Valoa ja laguuni tunnelin päässä, Koh Mook #IG travel Thursday

Thaimaan pienen Koh Mook -saaren (josta aikaisemmin kerroin täällä) ehdoton vetonaula on Moracot Cave (myös Emerald Cave nimellä kutsuttu) laguuni. Kyseessä on kalliovuori keskellä merta, jonka kivisessä seinämässä on musta aukko. Aukon läpi tulee uida oikeaan vuoroveden aikaan kohti pimeyttä noin 80 metrin matka.

Vuokrasimme tälle jännittävälle reissulle puoleksi päiväksi privaattiveneen ja oppaan, joka oli aivan loistava setä ja tiesi tasan tarkkaan parhaan ajan kokea laguuni, eli juuri ennen suurempaa turistiryntäystä. 
Onneksi oppaamme ui edellä ja näytti taskulampulla vähän valoa. Pimeä uintimatka sujuikin oikein hyvin ja fiilis perillä, kun luonnonvaloa alkoi näkyä tunnelin päässä oli aika jees! Laguuni oli huikea kokemus, ja olen niin happy että suoriuduin pilkko pimeästä luolasta, vaikka pelotti menomatkalla alussa kyllä aika lailla!Perille laguuniin pääsee myös meloen ja vastaamme tulikin useampi kanootti. Oppaamme kertoi, että cavessa pidetään toisinaan myös häitä. Voi kuinka huikea paikka se onkaan häille. Pienen pieni intiimi oma luola, jossa oli palanen sademetsää sekä liaaneja. Laguunissa tuoksui jonkin kauniin kukan tuoksu. En tosin jaksa muistaa kyseisen kukan nimeä, mutta oppaamme sitä meille tuoksutti, kun kukka tippui ylhäältä sademetsästä eteemme rantahiekalle. Katseen nostamalla ylös todella tajusi olevansa salaisessa paikassa. Luolan sisällä tulvi päivän valoa vain pienestä reiästä "katosta", joka oli sademetsän peittävä aukko kallion seinämässä.

Onneksi minulle kerrottiin vasta veneessä paluumatkalla että luolan suulla oli ollut menomatkalla aivan jättimäinen meduusa. Siis sellainen pään kokoinen. Hyi kamalaa! Luettiin netistä nimittäin juuri pari päivää ennen laguuniin menoa, että siellä oli ennen joulua ollut koko matkalla meduusoita polttelemassa, ja tietysti toivottiin että meidän aikaan niitä ei olisi. No toisaalta, pistoihin tällä reissulla kyllä tottui. Niitä tuli lähes joka snorklaus- ja uintireissulla. Ja nilkkaani koristi viisi päivää monen sentin mittainen polttohaava... Onneksi eivät taida sen vaarallisempia kuitenkaan täällä olla, koska mitään kipua suurempaa oiretta ei ilmaantunut.Mikäli olet Mookin saarelle menossa, niin tämän puolen päivän mittaisen reissun voi hyvin lisätä matkakalenteriin. Samalla reissulla yleensä myös snorklataan eri kohteissa, niin myös mekin. Sää oli tosin tuolla kohtaa Mookin saarta, avomerellä, aika tuulinen ja puolipilvinen, niin korallit ja näkyvyys eivät olleet aivan parasta luokkaa. Hyvän käsityksen siitä pinnan alla olevasta kauneudesta kuitenkin sai. 


*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses
Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä.

