Surffikylä nimeltä Byron Bay

Kun saimme Brisbanesta vuokra-auton allemme, suuntasimme heti aamupäivästä suoraan Gold Coastille ja Byron Bayhin. Ja kukapa olisi uskonut, että kun saavuttaessa intoa puhkuen kiljahtelin jokaisesta nähdystä suffilaudasta, kuten mm. tämän liikkeen edessä, että myös minä muutama päivää myöhemmin olisin laudan päällä surffaamassa. Ei moni. En minäkään, mutta niin siinä vain kävi. Ja onneksi näin kävi. Byron Baysta tuli paikka, jossa minä surffasin (ja jutun siitä riemusta voit muuten lukea täältä). 
Byron Bay on siis todellinen surffimekka. Billabongin, Roxyn, Rip Curlin, Quicksilverin ja monien muiden surffimerkkien liikkeet pursuivat rantavaatteita ja surffilaudan pystyi vuokraamaan melkein mistä tahansa. Mutta mitä ihmettä, rannalla oli uintikielto lähes kaikkialla? Kyllä, sillä Byron Bayn rannalla on usein hyvin vahvoja virtauksia ja voit uida vain tarkoin merkittyjen lippujen alueella, jossa myös hengenpelastaja päivystää. Suurin osa rannoista on pyhitetty pelkästään surffareille.

Jo heti ensi sekuntilta tykästyin kyllä tähän paikkaan ja yritettiinkin heti saada lisävuorokausia bookattua meidän majoituksesta, mutta hinnat olivat aivan liian mehukkaita, eikä oikein muita vaihtoehtojakaan ollut tarjolla, niin jouduttiin tyytymään vain pariin yöhön täällä, joka raastaa vieläkin sydäntäni, sillä täällä jos missä olisin viihtynyt viikko tolkulla. Onneksi otettiin kuitenkin kaikki irti tästä surffiparatiisista tehokkaasti. Heti ensimmäisenä päivänä reippailtiin katsomaan tuota, alla olevassa kuvassa olevaa, majakkaa ja sen kulmilla olevaa Australian mantereen itäisintä kohtaa.
Parin tunnin rantalenkki näissä maisemissa oli ihan huikea (ja kuuma ja hikinen, puuuh). Gold Coastilla tarkenee! Ja täällä näkee usein kuulemma delfiinejäkin. Meitä ei onni lykästänyt niiden suhteen, mutta maisemat ja surffarit korvasivat asian oikein hyvin.
Tämä 1901 rakennettu majakka seisoo upeasti Australian itäisimmällä kärjellä. Ja täytyypä sanoa, että jonkun sortin majakka-fanius minussakin alkoi nostaa päätään tämän nähtyään. Aivan upea!


Byron Bay oli tosiaan hyvin pieni kylänen, jossa kaupat menivät todella aikaisin kiinni. Ruokaravintoloita ja hotelleja oli paljon ja kylän rytmi tuntui menevän niin, että päivät notkutaan rannalla, josta siirrytään auringonlaskettua ravintoloihin. Niin rento paikka, että voisin yksistään lentää tänne lomailemaan ja jatkamaan orastavaa surffiharrastustani. Peace.

 
Eng // I absolutely loved Byron Bay. I only wish I could have stayed there longer.

---------------
Majoitus:
Glen Villa Resort, 2 yötä, 172 eur


2 kommenttia

  1. Voi että, miten kaunista tuolla on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :) Tykkäsin tosi paljon Byron Baysta ja tuota huikeaa majakkaa maisemineen kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Ihana!

      Poista

Kiitos kommentistasi!