Surfers Paradise, really?

Surfers Paradise... Tämän kaupungin nimeä olen mutustellut mielessäni vuosikaudet! Sain aikoinaan veljeltäni täältä HRC:n topinkin Surfers Paradisen tekstillä. Olin muodostanut päässäni tästä maailman täydellisimmän paikan. Unelmien surffiparatiisin. Mutta mitenkä kävi?
Olisiko pitänyt uskoa, kun Byron Bayssa matkatoimistojen nuoret tyypit sanoo, että ajakaa vain päiväseltään ohitse. Älkää jääkö yöksi. Paikka on liian turistinen, liian rakennettu, liian sitä ja tätä. Ei, en suostunut uskomaan asiaa, vaan haluttiin nähdä ja todeta asia itse. Kuulin myös samana päivänä Byron Bayssa italialaiselta uudelta kaveriltani, joka oli juuri vieraillut täällä että ei pitänyt paikasta lainkaan. Rannallekin paistaa aurinko vain kello kolmeen saakka, koska talot on rakennettu niin kiinni ja korkealle. Siltikin, haluttiin nähdä paikka ja todeta samat sanat itse. Valitettavasti. Tästä paikasta on paratiisi kaukana, mutta toimiihan tämä tälläisenä resort mini-Vegasina.
Parasta meidän Surfers Paradisessa oli meidän hotellihuone, joka oli varmaan yli 60 neliötä, usealla eri huoneella ja isolla partsilla, jonne ei tietenkään paistanut aurinko. Kuten ei paistanut meidän uima-altaseenkaan muutamaa hetkeä lukuunottamatta. Täällä kelpasi kyllä olla ja toipua edellisen päivän surffauksestani, jonka jäljiltä oli ns. lihakset "vähän" kipeenä.

Surfers Paradisessa on myöskin paljon kauppoja, eli shoppailut onnistuu täälläkin (jos laukussa on tilaa). Lisäksi nälkääkään ei täällä tarvitse nähdä, ravintoloita ja huvituksia löytyy meilkein joka nurkalta. Keskusta sijoittuu kuitenkin rannan Esplanadin Orchid Avenuelle ja Cavill Avenuelle.Toisena päivänä mentiin innoissamme rannalle auringonottoon, mutta eihän siitä tullut mitään kun rannalla tuuli niin lujasti, jonka johdosta hiekkaa lenteli kasvoille ja pyyhkeille koko ajan. Ei ollut sen arvoista. Ranta oli muutenkin aika autio, muutamaa auringonpalvojaa ja uimaria lukuunottamatta. Surffareitakaan ei nähty kuin muutama. Ilmeisesti paikka on ennen ollutkin surffareiden paratiisi, mutta olisiko käynyt niin, että he ovat siirtyneet väljemmille vesille...

Ei, en minä vihannut tätä paikkaa. Petyin vaan ja pahasti. Varsinkin, kun saapuu itselleen täydellisestä paikasta kuten Byron Bay oli, ero on niin räikeä, että harmittaa... Siispä, jos saan ohjeistaa, niin usko paikallisia hyviä tyyppejä ja aja Surfers Paradisen ohitse päiväseltään. Ellet sitten halua suht edukkaasti upeaa huonetta jostain resortista ja vaan chillata. Mutta kauhean persoonallinen paikka tämä ei ole, enää.


Eng // Surfers Paradise wasn´t paradise at all. Big disappointmet, unfortunately.

----------------
Majoitus:
Australis Sovereign Hotel, 2 yötä, 137 eur

2 kommenttia

 1. Anonyymi4/15/2015

  moi! oon kyllä täysin samaa mieltä tästä paikasta, mutta kerran kävi tsägä täälläkin - majotuttiin house boatissa joka oli yks huikeimpia kokemuksia. tosin, rehellisesti, ei oltas koskaan osuttu siihen majotukseen ellei koko surfers ois ollu täynnä schooliesseja joita piti lähteä karkuun -kaupungista poistuminen ei sinänsä ollu vaihtoehto.. haha. ihana lukee näitä aussijuttuja, vähän ikävä sinne. -anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anni :) No hyvä että joku muukin on kanssani samaa mieltä tästä hhhmmm... "paratiisista". Tosi harmi sinänsä, koska mulla oli isot odotukset paikan suhteen. Ja oh nou, Surfers Paradise on muuten varmaan aika monen koulujengin retkikohde, ja nehän osaa pistää sitten varmasti koko paikan ihan sekaisin ;)))

   Poista

Kiitos kommentistasi!