*********************************

12 kommenttia

 1. Aivan upean näköistä! Multa olis kyllä saattanut jäädä tuo pimeässä luolassa uinti väliin, kuulostaa melko hurjalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna! Kiitos kommentista :) ja täytyy kyllä sanoa, että olihan se hurjan jännittävää uida pimeässä luolassa niinkin pitkä matka ja varsinkin kun omaa järkyttävän vilkkaan mielikuvituksen, niin kyllä siinä lepakoista tappajahaihin kävi kaikki eläimet mielessä ;) Mutta samalla hetkellä se oli niin kaunista ja omalaatuista...hiljainen luola, vain meidän uinnin polskuttelut kuuluivat luolasta... kunnes sitten viimein päivänvalo kajasti aukon suulta, upea voittajafiilis! :) Kyllä sinäkin olisit siihen pystynyt - tahto voittaa pelon ;D

   Poista
 2. Heippa! Piti heti kuikuilla Lounarin kartasta, että missä tämä sijaitsee. Onko tämä yksi Trangin saarista? Pitää tämäkin meinaan laittaa sitten korvan taakse :) Aivan upean kuuloista ja ehkäpä tälle jänishousulle se kanootti on turvallisempi vaihtoehto kuin uiminen x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kyllä joo Trangin saariryhmään kuuluu :) Kradanin ja Ngain välissä ikäänkuin. Harmittaa että mikään aika ei koskaan riitä käymään kaikkia ihania paikkoja läpi. Esimerkiksi nyt jäi välistä vierus saari Ko Rok. Mutta eipä se sieltä minnekään häviä, ainakaan toivottavasti...hihhjoten ensi kerralla sitten :) Kanootilla voi ihan yhtä hyvin mennä tuonne laguuniin, pää matalana vain joissain kohtaa ;)

   Poista
 3. Voi että, Thaimaa.. Aivan älytön ikävä takaisin, koskahan kehtaisi lähteä reissuun sinnepäin maailmaa.. Kiitos siis mainiosta nojatuolimatkasta! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ihana Nella! ja kiitos kommentistasi. Thaimaa kyllä toimii aina! ja mullakin on hirmunen ikävä sinne helppoon ja kiirettömään päivärytmiin :) Kiva että sain tarjota tämän nojatuolimatkan sinulle ;)

   Poista
 4. Tekee nyt kyllä kieltämättä mieli uiskentelemaan! :) Ihania kuvia ja hyvä että säästyitte suuremmilta oireilta meduusojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sofia :) Oih, pulahdus turkoosiin mereen olisi niin paikallaan nyt. Kiitos kommenteista ja toden totta, meri kätkee pinnan allensa myös vähän ikävempiä asioita. Mutta onneksi minun tiedossani ei ainakaan ole että Thaimaassa olisi kauhean myrkyllisiä meduusoita. Inhottaviahan ne toki ovat ja tottumattomana myös vähän pelottavia pistäessään. Kiljaisin monesti ja kiipesin veneeseen takaisin pikaisesti jos tuntui että eksyin oikein parveen, käääk! Mutta siltikään ne ei saa minua pysymään poissa vedestä kovin pitkää aikaa ;)

   Poista
 5. Vaude mikä ranta. Kyllä kelpais päästä melomaan tuollaiseen lämpimään turkoosiin veteen näiden pakkasten jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kea! Laguunin ranta oli kyllä upea, pieni mutta kaunis. Meloen matkaa laguunin oli jonkin verran ja avomeren aallot osittain aika työläitäkin, mutta ei missään nimessä mahdoton suorite :) Ja voi että kelpaisi kyllä nyt pulahtaa tuonne turkoosiin...Aaaaooommm :)

   Poista
 6. Täytyy tunnustaa että koskaan en ole Thaimaassa käynyt, mutta mitä enemmän sieltä lukee juttuja sitä enemmän sinne tekisi mieli! Onneksi olen itse reissussa juuri nyt, muuten näiden kuvien katsominen voisi pakkasen keskellä tehdä vähän tiukkaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu! :) No täytyy sanoa että itsekin löysin Thaimaan vasta reilu kolme vuotta sitten, ja nyt joka talvi on pitänyt päästä sinne takaisin. Tykätään kovasti ja ennen kaikkea niistä pienemmistä saarista :)
   Oi, ihanaa reissun jatkoa sinulle! *kade* ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!