Hello Brisbane!

Saavuimme Brisbaneen junalla Sydneysta (ja nähtiin muuten toistaiseksi ainoat kengurut mitä ollaan nähty täällä niin junan ikkunasta). Yli 13 tuntinen juna/bussimatka on ihan oma tarinansa, mutta ajateltiin tosiaan reissata näiden kaupunkien välinen (reipas 1200 kilometrin) matka julkisilla, oman auton tai lentämisen sijaan. Vuokra-auton otimme käyttöömme vasta parin päivän Brisbanessa olon jälkeen ja täytyypä sanoa että pari päivää tässä kaupungissa on ihan passeli aika.

Itse kaupungissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta jotain sieltä vaan puuttuu... Ja varsinkin kun saapui Sydneysta, niin pelimerkit oli aika vähissä... Meidän olomme aikana myös satoi paljon ja useasti. Onneksi hostellimme oli aivan keskustassa ja lähes kaikkialle pääsi kävelemään katoksien alla. Kävimme täällä mm. leffoissa, syötiin jätskiä ja muita herkkuja ja höllättiin muutenkin, kun ei oikein keksitty varsinaista tekemissä tässä kaupungissa.Keskustan alue on aika pieni ja helposti käveltävissä ympäriinsä. Pääostoskadut sijaitsevat Edward Streetillä ja Queen St Mallilla. Shoppailtavaahan täältä(kin) olisi löytynyt vaika millä mitalla, mutta laukun koko pistää kokoajan stoppia kaikille shoppailuhaaveille...
Ympäri kaupunkia voit liikkua kätevästi myös jokea pitkin, paikallisveneellä, vain parilla taalalla. Niin mekin teimme. Otimme veneen Riversidesta ja huruttelimme sillä South Bankiin, joka on keskustan lisäksi ikäänkuin toinen keskusta, joen toisella puolella vain. South Bankista löytyy mm. maailmanpyörä ja keinotekoinen beachi. Kyllä!
Minusta on hassua, että jos kaupungissa ei ole hiekkarantaa, se rakennetaan. Siis no hei, miksipä ei? Eihän tämä ranta nyt yhtään hullummalta näyttänyt (tummia pilviä lukuunottamatta). Rannalla päivysti myös ihka oikea rantavahtikin.


Brisbanea miettiville vinkkaan että joo, kyllä täällä päivän pari viettää, mutta en pidempää visiittiä tänne tekisi. Moni käy myös tankkaamassa täällä, isossa kaupungissa, matkalla pohjoiseen ja Valliriutoille sillä Brisbanen jälkeen kaupungit pienenevät ja ehkäpä hintataso hieman kallistuu.


Eng // Brisbane was pretty okay but the wow-factor was definitely missing. Too bad. Still we had a good time and got to relax there.

--------------
Majoitus:
Base Brisbane Embassy - Hostel, 3 yötä, 161 eur

2 kommenttia

  1. Me taas viihdyttiin Brisbanessa (muistaakseni) jopa viikko, mutta siihen vaikutti varmasti se, että tultiin pohjoisesta päin ja Brisbane oli ensimmäinen suurkaupunki pitkään aikaan. Viihtymistä edisti varmasti myös meidän ihan mahtavat Airbnb-hostit, joiden kanssa tuli vietettyä paljon frendi-aikaa. Voin kyllä hyvin kuvitella, että Sydneyn jälkeen Brisbane ei juuri sykähdytä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla! Voihan tosiaan olla että meillä oli Sydneyn jälkeen vähän asenne vammaa ilmassa, hihhh :) Hyvät hostit on varmasti kans vaikuttaneet mukavuuteen, mikä on aina ihanaa! Terkkuja muuten Brisbanesta, jossa ollaan lentokentän lähellä yksi yö ennen Fidziä ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!