin koskaan kyllästyä..? ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!